Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Zorgcentra

Stichting Wonen en Zorg Purmerend

De Stichting Wonen en Zorg Purmerend beheert de woon/zorg locaties De Tien Gemeenten en De Rusthoeve; in voorbereiding is het complex Heel Europa in kwadrant Europa van Weidevenne waarin de SWZP deelneemt met o.a. 4 groepswoningen voor dementerenden ouderen.

In de statuten van de Stichting Wonen en Zorg Purmerend wordt de protestants christelijke identiteit genoemd. In de praktijk willen de locaties vooral (woon) gemeenschap zijn. Maar dan wel een tolerante gemeenschap met een open karakter. En verder: je identiteit blijkt vooral uit wat je doet en biedt.

In onze zorgvisie gaan wij er vanuit dat ieder mens zich ruimte wenst om zelf verantwoordelijkheid te dragen. Dikwijls ervaren wij, dat er van mensen die bij ons komen wonen een druk afvalt omdat ze de hulp die nodig is dichtbij hebben. Juist dán bestaat de behoefte aan die ruimte, terwijl tegelijkertijd de nieuwe omgeving je veel mogelijkheden voor contact met anderen biedt.

De Tien Gemeenten, gesitueerd aan de Hoornselaan, ligt op niet meer dan 300 meter van het oude centrum van de stad en recht tegenover het stadspark. De locatie bestaat uit 61 verzorgingshuisplaatsen en 3 groepswoningen voor dementerende ouderen. Daarnaast zijn er nog 5 logeerappartementen beschikbaar voor Kortdurende Opnamen, een accommodatie voor dagverzorging en het ontmoetingscentrum "De Dageraad" voor thuiswonende dementerenden en hun mantelzorgers. Ook worden zorg en diensten verleend aan wijkbewoners.

De Rusthoeve is gelegen aan de Wolthuissingel, in het oude centrum van de stad, en beschikt over 27 verzorgingshuisplaatsen en 3 groepswoningen voor dementerende ouderen. Daarnaast zijn er nog 5 logeerappartementen beschikbaar voor Kortdurende Opnames en een accommodatie voor dagverzorging. Ook worden zorg en diensten verleend aan wijkbewoners. De Populier heeft tevens een wijkpleinfunctie met veel activiteiten, voorzieningen en mogelijkheden.

Heel Europa is een complex in ontwikkeling in de wijk Weidevenne. Het bestaat uit 120 woningen met o.a. 24-uurs nabije zorg, 4 groepswoningen voor dementerenden ouderen en verder een breed aanbod van activiteiten en diensten, waaronder een restaurant. De locatie is straks gesitueerd aan de Melkweg nabij de aansluiting met de Kanaaldijk, en straks – door de nieuwe fiets/loopbrug over het Noordhollandskanaal – op 300 meter van het centrum gelegen. De oplevering van Heel Europa is gepland in januari 2015.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
08:30
20:30
08:30
20:30
08:30
20:30
08:30
20:30
08:30
20:30
08:30
20:30
08:30
20:30
Website
website
Adres
Wolthuissingel 1, 1441DN - Purmerend
E-mailadres
info@swzp.nl
Telefoon
0299-412345