Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Rizzo tamme ratten opvang

Rizzo is een Tamme Rattenopvang in Mariahoeve. Deze opvang is opgestart omdat wij in ons hart rattenliefhebbers zijn, en omdat het nog regelmatig gebeurt dat deze schrandere en lieve dieren zogenaamd "gedumpt" worden. Meestal omdat de eigenaars er geen "zin" meer in hebben. Tevens zijn wij ook pension voor deze dieren, in het geval dat de eigenaars op vakantie gaan, en geen onderdak kunnen vinden voor hun ratjes. Hier vragen wij echter wel een kleine vergoeding en borg voor. Dit voor het voer, huisvesting en in noodgevallen om de eventuele Dierenarts kosten op te vangen. De borg krijgt u natuurlijk terug als de ratjes weer opgehaald worden. (zie kosten pension in het menu) U kunt ons bereiken via E-mail. Daar wij draaien op Donaties, zijn wij ook op zoek naar mensen die genegen zijn om ons te helpen, omdat zij deze diertjes ook een warm hart toedragen. Misschien tot ziens? Met vriendelijke groet: (Rizzo Rattenopvang)

Website: http://rizzorattenopvang.webs.com/

Verslag

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Geslaagden examens Gyeong-Rye

Op 26 en 27 januari 2017 werden bij Taekwondoschool Gyeong-rye de halfjaarlijkse examens afgenomen. De onderdelen bestonden uit stijlvormen, een-stapstechnieken, sparren, zelfverdediging, breektesten en theorie.

De examens werden afgenomen volgens de richtlijnen van de TBN (Taekwondo Bond Nederland) onder toezicht van een extern docent met 5e dan.
In totaal slaagden 55 deelnemers voor het examen:

Wit geel:
Stella Holikova, Makar Lozytskyi, Mehmet Iplikcioglu, Sarah Shakibapour, Piero Burgos Campos, Gabriëlle Masveld;

Wit-groen:
Nathalie Weeda, , Kyle Padillo, Alana Martens, Nicole Lee, Ben Tse, Jalal El Amrani Jaafari, Hosana Feseha, Jayden Tse, Gabriëlle Mansveld;

Wit-blauw:
Juliette Verkuijl, Anushka Dudhedia, Hidde ten Cate, Hélena Borgmeijer, Bente v.d. Weide, Douwe v.d. Weide, , Katelyn Padillo, Milo v.d. Eerenbeemt, Maxim Goor;

Wit-rood:
Jenel Goonewardene, Leon Oseha Putra, Giolysha Adraai, Tomas Jager;

Geel:
Tristan de Bruin, Ties van Dooyeweert, Anthony de Bruin, Talib Al Zhraou, Devanti Palas, Jeanette de Bruin, Arthur Hainz, Minh Contant, Jinwook Park;

Geel-groen:
Daan Schouten, Meysem Bouhalla, Reza Al-Khalili, Tisha Oseha Putri, Rehan Jahangier, Divali Dhalganjansing, Samrawet Feseha, Kawther Bouhalla;

Groen:
Mehdi Al-Khalili, Zoë Cramer, Tommy Verzendaal;

Groen-blauw:
Raj Ramautar, Esther Welschen, Peer Wijshoff;

Blauw:
Jasmin Mourillon-Tlili, Ismael Mourillon-Tlili, Louis Claessen;

Rood:
Mark Wijnvoord;

Rood-zwart:
Rupert Alta.

Iedereen van harte proficiat!

Verslag

Bekijk alle

Kira Strelow pakt zilver op NK Taekwondo!

Afgelopen zaterdag 7 januari 2017 vonden in Almere de Nederlandse kampioenschappen sparring plaats. Een zwaar bezet titeltoernooi met 188 deelnemers uit heel Nederland. Dit toernooi is uitsluitend bestemd voor A-klasse (zwarte band).

Namens Taekwondovereniging Gyeong-rye was Kira Strelow vertegenwoordigd in de seniorenklasse dames tot 67 kilo. In de finale trof zij Romy Janssen. De finale was een pittige strijd, waarbij beide dames knokten voor wat zij waard waren. Kira wist 10 volle punten te scoren met dollyo chagi, hetgeen net niet genoeg was om de nationale titel te behalen. Kira behaalde een mooie zilveren beker en werd hiermee 2e.

In de heren-klasse senioren debuteerden Amos Wammes en Rémi Claessen, maar zij wisten helaas de finale niet te bereiken.

Dank gaat uit naar de intensieve voorbereiding door hun Griekse trainer en voormalig selectielid Theodore Kastanidis.

Verslag

Bekijk alle

Drievoudig goud op NK Taekwondo voor Gyeong-Rye

Op de vroege zaterdagochtend van 4 december verzamelde 219 deelnemers uit heel Nederland om de titel van nationaal kampioen te bemachtigen. Namens Taekwondoschool Gyeong-rye schreven zich 7 deelnemers in.

In de C-klasse wist Peer Wijshoff een 3e plaats te pakken en Ismael Mourillon-Tlili de 2e plaats. Bij de dames legde Evrilia Maharani beslag op de bronzen medaille. Als tweelingen wonnen Jasmin en Ismail Mourillon-Tlili goud in de categorie ‘paren’.

Bij de volwassenen wist Iwan Wind eveneens goud te halen en werd hiermee Nederlands kampioen.

In de A-klasse (zwarte band) voor dames werd Cailyn Kaslim geconfronteerd met sterke tegenstanders in een forse poule. Toch wist zij hier de bronzen medaille te veroveren, een knappe prestatie!

Bij de laatste groep, heren-cadetten, klasse A, trad Boyd Hagebeek aan en moest het in de finale opnemen tegen 3 tegenstanders. Ondanks zijn griep van de afgelopen 3 dagen, waarvan hij nog niet genezen was, wist hij goud te winnen en behaalde hiermee de nationale titel. Een geweldige prestatie, over doorzettingsvermogen gesproken…!

Debutante Esther Welschen kreeg maar liefst 15 tegenstanders in haar poule en viel net buiten de finale.

Dank aan Franklin en Niels voor de begeleiding!

Van harte proficiat!

Verslag

Bekijk alle

Kira Strelow pakt zilver Open Taekwondo Rotterdam!

Afgelopen zaterdag, 27 november 2016 vond in het Topsportcentrum in Rotterdam de ‘Rotterdam Open 2016’ plaats. Een internationaal zwaar bezet Taekwondo-toernooi met 580 deelnemers uit Duitsland, Jordanië, UK, Yemen, China, Israel, Kameroen en andere landen. Namens Taekwondovereniging Gyeong-rye was Kira Strelow vertegenwoordigd in de seniorenklasse dames tot 67 kilo.

Hoewel Kira ‘s morgens in de startblokken stond om direct na de middagpauze te starten, was er op haar veld een ernstige uitloop van de wedstrijden, waardoor zij pas om 21.00 ’s avonds de mat op kon voor haar eerste partij. In haar poule was behalve Nederlandse tegenstand ook tegenstand uit Duitsland en Noorwegen. Kira kwam uiteindelijk in de finale uit tegen de Noorse Karoline Gjelsvik. Kira was veruit favoriet, maar de lange dag met voortdurende warming-ups en cooling-downs bleek z’n tol te hebben geëist in de vorm van vermoeidheid en moest Kira genoegen nemen met zilver. Desondanks een fantastische prestatie en dank aan haar begeleider/coach Theodore Kastanidis.

Verslag

Bekijk alle

Boyd Hagebeek 2e op Open Taekwondotoernooi in Aarschot (B)

Op zaterdag 8 oktober 2016 verzamelde 243 deelnemers uit België, Duitsland, Engeland, Rusland, Portugal, Zwitserland, Ierland en Nederland zich voor de titel van het open taekwondo-toernooi Ilyo Stijl in Aarschot. Dit internationale toernooi is voor de 21e keer georganiseerd en weet altijd een fors aantal deelnemers te trekken. Boyd Hagebeek van Taekwondoschool Gyeong-rye kwam uit in een poule van 6, waarvan hij de enige deelnemer uit Nederlands was. Boyd liep in de finale de 8e en de 10e vorm en behaalde hier zilver. Het verschil met de winnaar bleek 0,01 punt, een miniem verschil. Boyd zal zich de komende weken voorbereiden op het Nederlands kampioenschap op 11 december a.s. Dit zal zijn laatste wedstrijd worden in de categorie ‘cadetten’ en zal hij overstappen naar de junioren. Dank aan Franklin en Niels voor de begeleiding!

Van harte proficiat!

Verslag

Bekijk alle