Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb pasfoto%2b03.2009

Verhalen / Petitie van

Petitie openhouden Huisartsenpost Hellevoetsluis

Op woensdag 15.10.2014 heeft de directie van de Centrale Huisartsenpost Rijnmond besloten dat de HAP per ingaande van 01.01.2015 gesloten gaat worden. Afgelopen donderdag heeft onze wethouder H. van der Velde telefonische contact gehad met de directeur. Bent u tegen een mogelijke sluiting van de huisartsenpost, dan kunt u via deze link de petitie ondersteunen die in het leven is geroepen door een lid van de raadscommissie Zorg Welzijn en onderwijs: http://www.petities24.com/huisartsenpost_hellevoetsluis_moet_blijven

Reacties

Lees alle eerdere reacties
Thumb 20140519 140301

wim (dr.snuggles) reageert

die bezuinigingen moeten gestopt worden
bestuurders nemen hun verantwoording niet, ik wens ze veel spoed toe als ze iets mankeren, zij moeten dan maar naar groningen naar de eerste hulp.

we wonen in nederland toch en niet in ghana ?

Thumb pasfoto%2b03.2009

Pierre reageert

De beste stuurlui zitten aan wal is een spreekwoord. Dit spreekwoord geldt zeker voor de directeur van Centrale Huisartsenpost Rijnmond en mensen er omheen. Zij wonen niet op dit eiland. Als je na 23.00 hulp nodig hebt van de HAP moet je al naar Spijkenisse of de HAP moet naar jouw met de auto vanuit Spijkenisse. Medicijnen ophalen na 17.00 uur lukt je niet.

We hebben een unieke situatie. Een HAP in Spijkenisse die geen mensen door kan sturen naar de SEH van het Spijkenisse Medisch Centrum tussen 21.00 uur en 07.00 uur. Qua medicijnen mogen wij niet klagen. Op Goeree-Overflakkee zit een HAP en de dienstapotheek is daar tot 22.00 uur open. Mankeert iemand wat, waarbij medicijnen wel noodzakelijk zijn en ziekenhuisopname niet, kan men vanaf Goeree-Overflakkee naar Spijkenisse.

Ik veronderstel dat als de HAP in Hellevoetsluis gaat sluiten, dit mensen levens gaat kosten en dat de druk op de regionale ambulancevoorziening (AZRR) gaat stijgen. Heb is nu al meerdere malen per week dat de ambulance met spoed naar de HAP moet aan het Evertsenplein. Dokter regelt ambulance.

Door een telefoon kan de arts je niet goed beoordelen.

De HAP auto die in Hellevoetsluis staat heeft zeker een meerwaarde voor Voorne gedurende het hele weekeinde en ma/vrij tussen 17.00 en 23.00 uur.

Gelukkig is de ambulancezorg verbetert. Zo rijd er een Rapid Responder. Een ambulance met verpleegkundige en medische uitrusting. Die kan o.a. bepalen of er een ambulance nodig is voor vervoer patient of dat patient naar SEH kan.

Thumb 20140519 140301

wim (dr.snuggles) reageert

Helaas Pierre, dit zijn maar doekjes voor het bloeden. De aangever van deze problematiek heeft volledig gelijk. De "bezuinigingen" gaan naar de verkeerde zakken toe. het is geen "we kunnen niet anders" . Het is pure onwil, en dat allemaal tegen het belang van de burger.
De heren en dames wonen veelal niet in onze stad en handelen alleen nog maar voor het grote geld en de grote economische belangen.

Wat er allemaal speelt kun je hier lezen. Want de maat is nu vol en zoals we in de volksmond zeggen: DE RAPEN ZIJN GAAR !! De actie is begonnen, aandacht voor voorne putten nu en mate name de bobo's die niet handelen in het belang van de burger !
Nu actie en hier begint het !
http://urubin.com/het-koninkrijk-der-gemeenten-en-bedrijven/

Thumb foto%2bfred

Fred reageert

Is deze wethouder wel geschikt voor deze functie?
Hoe verzint men zoiets?
Het is belachelijk voor woorden, er zijn 4 apotheken in Hellevoetsluis heeft er niemand aan gedacht om rond de tafel te gaan zitten met deze apotheken om een roulerend systeem in te dienen zodat er in de weekenden en avonds medicijnen opgehaald zou kunnen worden? DIT MOET TOCH MOGELIJK ZIJN.
We betalen ons al krom aan zorg verzekeringspremie en eigen bijdrage.
Hoe kan men zomaar door een opwelling (niet over nagedacht) een Huisartsenpost stoppen, we moeten dan weer naar Spijkenisse (30 min.) en met opname weer terug naar Dirksland of Rotterdam!!! absurd.

Dus; stop met die onzinnige besluiten en ga eens wat meer voor de bewoners van Hellevoetsluis betekenen.

Thumb pasfoto%2b03.2009

Pierre reageert

Dit heeft de wethouder niet verzonnen, maar de directie van Centrale Huisartsenposten Rijnmond. Afgelopen maandagavond heeft onze wethouder gezondheid Dhr. van der Velde een interview gegeven op Radio Voorne. Zijn reactie is ook te horen op http://www.rijnmond.nl .De wethouder van Hellevoetsluis trekt samen op met zijn collega's van Brielle en Westvoorne. Het heeft de college's, raadsleden van alle gemeenten overvallen het besluit wat er afgelopen woensdag is genomen. Het doel van de petitie is de wethouders/politiek een steun in de rug te geven.

Thumb 20140519 140301

wim (dr.snuggles) reageert

hoi fred,

het is onwil en gaat over centen en winst. Het publiek wordt doodgewoon genaaid door enkele bobo's die voor ons beslissen en zeker niet gekozen zijn.
wellicht een blokkade van de nieuwe waterweg door de waterkering te bezetten ! dat zou een actie zijn waarbij ze zeker gaan luisteren

Thumb foto%2bfred

Fred reageert

Beste Pierre,
Sorry, dan heb ik het verkeerd gelezen.
Als het zo is dat de directie dit plan wil uitvoeren, waarom is er eerst niet goed overleg gevoerd met de wethouder.
Ik hoop, dat de wethouder dit met zijn collega's uit Brielle en Westvoorne dit probleem tot een positief resultaat voor Hellevoetsluis kan leiden.

Vr.grt;
Fred zeij

Thumb pasfoto%2b03.2009

Pierre reageert

Beste Fred geeft niets. Kan iedereen overkomen. Iedereen is overvallen door het nieuws heb ik begrepen. De wethouders zorg, Colleges, Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Zorgverzekeraar CZ en de burgers. Is een eenzijdig besluit geweest van de directie van de Centrale Huisartsenposten Rijnmond. Er heeft geen enkel overleg plaats gevonden met de gemeenten op Voorne.

Thumb foto%2bfred

Fred reageert

Beste Pierre, hoe is het mogelijk om eenzijdig de voorgenomen sluiting in de media te vermelden en niet eerst overleg plegen (op een democratische manier) met de gemeenten op Voorne.
Dit bewijst dan weer dat de directie van huisartsenposten Rijnmond zeer on-professioneel te werk gaat en zeer eenzijdig is.
Ook als het een verliesgevende post zou zijn moet er toch met een goed management team en met medewerking van zorgverzekeraars, huisartsen en ziekenhuizen en burgerlijke instanties moet dit mogelijk zijn dit om te zetten naar een goed lopende huisartsenpraktijk ?

Fred Zeij