Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Uniek orgel- en pianoconcert Boudewijn + Lydia Zwart & Gerard de Wit

Hendrik Ido Ambacht. – Het trio zwart – wit treedt op zaterdag 1 maart 2014 in Hendrik Ido Ambacht op om een bijzonder kunstproject financieel te ondersteunen. Hierbij nodigen we u allen hartelijk uit voor het Benefietconcert dat gehouden wordt in de Ned. Herv. Dorpskerk.

Het trio Zwart – Wit verzorgt een gezellige muziekavond vol schitterende en aansprekende muziek geschikt voor een breed publiek. Gerard de Wit bespeelt deze avond het beroemde Duyschot orgel. Boudewijn Zwart speelt piano, terwijl zijn dochter Lydia Zwart haar eigen kamer – beiaard bespeelt.

Het belooft een bijzondere en originele avond te worden geschikt voor het hele gezin. De topmusici vermaken ons vanaf acht uur s’-avonds met hun talent en een keur aan instrumenten. Zij verlenen geheel belangloos hun medewerking aan dit bijzondere evenement.

De Wit heeft vorig jaar cum laude zijn muziekstudie afgerond bij Ton Koopman en is -reeds veelvuldig actief als uitvoerend musicus.

Boudewijn Zwart is de bekendste beiaardier van Nederland, maar daarnaast steeds meer actief als organist, pianist en componist. Hij stamt samen met zijn dochter Lydia uit de beroemde muzikale familie Zwart. Boudewijn Zwart was één van de muzikanten die tijdens de Koningsvaart voor Z.K.M. Willem Alexander en H.K.M. Máxima mocht spelen.

Dochter Lydia is een jonge beiaardier die enkele jaren geleden Cum Laude is afgestudeerd aan het Nederlands Carillon Instituut te Dordrecht. Zij wil via concerten en educatieve workshops de beiaard meer bekend maken voor een breed publiek.

De opbrengst van dit concert komt ten goede van een Kunstproject. Kunstenaar Marco Boer heeft samen met Xebius Grafisch Bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht een kunstproject gelanceerd om karakteristieke en beeldbepalende dorpsgezichten van Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht te aquarelleren. De acht beelden met bijpassende gedichten worden medio 2014 permanent op grote kunstpanelen geplaatst binnen de gemeente Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht. Het doel van Xebius en Marco Boer is om zonder winstoogmerk samen met de gemeenschap een significante bijdrage te leveren aan de kunst & cultuur binnen bovenstaande gemeenten. De producten die later in samenwerking met Xebius worden ontwikkeld gaan uiteindelijk naar een nog nader te bepalen goed doel. Tijdens het concert zal Marco Boer een korte inleiding houden over het project.

Na afloop van het concert is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting. Een ideale gelegenheid om gezellig te praten met uw medebewoners. Ook zijn er na afloop cd’s verkrijgbaar van de uitvoerende muzikanten. Ook is er een boekentafel van de Hoop Shop uit Dordrecht aanwezig en kunt u informatie krijgen over de familie Van Burg uit Dordrecht die in Papua ontwikkelingswerk gaat doen. Bent u al nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op hun website: www.lentera-vanburg.nl.

De toegangsprijs bedraagt € 8,--; voor CJP/65 € 6,00. Kinderen en jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Bij de kerk, gevestigd aan het Kerkplein 13, is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor meer info neem eens een kijkje op de volgende websites: www.lydiazwart.nl ; www.gerarddewit.nl ; www.bellmoods.com; en www.watercolor.nl

Anders...

Over Hendrik-Ido-Ambacht

Aangrenzende buurten
Oostendam Krommeweg-Noord De Sandeling Kruiswiel Krommeweg-Zuid Sandelingen-Ambacht

0 lokale fondsen

Deze gemeente heeft nog geen lokaal fonds

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Huishoudens
Loading...