Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 629016

Verhalen / Buurtgenoot van

Een echte Tivoliaan

Omstreeks 1 april 1952 zijn wij 5 kinderen met onze ouders vanuit Laurierstraat 43, naar Panterstraat 49 in Tivoli verhuisd. Heb er een heel fijne jeugd gehad. Touwtje springen, britschen op de stoep met schoensmeer doosje van Erdal, of Wybert doosje. In de achterpad landjepik, knellen met pees, voetballen, op straat pintollen, kinderwagenonderstel verbinden met step, verstoppertje spelen. Er was toen nog geen tv, soms een radio met pickup. Gezelschapspellen als ganzenbord, mens erger je niet, kwartetten. Na het overlijden van ons vader nog bijna 43 jaar met mijn moeder daar gewoond. Op 18 februari 1995 naar de Luipaardstraat 141 verhuisd met moeder. Zij heeft er echter maar kort van kunnen genieten, op 5 september 1999 overleden. Gezegende leeftijd van 89 mogen bereiken. Een altijd hard werkende vrouw geweesd, goed voor haar 5 kinderen/schoonzoons/schoondochter, 8 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Reacties

Thumb 10346114 10152407061778620 9127896699903074930 n

Ad reageert

ja Frans...toen was geluk heel gewoon,tegenwoordig moeten ze als eerste een eigen huis hebben een gloednieuwe auto en veel geld...heel veel geld,want als er dat niet is zijn ze niet gelukkig en gaan ze hun beproevingen weer bij een ander zoeken.Natuurlijk is dat niet voor iedereen,maar zoals jij het beschrijft was het heel wat gemoedelijker op straat en in de buurt.Heb dit alles zelf ook meegemaakt en denk er nog vaak met weemoed aan terug.bedankt voor jou berichtje.

Thumb 629016

Frans reageert

Omstreeks 1 april 1952 zijn wij 5 kinderen met onze ouders vanuit Laurierstraat 43, naar Panterstraat 49 in Tivoli verhuisd. Heb er een heel fijne jeugd gehad. Touwtje springen, britsen op de stoep met schoensmeer doosje van Erdal, of Wybert doosje. In achterpad landjepik, knellen met pees, voetballen, op straat pintollen, kinderwagenonderstel verbinden met step, verstoppertje spelen, stoeprandje butsen, voetballen in achterpad. Er was toen nog geen tv, soms een radio met pickup. Gezelschapspellen als ganzenbord, mens erger je niet, kwartetten. Na het overlijden van ons vader nog bijna 25 jaar met mijn moeder daar gewoond. Op 18 februari 1995 naar Tivolihof aan de Luipaardstraat 140 verhuisd met moeder. Zij heeft er echter maar kort van kunnen genieten, op 5 september 1999 overleden. Tijdens mijn 49e verjaardag. Gezegende leeftijd van 89 mogen bereiken. Een altijd hard werkende vrouw geweesd, goed voor haar 5 kinderen/schoonzoons/schoondochters, 8 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen op dat moment. Op dit moment is er een achter-achterkleinkind wat mijn moeder niet heeft mee kunnen maken.

Tivoli, Eindhoven