Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Opnieuw prachtige actie van Stichting Houvast!

In de donkere dagen van december brengt de Stichting verlichting voor mensen die van een minimaal budget rondkomen in Heerenveen. Deze verlichting kwam in de vorm van rijk gevulde kerstpakketten. Door de donatie van Vermilion Energy werd het mogelijk om maar liefst 85 adressen te voorzien van een dergelijk pakket. Dankzij het ter gebruik stellen van verschillende auto’s van zeer gewaardeerde vrijwilligers zijn de pakketten allemaal goed aangekomen. In de Kerstpakketten zaten naast alle extraatjes om de Kerstdagen door te komen ook verschillende non-food producten, waaronder een kaart voor gratis zwemmen gesponsord door sportstad Heerenveen en een bioscoopbon voor de kinderen gesponsord door Kiwanis Heerenveen. Hiernaast kon Houvast de dozen vullen met prachtige sieraden, beschikbaar gesteld door een gestopte zelfstandig ondernemer die haar voorraad graag een goede bestemming wilde geven. “Onze kerstpakketten kregen een prachtige inhoud en het zag er door de sieraden ook magnifiek uit!”, aldus Carla Bosma.

Vermilion Energy maakte kennis met Stichting Houvast tijdens de Hart voor Heerenveen Meet & Match en nodigde de Stichting uit om een aanvraag te doen via hun omgevingsfonds. Dit fonds is een onderdeel van het internationale Ways of Caring programma van Vermilion. Het doel is om door middel van maatschappelijke schenkingen toegevoegde waarde te bieden aan de omgeving waarin de onderneming met projecten actief is. In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas.

Het Steunpunt Minima Stichting Houvast staat bekend om haar tomeloze inzet voor diegenen met een minimaal inkomen. Op gebied van voorlichting, gratis kleding, huishoudelijke artikelen, een gratis dagtocht, kinderacties en een spreekuur is zij afhankelijk van sponsoren en giften.

Steunpunt Minima Stichting Houvast - Secr. van Dekemalaan 3 - 8442 BA Heerenveen – Tel. / Faxnr: 0513-632329

K.v.K.nr 01081923 - Rabobanknr: NL03-Rabo-0132-8845-69

Spreekuur: Woensdag 9-12 u. Herenwal 2 “oer de brêge” Heerenveen

Verslag

Bekijk alle

2015 Dagtocht St. Houvast Heerenveen op 13 augustus !

Het bijzondere van Steunpunt Minima St. Houvast is dat ze zich al jaren inzet via haar spreekuur op de Herenwal 2 ( oer de brêge) om mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen steun geeft. Die steun kan allerlei vormen hebben. Als eerste in Heerenveen startte ze de "KerstVerlichting'sActie" in 1994 om heel wat volledige en onvolledige gezinnen een verrassings-pakket te geven. En dankzij sponsors een dagje uit te realiseren voor mensen die geen vakantie konden betalen. Ook dit jaar, 2015, wordt opgeluisterd door een dagtocht voor kinderen (met begeleiding) naar een dierentuin. Inclusief een lunchpakket kunnen ze gratis mee met een touringcar - bus. De inschrijving hiervoor verloopt via ons spreekuur op woensdagochtend tussen 9-12 u. De Stichting is ón-afhankelijk werkzaam, niet verbonden aan instellingen , gemeentelijke of provinciale/landelijke systemen en wordt gedragen door particuliere sympathisanten. In de touringcar is plaats voor 50 personen die op 13 augustus even uit Heerenveen kunnen ontsnappen. De inschrijving werd hiervoor gestart op 10 juni j.l. Via FB ook bereikbaar : https://www.facebook.com/steunpuntminima.stichtinghouvastheerenveen

Bekendmaking

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Balen!!

Het niet ophalen van kleding zakken 21 nov 2016:

Alweer niet! Na een halve zaterdag in mijn kasten gerommeld te hebben, had ik 4 zakken kleding om bij de weg te zetten. Maar al wat er opgehaald werd? Geen zakken!! En dit is niet de eerste keer? Nee onze wijk word structureel vergeten bij deze acties! Ik heb er toch even een telefoontje aan gewaagt. Antwoord was: het spijt ons zeer, maar we werken met vrijwilligers! En deze mensen zijn niet zo handig met briefjes lezen waar de straatnamen op staan.
Ik heb gezegd dat ik na 3x het genoeg vind. Ik zet geen zak meer bij de weg. Al die moeite op mijn toch al niet zo vaak, 'vrije dag'! Ik doe het wel op een andere manier. Balen zeg!

Verslag

Bekijk alle