Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb photo

Verhalen / Locaties van

Afrikaandertuin het buurthuis buiten.

Open lucht theater Afrikaandertuin
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Ster Op Zuid een reeks voorstellingen in de Afrikaandertuin. Zo wordt van juni t/m september een staalkaart gepresenteerd van het talent dat Rotterdam-Zuid kent. Het openluchttheater is een gouden formule gebleken; in de Afrikaanderwijk zijn actieve bewoners die hun sporen verdiend hebben in het organiseren van straatfeesten en wijkevenementen. Ze hebben een groot netwerk en de creativiteit om met weinig veel tot stand te brengen. Stichting Ster Op Zuid is de samenwerking aangegaan vanwege schaalvoordelen; een reeks wijkfeesten organiseren is nauwelijks meer werk dan ééntje. Ster Op Zuid regelt de faciliteiten en zij stellen een leuk programma samen. Omdat die actievelingen, cultuurmakelaars in ons jargon, in alle culturen te vinden zijn, ontstaat er een afwisselend programma. De tuin is een relaxte plek, of je nou met 15 of met 150 bent, altijd gezellig en zo kan een optreden nooit mislukken. Op die manier werd het openluchttheater een springplank voor lokaal talent, een belangrijke doelstelling van de stichting Ster Op Zuid. Bezoekers komen graag nog eens terug en daarmee is culturele uitwisseling een feit. Het succes is herkend, binnen de muren van het cultuurcentrum kost het meer moeite de doelgroepen te mixen. Om die reden zijn we tot hun buitenpodium verklaard waardoor acts binnen bereik komen die anders onbetaalbaar blijven. De uitwisseling van cultuur (met een kleine c) en Kunst (met een grote K) is tweeledig; amateurs kunnen zich spiegelen aan hun professionele collega’s en bezoekers kunnen genieten van iets extra bijzonders. Een super-jamsessie met geschoolde conservatoriumstudenten en lokale autodidacten, vorig jaar, zette een lijn in die we doorzetten; meer interactie tussen artiesten onderling en met het publiek. De instellingen voor cultuureducatie, zoals de muziekschool, komen ons helpen met workshops en zo.
Inmiddels is het openluchttheater een instituut en stromen de groepen naar de tuin; de rasta’s komen uit de kelder van het buurthuis en presenteren zich. De muziekschool gaat het experiment aan en doet piano-recitals in een, voorheen, achterstandswijk. Zo is de agenda minder vrijblijvend geworden. Bij slecht weer uitstellen is er niet meer bij; als het regent wijken we uit naar het gebouw van speeltuin Afrikaanderplein. Alle zondagmiddagvoorstellingen starten om 14 uur en zijn gratis te bezoeken. De Afrikaandertuin is een van de projecten van Creatief Beheer en ligt aan het einde van de Paul Krugerstraat tegenover het zwembad.

Reacties

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

B.M. reageert

Vind deze activiteiten heel leuk en goed voor de wijk maar ik heb een bezwaar we zitten in dit gedeelte van de wijk al ruim 1,5 jaar in de puinhopen van sloop en wederopbouw met redelijk veel overlast van bouwverkeer en andere machines die beginnen elke werkdag om 07.15 tot 16.00 uur als je daar woont en met het mooie weer je raam open zet kun je jezelf niet meer horen laat staan je radio of TV denk je in het weekend lekker rust te hebben gaan ze keiharde muziek spelen gezellig ja als je er van houd maar ik moet om mijn eigen muziek te horen alle ramen dichtdoen en een koptelefoon opzetten.
Niet leuk voor de bewoners in de buurt van het theater.
Ga door met de activiteiten maar houd het volume wat lager,
Hartelijk dank