Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1071103

Verhalen / nieuwtje van

Vijf Arnhemmers op lijst Provinciale Staten bij de VVD

v.l.n.r. Wieneke Groot, Tineke van der Elst, Jaap van Hensbergen, Floor Ockers, René Westra
Arnhem – Op 18 maart 2015 kunnen inwoners van Arnhem maar liefst uit vijf kandidaten kiezen uit hun eigen stad op lijst 1 van de Provinciale Staten kandidatenlijst.
De eerste op de lijst is René Westra (nr. 4), de afgelopen 8 jaar lid van de Arnhemse gemeenteraad waar hij zich heeft bezig gehouden met economie, onderwijs, cultuur, financiën, sociale zaken en veiligheid. René Westra staat als bestuurder en ondernemer voor economische ontwikkeling, (duurzame) innovatie, werkgelegenheid en transparantie. Een liberaal met oog voor de kracht van Gelderland en iedere Gelderlander.
Op plaats 19 vindt u Wieneke Groot, momenteel fractievoorzitter van de VVD fractie in Provinciale Staten. Zij is populair: vier jaar geleden haalde ze op plaats 5 voldoende voorkeursstemmen (4776) om rechtstreeks gekozen te worden. Wieneke Groot wil tegenover achterkamertjespolitiek en powerplay graag transparantie en helderheid zetten. Zij is in het dagelijks leven ondernemer en consultant in de gezondheidszorg.
Op 23 staat Tineke van der Elst. Zij wil van Gelderland een nog fijnere en aantrekkelijkere provincie maken om in te leven. Weloverwogen beslissingen nemen met het oog voor de lange termijn en altijd met volledige inzet is wat u van haar kunt verwachten. Van der Elst werkt als HR manager voor een Arnhems bedrijf.
Floor Ockers vindt u op plek 34. De speerpunten van de liberale junior in het gezelschap zijn vrijheid om je talenten te ontplooien en de ruimte krijgen om je dromen te verwezenlijken. Dit deed ze zelf ook door haar vaste baan op te geven en zich op het ondernemerschap te storten. Ockers staat voor minder regels, minder betutteling en meer vrijheid..
De Arnhemse lijstduwer is de 75-jarige Jaap van Hensbergen op plek 38. Hij vertegenwoordigt een leeftijdsgroep waar veel problemen zijn op te lossen. Als oud Arnhems wethouder brengt hij veel ervaring in. Van Hensbergen is maatschappelijk actief als voorzitter van een Rekenkamercommissie, voorzitter bestuur vereniging Winkelcentrum Kronenburg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Nazorg Bodem en landelijk bestuurslid van de Veteranen Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen.
De VVD is momenteel de grootste met 11 zetels van de 55gevolgd door de PvdA (9), CDA (9), PVV (5), SP (5), D66 (4), GroenLinks (4), ChristenUnie (3), SGP (2), 50PLUS (1), Partij voor de Dieren (1) en Groep Wullink (1).
De huidige coalitie wordt gevormd door VVD, PvdA, CDA en D66.

Reageer als eerste