Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Huurders- en bewoners Belang Zederik

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Niet alleen in uw eigen woning, maar ook voor uw buren en uw buurt. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren bij een gasontploffing: dan blijft de schade vaak niet beperkt tot één woning. Het belangrijkste is natuurlijk persoonlijk letsel.

Op initiatief van HBZ (Leo Smit) is een Werkgroep Veiligheid geformeerd. De leden van deze werkgroep zijn: Arie Stravers en Leo Smit (HBZ), Michel Loeve (HRO), Gerit Egas en Peet de Koeijer (Omnivera GWZ). Deze leden hebben allen een bouwkundige en/of technische achtergrond. De werkgroep is inmiddels gestart met een inventarisatie van onderwerpen die van belang zijn zoals de periodieke technische inspectie van woningen (‘woning-APK’) en de bouwkundige veiligheid.

Wij kunnen dat niet alleen. U bent immers de huurder en u kent uw eigen woning en de omgeving het best. Daarom stellen we uw inbreng zeer op prijs. Dit kan door een reactie te geven via een e-mail of via dit formulier op onze https://huurdersbelang.info/veiligheid

Bekijk alle

Een huurdersorganisatie als Huurders- en bewoners Belang Zederik (HBZ) is voor huurders belangrijker dan sommigen denken. Wij hebben zelfs een wettelijke status en zijn gesprekspartner voor de woningcorporatie Omnivera GWZ en de Gemeente Zederik.
We overleggen over huurverhoging en dat heeft best wel effecten. We hebben kunnen bereiken dat de verhoging van de huren voor een aantal doelgroepen is beperkt of zelfs nul is.
Ook zijn we voor corporatie en gemeente gesprekspartner voor de prestatieafspraken van Omnivera GWZ.
Op dit moment zijn we in een werkgroepje de veiligheid in/rond woningen aan het bezien en zijn we bijvoorbeeld bezig een woning-APK verder op te zetten.
Kijk eens op https://huurdersbelang.info/nieuws/ om te bezien waar we zoal mee bezig zijn.

Na vele jaren hebben enkele bestuursleden besloten het bestuur van HBZ te gaan verlaten. Dit kan een verhuizing zijn naar een andere gemeente of dat de huurder een woning heeft gekocht en daardoor geen huurder meer is. Of drukke werkzaamheden, etc.

Wij zijn daarom dringend op zoek naar mensen die ons willen versterken. Je hoeft nergens echt deskundig voor te zijn. Een goede interesse is genoeg dan komt die deskundigheid vanzelf wel. Zo zijn we allemaal begonnen.
Het is vrijwilligerswerk maar de onkosten worden vergoed: reiskosten, presentiegeld, eventueel cursussen, etc. En het staat erg goed op je CV….

We vergaderen meestal in Lexmond/Meerkerk en ook in Hardinxveld-Giessendam. Heeft u geen vervoer: wij kijken dan of u met een bestuurslid kan meerijden. We carpoolen overigens regelmatig.

Neem eens contact met ons op. Mail naar HBZederik@gmail.com, bel 06-55164476 of vul een formulier in op onze website. Je verrijkt je blik en helpt er ook uw buurt en gemeente mee.

Bekijk alle
Naam organisatie
Huurders- en bewoners Belang Zederik
Beschrijving

Wij zijn Huurders- en bewoners Belang Zederik. Dit is het startpunt voor degenen die een woning huren bij de woningcorporatie in de gemeente Zederik. Onze vereniging is een huurdersorganisatie en behartigt de collectieve belangen van deze huurders.

We zijn namens de huurders de belangenbehartiger en gesprekspartner bij de corporatie en gemeente. De huidige wetgeving geeft huurdersorganisaties als deze vereniging juist nu mogelijkheden

Postadres
De Kooi 7 - 4233GP Ameide
Bezoekadres
E-mailadres
HBZederik@gmail.com
Telefoonnummer
06 - 5516 4476