Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb logo%2bde%2byogajuf%2bdef%2bhr

Verhalen / Verslag van

De Yogajuf

Lekker in je vel door yoga.
De tijd dat yoga alleen voor zweverige mensen was is voorbij. Voor veel mensen is het een fijne manier om lekker in hun vel te zitten.
Al sinds 2010 geeft Annemarie als de Yogajuf in Badhoevedorp, les aan baby’s peuters, kinderen, tieners en volwassenen.
Het leuke van yoga is dat iedereen er iets aan zou kunnen hebben. De één zoekt een manier om fysiek te ontspannen, de ander wil beter naar zichzelf leren luisteren en de derde wil mee rust in z’n hoofd. Het kan allemaal met yoga!
Door het doen van fysieke yoga houdingen kom je meer in contact met je lichaam. Dat klinkt heel zweverig, maar eigenlijk is het super handig als je spannings gerelateerde klachten hebt. Zo hebben veel mensen stijve schouders en spanning in hun boven rug. Vaak voelen ze wel dat het daar niet helemaal fijn voelt, maar wat er dan is, weten ze niet precies. Door het doen van yoga houdingen (asana’s) kun je beter gaan voelen wat er allemaal gebeurt in je lijf. Je voelt waar je grenzen liggen, welke houdingen je makkelijk af gaan (en welke je als minder prettig ervaart) en waar je beperkingen liggen.
Naast fysieke redenen, komen ook veel mensen op les met vragen over de ademhaling. Vaak ademen mensen niet optimaal in en uit, wat samen kan hangen met de fysieke klachten die ze hebben.
Tijdens een yoga les ben je zowel passief als actief bezig met je ademhaling. Gelukkig gaat je ademhaling de hele dag door zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Maar veel mensen zijn zich helemaal niet bewust van hoe ze ademen, juist omdat ze er niks voor hoeven te doen. Eigenlijk is dit heel erg jammer, want je ademhaling kan je heel erg veel vertellen. Heb je het druk en ervaar je stress of spanning, dan adem je vaak sneller en hoger in je borst. Door een paar keer rustig in en uit te ademen is het mogelijk dat je ademhaling wat zakt in je lijf en kun je spanning loslaten.
In de yoga zijn er verschillende manieren om met je ademhaling aan de slag te gaan. Zo is het heel goed om eerst te observeren hoe je ademhaling verloopt als je er niks aan verandert. Hoe je dus eigenlijk onbewust de hele dag ademt. Dan weet je hoe het nu op dit moment is en wat je start punt is. Doordat je je dan steeds vaker bewust kunt worden van je ademhaling wordt voor veel mensen de relatie tussen de ademhaling en het lichaam ook steeds duidelijker. Daarna kun je iets gaan veranderen aan je ademhaling om deze te gaan optimaliseren.
De ademhaling en het doen van de fysieke yoga houdingen zijn de eerste twee onderdelen. Het derde onderdeel is vaak het lastigst. Maar juist voor veel mensen ook het onderdeel waar ze graag iets aan willen veranderen. Namelijk de stroom aan gedachten in je hoofd.
Op ieder moment van de dag gaan er allerlei gedachten door je hoofd. Net als bij de ademhaling hoef je ook hier niks voor te doen. Een deel van deze gedachten zijn heel nuttig, maar een deel ook niet. Ook kunnen je gedachten als stoorzender werken. Soms heb je zo last van alles wat er in je hoofd gebeurd dat je je niet goed meer kunt concentreren, of ’s avonds niet in slaap kunt vallen.
Door het doen van meditatie oefeningen kun je er achter komen wat er allemaal in je hoofd gebeurd en wat voor invloed dit op je heeft.
De drie onderdelen lijf, adem en geest (gedachten) komen elke les terug. Door je elke keer weer bewust te worden van je lijf voelt, hoe je op dat moment ademt en wat er in je hoofd gebeurd kun je makkelijker beslissen waar je iets aan wil veranderen om lekkerder in je vel te zitten.
De basis van de yoga lessen bij de Yogajuf is de klassieke hatha yoga. Deze yoga vorm kan door iedereen beoefend worden. Doordat de groepen bij de Yogajuf klein zijn is er altijd ruimte voor persoonlijke begeleiding en aanpassingen in de houdingen als dit mogelijk is.
Sinds kort worden eer in de Yogajuf Studio ook pilates en poweryoga lessen gegeven. Dit zijn meer dynamische lessen en meer gericht op spierversterking.
Mocht u na het lezen van dit artikel zelf willen ervaren wat yoga voor u zou kunnen betekenen, dan bent u van harte welkom voor een gratis proefles. De Yogajuf Studio is gevestigd aan de Sloterweg op nummer 2 D
Voor het actuele rooster kunt u kijken op www.deyogajuf.nl

Reageer als eerste

Badhoevedorp-Centrum, Badhoevedorp