Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

strong together day in buurthuis Toma

Wij zijn blij met het feit dat we weer een nieuwe beurs mogen organiseren in Breda,
dit keer gaat het om de strong together day
Op 19 Februari zal er in Breda een uniek evenement plaats vinden.
Een non profit dag bestaand uit een spirituele beurs ,een snuffelhoek met goedkope spullen
En een vleugje van de multiculturele samenleving in de vorm van hapjes en spulletjes en dergelijke.

Doordat Stichting Strong Together is
gaan samenwerken met Stichting Toma komen meerdere vormen van aanbod
bij elkaar.
Beide stichtingen zijn gevestigd in Breda en hebben
gedeeltelijk dezelfde doelstellingen.

Waardoor het voor beide interessant is
om gezamenlijk dagen te organiseren voor de bewoners van Breda maar
natuurlijk ook van buiten Breda.

De doelstellingen die overeenkomen zijn
o.a.: het samenbrengen van mensen ongeacht afkomst inkomen en
leeftijd,.

Stichting Toma runt een buurthuis in
een Molukse IndIsche wijk, deze wijk is speciaal door gemeente
Breda heringericht voor mensen van multiculturele achtergronden.

Hiermee wilt Breda laten zien dat ze openstaat voor bijzondere initiatieven en hard werkt aan gelijkheid,
waar Stichting Strong Together ook al jaren voor vecht.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en te bereiken willen de 2 stichtingen graag de handen in elkaar vouwen en uiteenlopende activiteiten organiseren.

Hiermee willen ze bereiken dat de inwoners van Breda kennis maken met elkaar en meer begrip en inzicht onder de mensen word behaald.

Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat beide stichtingen het belangrijk vinden om mensen met minder modaal inkomen tegemoet te komen. Deze verdienen, zoals eerder gezegd, dezelfde mogelijkheden als mensen met een breder inkomen.

Vandaar dat 19 februari een dag word waar meerdere dingen te beleven zullen zijn.

Een spiritueel creatieve wellness beurs, aangevuld met een snuffelhoek van betaalbare spulletjes, en een Vleugje multiculturele invloed
,door middel van het aanbod van speciale hapjes en spulletjes uit
diverse culturen.

Wil jij dit ook mee komen maken en beleven?

Kom dan langs op 19 Februari tussen 11u en 17u

Locatie buurthuis Toma, gelegen aan de Wieringenstraat 60 in Breda.

De entree van dit evenement is 4 euro,
en met Bredapas of soortgelijke pas krijg je maar liefst 1,50 korting op de entreeprijs.

De consulten van de mediums en dergelijke zijn maximaal 10 euro.

Het aanbod van de spulletjes is er al vanaf 50 cent.

Wij heten je graag van harte welkom!!

Meer informatie kun je eventueel vinden
op de website of facebook-site van Stichting Strong Together.

Www.strongtogether.nl

persbericht

Bekijk alle

Huisartsenterreur

Het is onbegrijpelijk hoeveel macht huisartsen hebben, zo mogen alles voor je beslissen hun zijn altijd de eindbeslissers, daarmee komt het erop neer dat je dus nooit baas bent of zal zijn over je eigen lijf.
In Breda noord is het een verschrikking om te wonen, wat heb ik meegemaakt? Ik zal het vertellen.
Ik was voorheen zo.n 22 tot 25 jaar patient bij praktijk hoge vught, tot een jaar of 2 geleden ongeveer.
Meerdere specialisten waaronder pijnspecialist , maag chirurg en reumatoloog hebben mij gezegd dat ik beter een andere dokter kon zoeken wegens medische verwaarlozing.
Jarenlange pijn gehad bijv en nooit wat sterkers gekregen dan ibuprofen.de pijnspecialist geloofde zijn oren niet toen bleek dat er gewoonweg niks was gebeurd om mijn pijn te verminderen.terugkijkend 18 jaar geleden een extreem ernstig ongeluk gehad verbrijzelde elleboog ribben allemaal zwaar gekneusd en scheur erin en 6u per dag op een machine moeten om je arm terug op te rekken.ik heb nooit wat pijnmedicatie gehad ja diclofinac waar je van gaat vliegen.dus alternatief paracetamol zetpil en meer niet.
Tevens bij zelfde huisarts werd ik verplicht na gastric bypass omeprazol een maand te gebruiken maar daar werd ik nog misselijker van de apotheek bood pan thaprazol aan
Ze hebben me ook een aanval van galstenen laten liggen.
Daarom andere huisarts ,deze huisarts was er zelden om fatsoenlijk uitleg te geven en zeggen je bent wel een in teresante patient ik kreeg iets van 10 verwijsbrieven mee.
Nadat ik niet met spoed terecht kon ivm aanval van tietze besloot ik een andere huisarts te nemen.
Ik kon terecht bij brederoo maar ook daar liep t mis.Ik was helaas uitgegleden in de keuken en met zeer arm in de vuilnisbak en plat achterover op mijn ribben.
Ik mocht niet langskomen omdat er nog geen intake gesprek had plaatsgevonden het was vakantietijd.echter van pijnpoli breda moest ik perse langs om te laten onderzoeken wat ik precies had om te kunnen kijken hoeveel extra.s je kunt nemen .netjes onderzoek gehad conclussie gekregen ribben zwaar gekneusd plus de banden tussen de ribben.Werd echter de dag erna opgebeld terwijl ik met veel pijn naar apotheek liep en bijna niet kon ademen werd ik gebeld door dee arts ik was de praktijk binnen gedrongen.werd verplicht langs te komen voor een intake gesprek maar dat kon niet gelijk ik kreeg immers bijna geen lucht, reactie was nog meer reden omdat ik benauwd was.Eindelijk gesprek met het mens waar ik een enorme inzinking door had gehad door dat telefoongesprek.ze hebben me zelfs bij de apotheek op moeten vangen omdat ik er zo slecht asn toe was.Vanuit ziekenhuis werd gevraagd om de pijnmedicatie mee in de gaten te houden omdat pijnpo,in breda vaak tekort schiet.Het enige wat dat mens zei was dat het handig was dat ik ook psychisch ondersteund zou worden.na 2x op gesprek te zijn geweest voelde ik me afgedankt door haar vroeg in die praktijk om een andere huisarts maar kreeg ik niet.Toen maar weer naar andere huisarts.huisarts zomra en amasouri van het zomergemhuis.continu problemen met de medicatie, amasouri noemde me zelfs een junk en een medicatieshopper.dr zo ra zei tegen mijn partner wat knap dat je het zolang met iemand uit kan houden.reden om ookdaar weg te gaan.dr muskee had net een nieuwe praktijk geopend .nou wat een succes.
Ik heb nog nooit zo,n machtsmisbruikende arts meegemaakt pijn medicatie moest naar beneden want hij wou me het liefst op laten nemen in kliniek om vd pijnmedicatie af te komen.medicatie die door pijnpoli breda waren voorgeschreven.
Ondertussen kanker gekregen.en de arts toonde geen enkele empathie vroeg niet hoe het gegaan was niks.3 dagen na dubbele borstamputatie kwam hij onaangekondigd langs omdat mijn partner zich niet in kon houden tegen de assistente.volgens de huisarts was ze zo van slag dat ze niet meer kon functioneren

Dat kwam hij uitpeaten hij vroeg niks over de operatie had t alleen over datassistent zo van slag was en begon wederom over mijn medicatie.
De sociaal verpleegkundige vond het ongehoord dat hij zo ongei tereseerd is en het over afkicken van medicatie had tijdens dit proces.ik heb veel problemen met deze arts wegens zijn desinteresse.je kunt merken dat hij totaal geen praktijkervaring heeft.
Hij beloofd dingen en komt ze niet na.
Een andere huisarts is helaas niet mogelijk meer omdat ze ten 1e in het juiste gebied zitten.
Ze moeten in een straal van maximaal 10 mi uten van je huis afzitten.ookal is dit het geval dan word gezegd dat er alleen mensen met bepaalde postcode aangenomen worden.ik ben nu dus verplicht om bij een huisarts te blijven die ik niet vertrouwen kan en totaal geen ondersteuning geeft.
Dat is te erg voor woorden, de huisartsen zitten tegenwoordig in gezamelijke panden waardoor je met maar liefst 85 huisartsen in breda en directe omgeving niet eens terecht kunt bij een goede arts die begaan is met je lot en je bijstaat in deze moeilijke tijd.zelfs de zorgverzekeraar krijgt t niet voor elkaar om een nieuwe arts te vinden.Ik vind het te absurd voor woorden dat artsen je leven zo zuur kunnen maken, veel te veel macht hebben.

Ervaringen

Bekijk alle

Afval in poort Zustersveld/Vaartbossen

Zo jammer dat in de poort aan het Zustersveld (tussen de kapper en het bewonersplatform) jongeren zich ophouden met drugs maar ook een berg afval achter laten! Wat zou het mooi zijn als hierop eens meer controle werd uitgevoerd, door de politie (wijkagent en de dienst afval) Opruimen helpt niet want nadat dit gedaan is ligt er aan half uur later weer rommel, de jeugd er op aanspreken..... och dan wordt je uitgelachen en moet je nog oppassen dat.... enfin vul het zelf maar in.

Ervaringen

Bekijk alle

buurtpreventie

Ik ben Lid van het buurtpreventie gebied Biesdonk waarin wij onze straten vertegenwoordigen ,Wijzijn als 1e gestart en nu zijn er al meer dan 40 buurtpreventie gebieden in en rond Breda , Het werkt heel efficient , de inbraken zijn terug gedrongen in de meeste gebieden zijn de buurtagent, gemeente en de woningbouw vereniging er in geintregeerd, wat dus heel snel werkt we hebben een whatsappkring waar alle leden in een keer alles doorgemeld krijgen klaar om actie te ondernemen , het verbeterd de leefsfeer in onze wijk , ook zijn enkele leden door de gemeente in de gelegenheid gesteld om AED hulpverlener te halen , ook ik heb die gelegenheid met beide handen aan gepakt maw het is fijnleven in de biesdonk gr Henk

Verslag

Bekijk alle