Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Stichting Stomaatje

Stomaatje collecteert actief voor zwemevenement

In de Regio
Sinds 2007 is Stichting Stomaatje actief betrokken bij de Nationale collecte van de ANGO: Handicap.nl. Dit jaar van 23-28 juni aanstaande. Vele collectanten zijn speciaal geworven om de collecte een succes te maken. De opbrengst komt ten goede aan individuele hulpverlening voor mensen die hulp nodig hebben, maar de juiste (ook juridische) weg of hulpmiddelen niet vind. Een percentage van de opbrengst door leden van stichting Stomaatje, gaat medio november naar Stichting Stomaatje. Daarvan koopt het bestuur de kosten van de landelijke zwemdag in.

“In Schoonhoven is het dit jaar gelukt”, vertelt Lidy van Lankeren “om het aantal collectanten te verdubbelen door leerlingen te leren via maatschappelijke stage wat werving is. Een (telefonische) vaardigheid die voor allerlei beroepen goed van pas kan komen.”

“Ieder jaar neem ik veel tijd om mensen te bellen”, vertelt Lidy van Lankeren, organisator namens Stichting Stomaatje en vrijwilliger voor diverse functies aldaar. “Daar ben je zo een aantal weken mee bezig. Mensen zijn in gesprek of je spreekt voicemail in. Je belt ze nogmaals en al die mensen zeggen echt niet allemaal “ja”. Natuurlijk zijn er ook hele verrassende telefoontjes. Mensen die in die week op alledag lopen, maar toch echt HUN straat willen lopen. En wat dacht je van een telefoontje van iemand die de voicemail had gehoord en speciaal terugkomt om een avondje te lopen en dan mag ik de collectebus wel bij haar dochter brengen.”

“In Ammerstol wil het helaas niet erg lukken om mensen bereid te vinden ons te helpen. Eigenlijk mis je daar een persoon die daar woont en de buurt aanspoort even allemaal te helpen. Gelukkig hebben we wel mevrouw Rietveld die jaarlijks de vlag voor ons ophangt, zodat de hele buurt weet dat de collecte van de ANGO weer is. In Berkenwoude is het een vast team van mensen die ons helpt. Daar zou ik eigenlijk bij de schoolpoort moeten gaan staan met een briefje om aan alle moeders te vragen me te helpen. Iets dat ik volgend jaar echt eens moet gaan ondernemen. In Bergambacht is er 50% straatbezetting. Doordat ik daar ieder jaar steeds een straat loop waar ik nog niemand heb lopen en daar kijk naar geschikte kandidaten die ik dan volgend jaar kan bellen, heb ik al een aardige groep mensen weten te bereiken. Maar ook hier zouden we nog veel nieuwe collectanten willen werven om in de week van 23-28 juni tussen 19-20 uur of overdag een straat te lopen. Misschien een idee voor de gemeente om mensen in een uitkering te betrekken bij het lopen van collectes?”

“Volgend jaar zijn we weer in de 4e week van juni aan de beurt. Ik zou het fantastisch vinden als ik komende weken aanmeldingen krijg van mensen die bereid zijn volgend jaar voor ons te collecteren. Juist omdat de kosten voor de landelijke zwemdag met stomadragers centraal in Nederland jaarlijks duurder wordt is er meer geld nodig om het evenement voor iedereen betaalbaar te houden. We hebben daarom dit jaar zelfs een collecte via GeefSamen ( http://www.geef.nl/actie/in-actie-voor-de-jaarlijkse-zwemdag#.U56XGbG8lTw ) gestart. Een donatie aan Stichting Stomaatje is namelijk belasting aftrekbaar. Wij zijn ANBI. We zouden het helemaal geweldig vinden als we met de bijdrage van de ANGO en de opbrengst via onze actie het zwemevenement GRATIS kunnen organiseren.”

Bekijk alle

Om volgend jaar weer een zwembad te kunnen huren met gediplomeerd personeel, zodat stomadragers kunnen ervaren dat je met stomamateriaal uitstekend te water kunt gaan, is er veel geld nodig. Wij zoeken supporters: http://www.geef.nl/actie/in-actie-voor-de-jaarlijkse-zwemdag#.U518ArG8lTw

Bekijk alle
Naam organisatie
Stichting Stomaatje
Postadres
postbus 31 - 2860AA Bergambacht
Bezoekadres
E-mailadres
info@stomaatje.nl
Telefoonnummer
0614650878