Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb dscn1017

Verhalen / Verslag van

BERKUM GOLFTROFEE zaterdag 29 oktober 2016 GOLFCLUB ZWOLLE

BERKUM GOLFTROFEE zaterdag 29 oktober 2016 GOLFCLUB ZWOLLE
Voor de eerste keer in de historie werd deze wedstrijd georganiseerd voor de golvende 18+ inwoners van Berkum. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende traditie wordt.

Eind september gingen naar alle bekende golfers in Berkum de uitnodigingen ‘de deur uit’. Ongetwijfeld zijn deze eerste keer golfers in Berkum om verschillende redenen helaas buiten beeld gebleven.* Vooral de reacties van degenen die al een andere agenda hadden voor die dag waren enthousiast. Zij spelen zeker mee op zaterdag 30 september 2017.

Vanaf 10 uur kwamen de 42 deelnemende golf(st)ers binnen in het clubhuis van de Golfclub Zwolle om zich aan te melden en voor een kopje koffie of thee.

Om 11 uur gaven de organisatoren en wedstrijdleiders Jan Borger en Coen Kemp een briefing. Gewezen werd op enkele specifieke baanregels en de holes waarop de neary ’s, de longest drive’s en de hole-in-one waren gepositioneerd. Voordat de deelnemers naar de hun toegedeelde holes gingen voor de (halve) shotgun-start om 11.30 uur, werd op het terras nog een groepsfoto gemaakt.

Op de eerste 9 holes startten 14 flights van 3 spelers. Een aantal holes was dus dubbel bezet. Na het startschot begonnen de 42 enthousiaste golfers in opperbeste stemming aan hun favoriete spel. Vooral ook omdat niemand, ondanks de gunstige weersvooruitzichten, had gerekend op zo’n mooie, geweldige ‘zomerse’ dag.

De golfbaan van Golfclub Zwolle lag er prachtig en zeer golfvriendelijk bij. Dat wil zeggen dat ook een afzwaaiende bal zeer goed vindbaar bleef. Dat zorgde er mede voor dat de wedstrijd op een zeer genoeglijke en sportieve wijze verliep. Op enkele holes moesten sommige flights even temporiseren. Dat was echter eerder een welkome korte pauze samen in de zon op een bankje dan vervelend. Binnen de normale 4 uren speeltijd kwamen de meeste flights binnen. Voordat zij gingen douchen kregen de spelers een hapje aangeboden onder het genot van een drankje.

Via het geautomatiseerde systeem “Golf4u” van golfclub Zwolle hadden Jan en Coen alle uitslagen vlot ingevoerd en ook snel beschikbaar. Nog ruim voor het buffetdiner konden de prijzen worden uitgereikt (zie hierna). Niemand was er in geslaagd de fraaie hole-in-one prijs te bemachtigen.

Voor het buffetdiner na afloop hadden zich bijna 30 deelnemers aangemeld. Met het aangeboden glas wijn genoot iedereen nog eens volop na en werd nog eens ontspannen teruggekeken op de persoonlijke ups en downs in de baan.

Met het prachtige weer beleefde iedereen deze golfdag in meerdere opzichten als een bijzonder ‘uitje’ waarbij tijdens het spelen ook genoeglijk werd kennisgemaakt en/of bijgepraat met andere wijkbewoners. Dank voor deze wedstrijd gaat mede uit naar Golfclub Zwolle, de hieronder genoemde sponsoren en alle deelnemende Berkumers.


Winnaars:
Lage Handicappers: 1 Henk Vermaas. 2 Alfred Guikema. 3 Jan Vonkerman
Hoge Handicappers: 1 Gineke Borger- Kremer. 2 Ben Koopman. 3 Jan Rosenberg
Marlou Schuit, Winnaar Longest drive Dames Arno Appelhof, Winnaar Longest drive Heren Blanca van Nus, Winnaar Neary Dames Jan Pieter Broshuis, Winnaar Neary Heren Thomas Eenschoten, Winnaar Birdieprijs (na loting)

Sponsoren
• Jaap Bos Tweewielers voor een elektrische fiets als hole-in-one prijs
• Bakker Borger sponsor van de neary voor dames en heren
• De Hypotheekshop sponsor van de longest voor dames en heren
• Van Swoll makelaars te Berkum, golfballen voor alle deelnemers
• Bertus Huisman, restaurant De Lichtmis, dinerbonnen
• Restaurant/Brasserie Le Petit in clubhuis golfclub Zwolle

Reageer als eerste

Berkum, Zwolle