Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Archiefbeheer

SNS Historisch Centrum

SNS Historisch Centrum

Het SNS Historisch Centrum bestaat uit drie waardevolle elementen; het monumentale bankgebouw met authentiek spaarbank interieur, het door Frans Walkate verzamelde en naar hem vernoemde archief en het SNS Historisch Archief.
Doelstelling van het SNS Historisch Centrum is het behoud en de verbreiding van de kennis - in woord en beeld en het bijeenbrengen, beheren en toegankelijk maken van de historische archieven. Bovendien bevordert zij onderzoek, onderwijs, publicaties en exposities.

Om haar doel te bereiken houdt het SNS Historisch Centrum zich bezig met het verzamelen en beheren van archieven, het toegankelijk maken van deze archieven en het verzorgen van exposities en het meewerken aan publicaties. Het SNS Historisch Centrum beheert de collecties. Mede gelet op de doelstelling van het SNS Historisch Centrum en het belang van deze archieven voor historisch onderzoek, is bezichtiging op verzoek mogelijk.

Informatiefunctie
Het SNS Historisch Centrum geeft antwoord op vragen als: Wanneer is een bank opgericht en door wie? Hoe kwamen de fusies tot stand? Op welke wijze werden de spaargelden beheerd? Naast deze vraagbaakfunctie vervult deze afdeling een ondersteunende en adviserende functie op het gebied van archivering en promotie. Zij kan lokale banken assisteren bij het inrichten van tentoonstellingen en het schrijven van gedenk- of jubileumboeken. Waar mogelijk verleent het SNS Historisch Centrum medewerking aan onderzoek ten behoeve van publicaties.

Collectie Frans Walkate Archief

De collectie van het Frans Walkate Archief is inmiddels, dankzij de constante steun van de SNS Bank, een belangrijk kenniscentrum voor de geschiedenis van Kampen en de IJsseldelta geworden. De collectie is bijzonder divers. Zij bevat honderden schilderijen en andere kunstuitingen van kunstenaars die door geboorte, afkomst of verblijf een band met Kampen hadden of hebben. Het archief beschikt ook over een grote hoeveelheid historisch-topografische afbeeldingen. Maar de belangrijkste kern van de verzameling is waarschijnlijk het fotobestand, met meer dan 50.000 foto's, vanaf de 19de eeuw tot heden, dat jaarlijks substantieel wordt aangevuld. En natuurlijk bevat de collectie ook archieven: van verenigingen, bedrijven, scholen, stichtingen, organisaties, instellingen en personen. Ze geven een goed en veelzijdig beeld van het culturele en sociaal-maatschappelijke leven in Kampen van de laatste honderdvijftig jaar.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
Gesloten Gesloten 14:00
17:00
14:00
17:00
Gesloten Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Burgwal 43, 8261EP - Kampen
E-mailadres
herman.harder@devolksbank.nl
Telefoon
030-6333635