Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

The Lemming

De veel besproken, nog steeds tot de verbeelding sprekende band The Lemming, met hun eeuwig jonge leden, plannen een nieuw concert.
Het is niet zo maar een concert. Er worden tevens TV opnames gemaakt die gebruikt zullen worden in een TV serie die begin 2018 op TV zal uitgezonden worden.
Wil je er bij zijn, dat kan uiteraard. Kom gerust en geniet van hun hits als Lucifera, Father John en zo veel meer leuks.
Voor de echte liefhebbers is er een meet and great voorzien met de bandleden.
Plaats van de afspraak is de Blueskelder te Capelle a/d Ijssel, Gong 4.
Er staat nog veel meer op touw de komende maanden zoals een nieuwe full Cd dat er aankomt. Spannende tijde voor de liefhebbers.

Ervaringen

Bekijk alle

Andre Pronk te gast

Andre Pronk, de koning van de lach koos het verenigingsgebouw van VTV de zandweg uit als filmlocatie voor een TV opname over hem op SBS6.

VTV de Zandweg kreeg deze week hoog bezoek. Niemand minder dan Andre Pronk koos hun verenigingsgebouw uit als filmlocatie voor een interview met hem op SBS6, dat begin september wordt uitgezonden.
Andre Pronk, is een zeer bekend gezicht in Nederland en in Belgie.
Na zijn deelname aan shows als Popstars ging het alleen maar bergop met hem. Hij scoorde tal van hits zoals "Het is mijn lach", "Had je mij gebeld". Hij was niet meer weg te denken van radio en TV. Begin september komt hij met een nieuwe single.

Verslag

Bekijk alle

Computer Cursus Samen Online Rotterdam

Geachte meneer/mevrouw,

Bij Samen Online Rotterdam geven studenten van het ROC Zadkine computerles aan ouderen. Het speciale daarvan is dat de ouderen les krijgen van jongeren en dat de kloof tussen de generaties kleiner wordt. Tijdens de cursussen leren de ouderen bijvoorbeeld te e-mailen, videogesprekken houden, documenten maken, brieven schijven en het belangrijkste leren omgaan met de computer en hoe alles werkt. De cursus gaat van start op 29 april en is afgelopen op 12 juni in het buurthuis Oleander op het Oleandersplein. De lesdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag. De cursus is van 13:00 t/m 15:00. De kosten voor deelname bedragen 36,- Euro, inclusief lesmateriaal en koffie/thee. Als u zich wilt aanmelden kunt u van 09:00 t/m 17:00 bellen naar 010-4433172 of Emailen naar Richardbodde88@gmail.com.

Verslag

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

workshop maak je eigen tas!

Maak je eigen clutch, stoere schoudertas, rugzak of chique enveloppetas!

In een dagdeel kan je je eigen tas maken!
Kies je favoriete model en favoriete kleur skaileder en we kunnen beginnen.
Leer alle technieken om imitatieleer te naaien in een gezellige middag, en als bonus ga je naar huis met je zelfgemaakte tas.

Datum: Zaterdag 12 mei : 13:00-16:30
Prijs: €45,50 (inclusief skaileder, fournituren en een lekker hapje)
Locatie: Modelessen-atelier, Bas Jungeriusstraat 244b, Rotterdam

workshop maak je eigen tas!

Bekijk alle

naailessen voor kinderen

Wil jij ook je eigen kleding maken?

Wordt bij Modelessen een echte mode-ontwerper!

Je gaat van alles maken:
Naai zelf je eigen tas! een riem, sjaal, shirt of jurk!
Ook ga je kleding bedrukken. Ontwerp en maak je eigen print!

Straks kan je je hele outfit zelf maken
•wat: Kinderles
•wanneer: elke vrijdag 16:00-17:00
•waar: Bas Jungeriusstraat 244b
•hoe oud: van 8 tot 14 jaar
•hoeveel: €25 per maand

Locaties

Bekijk alle

Tentakel kunstkaravaan 14 juni

Openlucht theater Afrikaandertuin

Stichting ster op Zuid gaat binnenkort in de Afrikaandertuin van start met een rijk cultureel programma. Een zomer lang voorstellingen voor en met de buurt. Zondag 14 juni is er de Kunstkaravaan Tentakel vanaf 14:00 uur. Er zijn optredens van diverse artiesten. Er zijn workshops waar de bezoekers van alles kunnen maken eigen kunstwerk, zeepkist, vlieger. De limonade bar met opera zangeres en er is meer…. De Afrikaandertuin ligt op de hoek van de Paul Krugerstraat en Jacominastraat. Het programma is samengesteld door Bart van Lieshout, de cultuurmakelaar van de dag om de locale artiesten te promoten. De Afrikaandertuin is vrij toegankelijk.

Moment

Bekijk alle

Afrikaandertuin het buurthuis buiten.

Open lucht theater Afrikaandertuin
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Ster Op Zuid een reeks voorstellingen in de Afrikaandertuin. Zo wordt van juni t/m september een staalkaart gepresenteerd van het talent dat Rotterdam-Zuid kent. Het openluchttheater is een gouden formule gebleken; in de Afrikaanderwijk zijn actieve bewoners die hun sporen verdiend hebben in het organiseren van straatfeesten en wijkevenementen. Ze hebben een groot netwerk en de creativiteit om met weinig veel tot stand te brengen. Stichting Ster Op Zuid is de samenwerking aangegaan vanwege schaalvoordelen; een reeks wijkfeesten organiseren is nauwelijks meer werk dan ééntje. Ster Op Zuid regelt de faciliteiten en zij stellen een leuk programma samen. Omdat die actievelingen, cultuurmakelaars in ons jargon, in alle culturen te vinden zijn, ontstaat er een afwisselend programma. De tuin is een relaxte plek, of je nou met 15 of met 150 bent, altijd gezellig en zo kan een optreden nooit mislukken. Op die manier werd het openluchttheater een springplank voor lokaal talent, een belangrijke doelstelling van de stichting Ster Op Zuid. Bezoekers komen graag nog eens terug en daarmee is culturele uitwisseling een feit. Het succes is herkend, binnen de muren van het cultuurcentrum kost het meer moeite de doelgroepen te mixen. Om die reden zijn we tot hun buitenpodium verklaard waardoor acts binnen bereik komen die anders onbetaalbaar blijven. De uitwisseling van cultuur (met een kleine c) en Kunst (met een grote K) is tweeledig; amateurs kunnen zich spiegelen aan hun professionele collega’s en bezoekers kunnen genieten van iets extra bijzonders. Een super-jamsessie met geschoolde conservatoriumstudenten en lokale autodidacten, vorig jaar, zette een lijn in die we doorzetten; meer interactie tussen artiesten onderling en met het publiek. De instellingen voor cultuureducatie, zoals de muziekschool, komen ons helpen met workshops en zo.
Inmiddels is het openluchttheater een instituut en stromen de groepen naar de tuin; de rasta’s komen uit de kelder van het buurthuis en presenteren zich. De muziekschool gaat het experiment aan en doet piano-recitals in een, voorheen, achterstandswijk. Zo is de agenda minder vrijblijvend geworden. Bij slecht weer uitstellen is er niet meer bij; als het regent wijken we uit naar het gebouw van speeltuin Afrikaanderplein. Alle zondagmiddagvoorstellingen starten om 14 uur en zijn gratis te bezoeken. De Afrikaandertuin is een van de projecten van Creatief Beheer en ligt aan het einde van de Paul Krugerstraat tegenover het zwembad.

Locaties

Bekijk alle

Fulltime solliciteren of zelf je baan creëren?

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na 50 afwijzingen wordt het tijd zelf het heft in handen te nemen. Als je weet wat je kwaliteiten zijn, en hoe je van waarde kan zijn voor MKB-bedrijven, creëer je baan dan zelf!

Fulltime solliciteren of zelf je baan creëren?

Kom 1 juni naar CAPSLOC en ontdek InnovatieBanen!
Werkplein IJsselgemeenten is een samenwerking aangegaan met Stichting InnovatieBanen om zoveel mogelijk werkzoekenden – van alle opleidingsniveaus en achtergronden – aan het werk te helpen. Niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures, maar door hen te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan.

Een InnovatieBaan moet je zien als opstap naar een reguliere baan of opdracht. Eén die je zelf hebt gecreëerd. Door je kennis, netwerk, kwaliteiten, vaardigheden en/of ideeën daar in te zetten, waar ze écht van toegevoegde waarde zijn.

Hoe werkt dat dan?
Woon je in de Gemeente Capelle aan den IJssel, Gemeente Krimpen aan den IJssel of Gemeente Zuidplas en wil je meer weten over wat Stichting InnovatieBanen voor jou kan betekenen?

Kom dan maandag 1 juni om 13.00 uur naar de gratis bij te wonen voorlichtingsbijeenkomst (aanmelden viawww.innovatiebanen.nl). Wethouder Eric Faassen zal aanwezig zijn om de bijeenkomst officieel te openen.

Voorlichtingsbijeenkomst
CAPSLOC Cultuurpodium
Pelikaanweg 3
2903 ER Capelle aan den IJssel

Datum: maandag 1 juni 2015
Tijd: 13:00 - 14:30 (Inloop vanaf 12:30)
Entree: Gratis

Opkomende bijeenkomsten in andere steden:
19:00 - 20:30 - 17 juni 2015: Geertruidenberg
13:00 - 14:30 - 1 juli 2015: Hilversum
13:00 - 14:30 - 2 juli 2015: Assen

Volg ons ook op Facebook, Twitter ofLinkedIn!

Voorlichtingsbijeenkomst voor werkzoekenden over Stichting InnovatieBanen

Bekijk alle

Ode aan Vincent

Ode aan Vincent
2015 is het Europees Van Gogh-jaar. Het is precies 125 jaar geleden dat de Nederlandse schilder overleed. Om deze bijzondere kunstenaar te herinneren, daagde de bibliotheek Rotterdammers uit een eigen versie van zijn beroemde “Zonnebloemen” te maken. Hier werd massaal gehoor aangegeven. Meer dan 500 mensen leverden hun “Zonnebloemen “ in. Dit leidde tot een grote tentoonstelling in de Centrale bibliotheek.
In deze kleine presentatie ziet u een selectie van deze werken met de drie prijswinnaars in de categorie jeugd, jongeren en volwassenen en de

persbericht

Bekijk alle