Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb mebarosa

Verhalen / Mebarosa en hooikoorts van

Mebarosa en hooikoorts

Hooikoorts
Als de zon weer lekker gaat schijnen in het voorjaar komen weer de bomen in bloei en in juni is het weer volop tijd voor de grassen. Door dit mooie droge weer komen er vele stuifmeelpollen in de lucht. Mensen die er gevoelig voor zijn krijgen van deze stuifmeelpollen klachten. Deze allergische reactie op pollen waardoor histamine vrij komt wordt hooikoorts genoemd.

Wat kunt u doen?
Bij een allergische reactie kan je het beste de stof vermijden waar je allergisch voor bent. Dit is voor hooikoorts niet zo gemakkelijk, omdat bij zonnig droog weer de pollen overal in de lucht te vinden zijn. U kunt wel de ramen en deuren van uw huis zo veel mogelijk sluiten, waardoor er geen pollen naar binnen kunnen komen. Buiten kunt u een zonnebril dragen.

Wat kan homeopathie voor u betekenen?
Hooikoorts is goed te behandelen met homeopathische middelen. De klassieke behandeling bestaat uit twee fasen, niet alleen worden de acute klachten tot rust gebracht, ook de grondoorzaak wordt aangepakt met een speciale groep middelen. Deze middelen zijn niet geschikt voor zelfmedicatie en worden voorgeschreven door een klassiek werkend homeopaat. Iedereen heeft weer andere specifieke hooikoortsklachten, waardoor iedereen een eigen individueel middel nodig heeft. Om klachten in de komende jaren steeds minder te laten worden is een constitutionele behandeling nodig. Deze vindt plaats als de acute klachten over zijn. Afhankelijk van hoe lang je al last hebt van de klachten, kan je na enkele seizoenen genezen zijn van hooikoorts en geen middelen meer nodig hebben.

Pollenkuur
Een pollenkuur is gemaakt van vele verschillende pollen van bomen en grassen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Deze kuur bestaat uit 4 potenties namelijk een 30K, 200K, MK en XMK. Door deze kuur wordt de gevoeligheid voor deze pollen veel minder. Een pollenkuur kunt u bij mij bestellen zonder een consult. De kosten zijn 15,- euro.

Ook kan door een persoonlijk consult bepaald worden wat uw specifieke klachten zijn. Hiervoor wordt dan een passend homeopathisch geneesmiddel gezocht. Zie voor meer informatie www.mebarosa.nl

Reageer als eerste

Bosch en Duin, Bosch en Duin