Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 631497

Verhalen / Verslag van

Malaria start-up ontvangt eerste Proof it–award

Doel: voor 2020 1 miljoen mensen testen op malaria en uitroeien van Malaria in Zambia - Op 12 november jl. heeft Medical Delta tijdens het internationale technologiefestival Border Sessions de eerste Proof it award uitgereikt. Aan de eerste editie van deze innovatiewedstrijd op het gebied van Life Sciences, Health en Technology hebben in totaal 19 innovatieve ondernemers, studenten, professionals en onderzoekers meegedaan. De winnaar Amplino heeft een bedrag van €5.000,- ontvangen waarmee een prototype gerealiseerd kan gaan worden. Met dit prototype wordt het idee tastbaar en kan de impact van het idee onderzocht en getoond worden aan investeerders en potentiële klanten. Een cruciale stap naar een echt product dat daadwerkelijk op de markt gebracht kan worden. Het Border Sessions Festival wordt jaarlijks bezocht door vele ondernemers, wetenschappers, ingenieurs, medici en studenten.

De prijswinnaars
Niet alleen de winnaar krijgt echter de mogelijkheid een prototype te gaan bouwen, ook de twee andere genomineerden, CloudCuddle en FetalStar, hebben een cheque ter waarde van €2500,- ontvangen. Alle 19 deelnemers hebben daarnaast ook een vervolgtraject aangeboden gekregen bestaande uit diverse masterclasses op het gebied van certificering, productievoorbereiding, branding en communicatie en klinische validatie, belangrijke fasen in de realisatie van een product op het gebied van medische technologie.

Amplino Scout. Een draagbare, betaalbare en betrouwbare methode voor Point-Of-Care diagnose van malaria. Amplino is een start-up met een duidelijke sociale missie: in 2020 wil Amplino 1 miljoen mensen hebben getest op malaria en ervoor hebben gezorgd dat Malaria in Zambia is uitgeroeid. De Scout is een realistisch product op basis van bewezen technologie. De jury heeft door de nauwe banden met malariainstituten in Zambia en de samenwerking met gerenommeerde kennisinstellingen in Nederland groot vertrouwen in de succesvolle implementatie van dit product.

CloudCuddle - Een opblaasbare transporteerbare beduitval beveiliging, speciaal voor kinderen met een spieraandoening. Dit beschermende, lichtgewicht en speels product heeft een grote impact op een kleine kwetsbare groep kinderen. Door het handzame formaat en kindvriendelijke materiaal maakt CloudCuddle logeerpartijen en vakantie voor deze kinderen en hun families mogelijk. De jury looft dit idee om haar eenvoud en gebruiksvriendelijke karakter.

FetalStar - Een non-invasieve telehealth oplossing ontwikkeld om de hartslag van een foetus op afstand te kunnen monitoren. Dit innovatieve product maakt gebruik van bewezen technologie en heeft wereldwijd impact op hoog-risico zwangerschappen en speciaal op kindersterfte in onderontwikkelde gebieden. Daarmee sluit FetalStar naadloos aan op twee van de acht millenniumgoals en de doelstellingen van de WHO. De jury is onder de indruk van de goed uitgewerkte business case en het sterke technische team achter dit product.

Voor meer informatie over Medical Delta: www.medicaldelta.nl

Reageer als eerste