Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Zaterdagavond 19-11 en zondagmiddag 20-11 nog mogelijk!!

Shrek, de musical, na Broadway, West End was afgelopen weekend te zien in de Rijswijkse Schouwburg, vertolkt door het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). De musical vertelt het verhaal van een groene Oger (een reus) die alleen in een moeras woont en niet van gezelschap houdt. Op een dag is het gedaan met de rust.
De voorstelling begint met een sprankelend ensemblenumber met vele sprookjesfiguren. Deze figuren worden allen door de kleine heer Farquard (David Oudijk) naar het moeras gestuurd. Shrek (Mees Kommer) is met deze komst niet helemaal blij en wordt opgevrolijkt door de veel te veel pratende en zingende ezel (Noah Rust). De hilarische ezel heeft het publiek regelmatig op zijn hand. Er waren vele komische elementen in deze familievoorstelling, zo ook de kleine Farquard die op een gegeven moment piepend in zijn achteruit het toneel verliet.
Heer Farquard heeft de wens prinses Fiona (Emma Dolmans) te trouwen. Zij moet bevrijd worden uit de torenkamer van het kasteel, waar zij al bijna haar hele leven woont. Of dit plan gaat lukken is nog maar de vraag. Als Shrek de oger Fiona (Zella Caprino) tegen het lijf loopt blijkt Shrek toch niet zo nors en gevoelloos te zijn.
Een zeer jeugdige cast dit jaar, met leuke choreografie en zeer enthousiaste spelers echter voor de zang is er nog ruimte om te groeien.
Zoals de bezoekers van het Rijswijks Jeugdtheater wel gewend zijn, waren de spelers ook nu wederom weer geweldig gekleed door de vele vrijwilligers die het RJT rijk is. Kledingmoeder Ilona Boon meldde dat bijvoorbeeld Jesper Theijn 8 kledingwissels had voor 5 verschillende rollen. Rekwisietenouders, decorvaders en opa’s hebben dit seizoen ook weer keihard gewerkt o.a. aan de indrukwekkende draak (Marlou van Slobbe) .
Voor de regie van deze voorstelling was Kimberly Dekker verantwoordelijk en de laatste weken in handen van Loek Bosman, de zang door Annemieke Lezwijn en de dans van Jaimy Goodett.

Reageer als eerste

Bosweide, 's-Gravenhage