Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb logo jtl def klein

Verhalen / Locaties van

Flevolandse Theatervereniging JTL stelt zich voor

Sinds eind februari 2014 zijn wij gevestigd aan de Kamp 28-49, in de vroegere Zevensterschool. Bij ons kunnen kinderen en volwassenen leren toneelspelen, musicaldansen, optreden enz. Danslessen is er al voor kinderen vanaf 3 1/2 jaar en bij de volwassenen is onze oudste danseres inmiddels bijna 64 jaar! ( de volwassenendans groep doet trouwens niet mee aan voorstellingen, deze groep is alleen recreatief aan het dansen met als jongste danseres iemand van 25 jaar)
Maar daarnaast zijn wij een vereniging met alléén maar vrijwilligers die grotendeels zónder subsidie werken. Zij werken b.v. in ons kostuumatelier waar wij zelf kostuums maken en/of vermaken, verder verhuren wij onze kostuums ook, zowel aan scholen als aan particulieren. Maar de verhuur gaat alleen op afspraak!
We hebben ook een decorwerkplaats en een decoropslag en sinds kort zelfs een eigen minitheatertje! waar maximaal 50 toeschouwers kunnen kijken naar onze kleinere optredens. De Lelystadse Fotoclub ( LFC) huurt bij ons een ruimte om hun clubavond wekelijks te kunnen houden, ook een kleine band ( Timeless) huurt bij ons repetitieruimte en zelfs een speksteencursus huurt een aantal weken per seizoen bij ons ruimte. In het pand is 1 lokaal gereserveerd voor 4 kunstenaressen die de meest geweldige schilderen vervaardigen waarvan enkele momenteel ook in expositie hangen tegenover het station, in het voormalige pand van ziekenhuis Zonnestraal.
Rondom de school proberen wij nu ook het schoolplein en de tuin naast het gebouw in orde te krijgen, hierbij enorm geholpen door jongeren van ZMLK school de Anger en hun leerkracht. Vaste planten en struiken zijn dan ook van harte welkom!
JTL bestaat dit jaar in november 27 jaar en vaak horen wij nog dat mensen nog nooit van ons gehoord hebben maar.......de intochten in de Gordiaan en de afgelopen jaren ook in het Lelycentre? JTL verzorgde het entertainment meestal. Leven aan Boord op de Bataviawerf en de piratendag op de werf en de VOC-dag, ook daaraan verleent JTL al jaren medewerking!
De filmpjes van Willem Wever met het Historisch Onderzoek Team( H.O.T.)( en de boekjes hiervan bij de HEMA, JTL verleende aan veel filmpjes hun medewerking met spelers/kostuums en grime.
LelyStart is ook een project waar JTL al jaren aan meedoet en afgelopen jaar hebben wij ook medewerking verleend aan de Boswijkdag.
Het kerstverhaal in buurthuis De Brink afgelopen kerst, werd door een JTL'er uitgevoerd en zo zijn er nog heel veel meer dingen waaraan wij meewerken.
Nieuwsgierig geworden, bezoek dan ook eens onze website of Facebookpagina en ...
u komt gewoon eens gezellig buurten!
Kom gerust eens een kijkje nemen, we zijn er overdag en 's avonds!

Reageer als eerste