Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb logo jtl def klein

Verhalen / Locaties van

Wat doen ze toch in die oude Zevensterschool ????

Waarom dit verhaal??? Omdat er nog steeds gevraagd wordt wat er nu precies zit in de oude Zevensterschool aan de Kamp 28-49.
Sinds 2014 zit er een theaterschool in, voor jeugd, jongeren en volwassenen zijn er theaterlessen en en voor jeugd zijn er musical-danslessen. Elk jaar werken we mee aan b.v. LelystART, sinterklaasfeesten,kerst etc. en daarnaast repeteren we ook voor eindvoorstellingen vanaf ongeveer april. Dus nu ik dit schrijf zijn de eindvoorstellingen al van start gegaan en heeft 1 groep ( de groep basisschooljeugd) zijn eindvoorstelling al gehad. Zijn de spelers/dansers daarna klaar? Nee hoor, ze werken ook mee in andere producties en krijgen oefeningen in speltechniek én oefenen al voor het nieuwe seizoen! Om mee te doen hoef je geen auditie te doen, als je je aanmeldt doe je mee in de productie! Die producties worden gespeeld in ons eigen minitheater wat vroegen de gymzaal was van de school, of in theater Posa in de Kempenaar of in de Agora. Daarnaast is ons gebouw ook het vaste atelier van 4 kunstenaressen, zij hebben hun eigen lokaal en maken daar de mooiste schilderijen maar ook bronzen beeldjes. Ook de Lelystadse Fotoclub LFC ,houdt elke maandagavond zijn clubavond bij ons, de band Timeless repeteert meestal op de woensdag in ons gebouw en om de week is ook Flevo Lacus aanwezig voor hun verenigingsavond en helpen elkaar de mooiste videofilms te bedenken en te maken etc. Daarnaast hebben we zo'n 7 dames die gewéldig mooie kostuums maken voor de theaterproducties, soms van nieuwe stoffen maar ook worden er heel veel dingen hergebruikt. Ná de voorstellingen gaan de kostuums in ons kostuummagazijn waar we ong. 6000 kostuums op voorraad hebben en die door scholen en amateurverenigingen graag worden gehuurd.
Dan hebben we nog een decorafdeling waar decors zelf gemaakt worden en waar we ook de meest uiteenlopende materialen hebben om het toneel aan te kleden. En wat dan zo extra bijzonder hieraan is, dit alles wordt door alléén maar vrijwilligers gerund. En 11 november 2018 is het 30 jaar geleden dat JTL is begonnen en dan hebben we een feestje in ons gebouw met hopelijk ook vele oud-leden. Als er dus oud-leden zijn die dit nu ook gelezen hebben, meldt je dan aan voor de reünie op 11 november van 14.00 tot 17.00 uur via info@jtl-theater.nl enne, als je nog weet in welke producties je gespeeld hebt, zet dat dan graag even erbij! Zo, dit is even een klein beetje achtergrondverhaal en informatie over JTL, maar kom gerust ook eens binnen een kijkje nemen! Ook biedt JTL de mogelijkheid aan stagiairs om bij ons je stage te doen voor diverse opleidingen.

Reageer als eerste