Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Vereniging PadMe witte lotusbloem Wing Chun kung fu

Wing Chun Kung Fu Vechtkunst

Vereniging Padme Witte Lotusbloem

Wat heb je nodig voor een gratis proefles?
• Trainings- of joggingbroek
• T-shirt
• Gympen liefst zonder zwarte zolen
• Zorg dat je 5 à 10 min voor aanvang van de les aanwezig bent.
Na de warming-up krijg je van de leraar een lezing over de technische, fysieke en mentale aspecten van het systeem. Je zult dan ook de gelegenheid hebben om vragen te stellen. Daarna volgt de praktijkles en tenslotte de cooling-down. Als je lid wilt worden, kun je na afloop om een informatie-envelop vragen.
Tijdens de eerste proefles zul je met je zwakke en sterke punten worden geconfronteerd. Hierdoor krijg je meer zelfkennis, zowel in fysiek als in mentaal opzicht. Omdat in de praktijk deze twee grenzen worden overschreden, is het de kern van onze trainingen leerlingen hiervoor weerbaar te maken.
Vervolgles
De volgende les kun je ook nog zonder kosten meemaken. Bij deze les krijg je de eerste technieken aangereikt die je kunt toepassen bij het sparren. Je zult al snel het verschil merken met de eerste keer. Maak je trouwens geen zorgen als je conditie niet zo goed is als je zou willen. Dit komt na verloop van tijd wel goed.
Kwaliteit
De reden dat wij 3 uur les geven is: kwaliteit. Om succes te hebben moet je vooral over doorzettings vermogen beschikken. Wij stoppen tijd in onze leden om de technieken er in te slijpen en te perfectioneren. Neem niet te snel een beslissing. Voor deze sport is van groot belang om regelmatig trainingen te volgen. Denk er goed over na voordat je lid wordt. Aan de proeflessen zijn geen verplichtingen verbonden. Mochten wij je daarna niet meer zien, dan wensen wij je verder het allerbeste toe en respecteren wij deze beslissing.

Bekijk alle
Naam organisatie
Vereniging PadMe witte lotusbloem Wing Chun kung fu
Beschrijving

Wat is de beste vechtsport als het gaat om zelfverdediging?
Wat is de beste vechtsport als het gaat om zelfverdediging? Bestaat er zoiets als een ultieme vechtsport? Waar heb je het meeste aan in praktijksituaties en welke sport past het beste bij jou? Lastige vragen.
Het kiezen van de sport die het beste bij jou past
Vroeg of laat gaan de meeste mensen iets aan sport doen. Als volwassene maak je zelf een weloverwogen keuze maar bij kinderen gaat dit anders. Vaak worden kinderen door hun ouders "geholpen" bij de beslissing om een sport te gaan doen. Een goede beslissing! Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen aan één of andere sport doen... Voor volwassenen geldt dit natuurlijk net zo hard. Helaas blijkt dat in een groot deel van de sporten die kinderen gaan doen, de ouders degene zijn die de belangrijkste keuze maken bij het kiezen van een sport. Veel kinderen weten nog niet precies welke sport of welke tak van sport ze willen gaan doen dus kunnen ze hierbij wel wat hulp gebruiken. Ouders moeten goed naar het kind luisteren en naar aanleiding daarvan samen met hun kind een beslissing nemen. In de praktijk werkt het helaas niet zo. Ouders stimuleren vaak hun kind om dezelfde (soort) sport te gaan doen als ze zelf doen. Papa zit op voetbal.... Zijn zoontje gaat ook op voetbal... Logisch natuurlijk maar het is erg belangrijk dat kinderen een goed overzicht krijgen van sporten die er zijn en dat ze een sport gaan doen waar ze zich happy bij voelen. Als ze plezier hebben in hun sport en er graag naartoe gaan is de kans dat ze er vroegtijdig mee ophouden een stuk kleiner. Iedere sportclub of sportschool zal kunnen beamen dat veel kinderen starten met een sport en er na een vrij korte periode weer mee ophouden.
Nu de juisten keuze van een vechtsport
Veel kinderen willen op een gegeven moment een vechtsport gaan doen. Daarnaast zijn er ook veel ouders die hun kind op een vechtsport willen doen omdat hun zoon of dochter dan meer zelfvertrouwen krijgt of omdat de ouders bang zijn dat hun kind zich niet zal kunnen verdedigen wanneer het erop aan komt. Een vechtsport kiezen is voor zowel kinderen als volwassenen niet iets wat je zomaar even doet. De een houdt van het over de grond rollen tijdens de judoles en de ander houdt van het rondstuiteren tijdens de tae kwon do les. Weer anderen houden van de karate of boksen. Ga na welke soort sport je het meest aantrekt en ga een keer bij die sport(en) kijken of een proefles meedoen. Bij de meeste sportscholen kan je gratis een proeflesje meedraaien. Doe dat dan ook!! Neem desnoods een proefles bij een aantal verschillende vechtsporten en neem dan je beslissing.
Wat is DE ultieme vechtsport?
Er zijn meerdere sporten waarvan gezegd wordt dat het de ultieme vechtsport is. Iedere sport heeft zijn sterke en minder sterke punten. Natuurlijk is er wel een duidelijk verschil als je gaan kijken naar het nut van de diverse sporten in praktijksituaties. Verderop meer hierover.

Ik wil naast plezier in mijn sport ook echt een vechtsport doen die echt effectief is in praktijk situaties!
Eerst een voorbeeld:
Een echt gevecht op straat duurt meestal maar twee of drie seconden... Als het gevecht na deze paar seconden nog niet is afgelopen is er eigenlijk altijd al beslist wie als winnaar uit het gevecht zal komen. In een echt gevecht is verliezen geen optie want je weet namelijk nooit wanneer je aanvaller zal stoppen. Het belangrijkste op straat is dat je je aanvaller zo snel mogelijk uitschakelt! Het liefst binnen enkele seconden want op straat krijg je geen herkansing!

Bovenstaande klinkt voor de meeste mensen vreemd in de oren. Een gevecht op straat duurt meestal maar enkele seconden. Toch is het 100% waar. Welke sporten vallen naar af als het gaat om een hoge effectiviteit in echte situaties? Aan ALLE vechtsporten heb je iets als het nodig is en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt helpt ook lastige situaties te voorkomen.. Maar naar mijn mening vallen vechtsporten als tae kwon do, judo, aikido en boksen (en zo zijn er meer) meteen af als het puur gaat om de effectiviteit. Als je ervan uitgaat dat een sport in enkele seconden over moet zijn dan heb je niets aan tae kwon do omdat je die eerste paar seconden al energie staat te verdoen door heen en weer te stuiteren. Ik geloof dat iets van 75% van alle gevechten op de grond eindigt dus daar heb je een goeie aan judo maar judo mist het gebruik van het stoten. Aikido.. dat moet je zo enorm goed onder de knie hebben wil je er echt iets aan hebben, dat duurt lang voor het zover is. Boksen is naar mijn mening niet compleet genoeg en ook hierbij ga je niet meteen in de eerste seconde voor de kill.
Sporten als bijvoorbeeld krav maga en free fight zijn op zich goed voor op straat. Ook zijn er vormen van karate en thaiboksen die gemaakt zijn voor het gebruik in praktijk situaties.

Een zeer effectieve vechtsport is het Wing Chun. Het is absoluut geen mooie sport om naar te kijken. Het is dan ook geen demonstratiesport. Wing Chun kan je zien als een gestripte versie van kung fu. Alle mooie en lange sierlijke bewegingen zijn weggelaten. Bij Wing Chun wordt ervan uitgegaan dat de aanval de beste verdediging is. Als je aangevallen wordt dan kruip je niet zoals bij de meeste sporten in je verdediging en doet een tegenaanval wanneer je de kans daarvoor krijgt maar je verdedigt jezelf door zelf aan te gaan vallen. De aanvaller zal raar opkijken. Hij verwacht een verdedigende houding en niet dat zijn tegenstander terug slaat als verdediging... en al helemaal niet dat de stoten zijn richting opkomen in een enorm hoog tempo zonder enig rustmoment. Wnig Chun is snelheid en techniek en het draait zeker niet om kracht. Het gaat om het overrompelen en uitschakelen van je tegenstander in enkele seconden. Je vecht op korte afstand en je dringt jezelf op door naar voren te gaan... altijd met die supersnelle stoten. De tegenstander krijgt niet de kans om na te denken over hoe hij om moet gaan met deze stortvloed aan stoten. Misschien belangrijker, hij krijgt niet de kans om een eventueel wapen te pakken. De gedachte achter Wing Chun is dan ook je tegenstander zo snel mogelijk uitschakelen. Ook handig als je aanvaller niet alleen is. Zeker in dat geval is het noodzakelijk dat het gevecht snel over is en dat je niet heen en weer staat te springen en af en toe een been eruit gooit.
Wing Chun is ontwikkeld tijdens een burgeroorlog in Hong kong met als enige reden... jezelf goed kunnen verdedigen in de openbare ruimte, in kleine steegjes en zelfs als je letterlijk met je rug tegen de muur staat! Dus niet als demonstratiesport.

Je moet goed nadenken welke sport je kiest en om welke reden je een sport kiest. Doe je het alleen omdat je de sport leuk vindt en omdat je het graag wil leren of doe je het omdat je jezelf graag goed wil leren verdedigen. Wing Chun is een vechtsport die werkt! Wing Chun benadert absoluut de ultieme vechtsport heel erg.

Postadres
Tjalk - 8232LP Lelystad
Bezoekadres
Tjalk 19-56 - 8232LP Lelystad
E-mailadres
wima_inter@hotmail.com
Telefoonnummer
06-29325469
KvK nummer
547258755