Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb image

Verhalen / Verslag van

Vrijwilligersprijzen

Uitreiking vrijwilligersprijzen tijdens nieuwjaarsreceptie

Vrijdag 2 januari is van 19.00 tot 21.30 uur de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Buren in het gemeentehuis in Maurik. Inwoners zijn hier van harte welkom. Burgemeester De Boer reikt tijdens de nieuwjaarsreceptie de vrijwilligersprijzen uit.

Buren kende tot nu toe twee vrijwilligersprijzen die jaarlijks worden toegekend door de gemeente. De Vrijwilliger van het Jaar is een algemene vrijwilligersprijs, gericht op de waardering van een persoon die zich over een langere periode maatschappelijk heeft ingezet. De Vrijwilliger van het Jaar ontvangt een speciaal hiervoor ontworpen kunstwerk en 500 euro voor de organisatie of vereniging waar hij of zij zich voor inzet. De tweede vrijwilligersprijs is gericht op jongeren, de Kanjer van Buren. Ook deze prijs waardeert de inzet die in het (recente) verleden is geleverd. De Kanjer van Buren ontvangt een cadeau.

Nieuw: de Buurzaamheidsprijs
Veel inwoners zijn tegenwoordig minder honkvast bij een vereniging of maatschappelijk initiatief, maar tonen wel betrokkenheid. Er ontstaat vernieuwing in de samenleving waarbij het initiatief centraal staat. Om vernieuwing en maatschappelijk initiatief te bevorderen heeft het college dit jaar besloten de Buurzaamheidsprijs in te stellen. De Buurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan initiatieven die bijdragen aan de bevordering van participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, sport, cultuur en veiligheid. Daarbij gaat het niet alleen om initiatieven die aantoonbaar succesvol zijn gebleken, maar ook om beloftevolle vernieuwing die kansen biedt. Voorwaarde is dat er een groep inwoners bij het initiatief betrokken is, eventueel in samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook moet het initiatief vooral gericht zijn op inwoners van de gemeente Buren. Het mag structureel, incidenteel of projectmatig van aard zijn.

Jury
Een jury beoordeelt de nominaties voor de drie vrijwilligersprijzen, die tot 1 november aangemeld konden worden, en hieruit een winnaar verkozen. Juryleden zijn Gerry van der Donk-van Andel uit Maurik, Roel van Beekhoff uit Ingen, Gerard van Eck uit Kapel-Avezaath, Dirk-Jan van Blijderveen uit Lienden en Jan Boelhouwer uit Tiel. Hun werkzaamheden en activiteiten strekken zich over de hele gemeente uit en zij hebben uit hoofde daarvan contacten met veel betrokken inwoners.

Reageer als eerste