Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb image

Verhalen / Verslag van

Vrijwilligersprijzen gemeente Buren


Vrijwilligersprijzen gemeente Buren uitgereikt

Vrijdag 2 januari heeft gemeente Buren haar waardering uitgesproken voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de lokale samenleving. Dat deed burgemeester De Boer door de vrijwilligersprijzen uit te reiken. Hans Peters uit Kerk-Avezaath is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. De21-jarige Anouk Peters uit Ingen kreeg de vrijwilligersprijs voor jongeren, de Kanjer van Buren. En Stichting Second Life is winnaar van de eerste Buurzaamheidsprijs.

De jury, die dit jaar in zijn geheel is vernieuwd, vond het een hele klus om een keuze te maken uit de vele nominaties. De jury koos uiteindelijk unaniem voor Hans Peters als winnaar van de titel Vrijwilliger van het Jaar. Hans Peters is namelijk een duizendpoot. Hij is onder meer de afgelopen 35 jaar onafgebroken betrokken geweest bij de corsoclub in Kerk-Avezaath. Samen met zijn vrouw verzorgt hij bovendien wekelijks een gezellige middag voor senioren in de kantine van de Teisterbanders. Als senioren niet zelfstandig naar de kantine kunnen komen, haalt Hans ze op en brengt ze ook weer thuis. Daarnaast helpt Hans Peters bij de organisatie van het jaarlijkse Lentefeest en is minimaal één dag per week bezig met allerlei klussen voor v.v. Teisterbanders.

Kanjer van Buren
Volgens de jury verdient Anouk Peters de titel Kanjer van Buren omdat zij als 21-jarige al 10 jaar actief is bij muziekvereniging Kunst na Arbeid. Daar verricht Anouk als vrijwilliger veel werk voor het leerlingenorkest van 40 leden. Tijdens de jaarlijkse voorspeelmiddag praat zij het hele programma aan elkaar. Ook helpt zij de kleintjes met hun muziek door samen met hen te spelen. In het dorp is ze actief met poffertjes bakken op de kermis en oliebollen venten voor de club. Daarnaast is ze vrijwilligster bij de kinderkerk in Ingen. Anouk studeert voor onderwijzeres. Daarvoor is ze op stage geweest in Zuid-Afrika, speciaal om kinderen daar extra aandacht te geven.

Buurzaamheidsprijs
De eerste Buurzaamheidsprijs ging naar Stichting Second Life veur mekaor uit Maurik. Janneke Ederveen opende in maart 2014 de deuren met Second Life in het Huis van Maurik. Hier verkoopt ze samen met andere vrijwilligers tweedehands merkkleding, accessoires en speelgoed. Met de opbrengst worden decemberkado’s gekocht en uitjes georganiseerd voor kinderen van ouders die het financieel moeilijk hebben in onze gemeente. Onlangs heeft Second Life een tweede vestiging geopend in Ingen. Het is Janneke haar droom om in de hele gemeente vestigingen van Second Life te openen. Ook heeft de stichting plannen om in de toekomst het initiatief uit te breiden naar activiteiten voor (eenzame) ouderen.

De Buurzaamheidsprijs is een nieuwe waarderingsprijs voor vrijwilligers. Deze prijs wordt toegekend aan een initiatief dat bijdraagt aan de participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, sport, cultuur en veiligheid in de gemeente Buren. Doel van de Buurzaamheidsprijs is om initiatiefnemers en vernieuwers van maatschappelijke inzet een steuntje in de rug te bieden met een geldbedrag, publiciteit en netwerkmogelijkheden.

Reageer als eerste