Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Zorgcentra

Gezondheidszorg Hospice Dignitas

Hospice Dignitas is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van jouw leven is aangebroken. Onze deskundige medewerkers en vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om je dat te laten ervaren. Je wordt bij ons dag en nacht verzorgd door verpleegkundigen en (zorg)vrijwilligers. Zij omringen je met wat je nodig hebt op lichamelijk, geestelijk en psychosociaal vlak. Daarnaast staan ze je op allerlei andere manieren bij, van het maken van een heerlijke maaltijd tot het opvangen van jouw naasten. En dit op een manier die bij je past.

Een plek die voelt als thuis
Hospice Dignitas is een plek die voor onze gasten voelt als een thuis. Er is, letterlijk en figuurlijk, alle ruimte voor je. Er is ruimte om te voelen, ruimte voor verdriet, plezier, humor, rust en samenzijn. We hebben ons hospice sfeervol ingericht en je hebt alle comfort dankzij de gezellige huiskamer, onze grote tuin en een eigen kamer met badkamer. Wij bieden niet alleen jou een warm thuis, ook jouw partner, familie en vrienden zijn in ons hospice altijd van harte welkom.

Ruimte om afscheid te nemen
Wij begrijpen hoe belangrijk en waardevol de laatste fase van een mensenleven is. Daarom geven we alle ruimte om goed afscheid te nemen van elkaar en ondersteunen we het proces op een manier die past bij onze gast. We staan stil bij het leven, wie je bent als persoon, hoe je hebt geleefd en op welke manier je afscheid wilt nemen. Wat onze gast en zijn naasten ook ervaren of voelen, hoe de situatie ook is: bij ons kan en mag het er allemaal zijn.

Met respect stilstaan
De aandacht en het respect voor onze gasten en hun naasten komt op allerlei manieren tot uiting. Als een gast sterft, steken we een kaars aan in onze kandelaar en laten we de vlam branden totdat de overledene ons huis verlaat. De gast kiest vooraf zelf een handgemaakte quilt uit waarmee we de kist toedekken. Bij de uitgeleide neemt ons team de tijd voor een persoonlijk afscheidsmoment.

Samen herinneren
Ook na het afscheid zijn we er voor de naasten. Elk kwartaal organiseren we een herinneringsavond waarop we samen met de naasten, onze medewerkers en vrijwilligers herinneringen aan onze gasten delen en stilstaan bij wie zij als persoon waren en wat ze voor ons betekenen. Samen steken we een kaars aan voor alle bijzondere mensen die we in onze hospice mochten ontvangen en begeleiden.
Website
website
Adres
Wilhelminalaan 4, 1623MA - Hoorn nh
E-mailadres
info@hospicedignitas.nl
Telefoon
0229-284060