Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb reiny

Verhalen / Ervaringen van

regio visie

Een positieve gedachte over de regio Roden- Leek.

Ondanks dat men de recessie overal om zich heen voelt gaat het in Roden en Leek omgeving redelijk goed. Uiteraard zijn er minpunten zoals in Roden waar het gaat over de invulling van leegstaande winkelpanden, maar dat heeft een andere oorzaak doordat er teveel van verwacht werd. Maar op termijn komt ook dat wel weer goed. De nieuwbouw plannen voor woningen gaat in deze omgeving nog mondjesmaat, maar gezien de ligging van beide plaatsen is het erg aantrekkelijk om hier te wonen. Daarnaast zijn er ontwikkelingen aan de gang, zoals het aanleggen van een groot natuurgebied genaamd “ Onlanden “ bij het Leekstermeer, en is het watersport Recreatiebedrijf met Camping en Restaurant van de Fam. Cnossen, een goed voorbeeld om mensen naar deze omgeving te laten komen.

Recreatie Nienoord met een mooi zwembad, waar helaas geen schoolzwemmen meer is, en het druk bezochte Recreatiepark Nienoord met daarnaast een mooi museum heeft een aantrekkende werking op recreanten. In Roden is het gebeuren rondom Mensinge met zijn mooie bossen en het natuurschoon Nietap, waar nog leuke plannen voor zijn, betekend veel goeds. Het centrum van Leek en Nietap is helemaal opgeknapt en is een grote aanwinst wat bezoekers uitnodigt om even recreatief te gaan winkelen en de dagelijkse boodschappen te doen. De grootschalige winkels zijn verhuist naar het bedrijven terrein wat duidelijk een vooruitgang is. Gezien er nu nog weinig ruimte overblijft om in het centrum nog te kunnen bouwen is het goed dat men kleinschalig inzet op recreatief winkelen. De bestaande winkels zijn voldoende.

De extra activiteiten welke door Stelten opgezet werd met verschillende verenigingen maakt het gezellig en leefbaar in het centrum van Leek. Toch is het goed even stil te staan bij de oud bestuursleden van de handelsvereniging die dit soort activiteiten toen hebben opgezet. Daarbij denk je aan Wielsma, Zuiderveld, Postema, Gunter, Hut enz enz. met o.a. gondelvaart, vuurwerk en verlichting met spelletjes als zeepkistrace voor kinderen in Nienoord. Uiteraard is er bij de ontwikkeling van Liekeblom veel te danken aan de ex Burgemeester Siepie de Jong, die daarbij realiseerde om de Provinciegrens te verleggen en is er daardoor een goede samenwerking met Gemeente Roden is ontstaan. Daar hebben de inwoners nu nog de voordelen van en is er een goed Centrum ontwikkeld.

Dank zei de steun van Provincie Groningen en Drenthe is er een regiovisie vastgelegd en is er geld vanuit Europa beschikbaar gekomen, waardoor nu veel ontwikkeling tot stand kunnen komen. Het bomenkappen in Nienoord heeft veel verzet gehad en nog nooit zijn er 5000 bezwaren ingebracht, het is goed om vast te stellen dat de inwoners meeleven.
Helaas voor deze mensen is het bezwaar te laat ingebracht en was het voor de Gemeente Leek niet meer mogelijk zonder financiële gevolgen dit te herzien, maar als het straks gerealiseerd is komt er iets moois voor terug, en is het Recreatief Centrum van Leek aangesloten op het recreatiepark Nienoord. Ook de plannen voor het pand aan het piepke , waar vroeger Denneboom gevestigd was, is een welkome upgrading zijn. Al met al heeft deze omgeving een mooie toekomt, en de omgeving bied voldoende ruimte voor recreanten om hier eens langs te komen. Wat er uiteraard gemist wordt is een goed Hotel, maar wie weet wat er nog komt.
R van der Sluis.

Reageer als eerste