Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb nieuwe flyer web 3 compleet

Verhalen / Verslag van

Genomineerden Rabobank Cultuurprijs Roosendaal bekend!

Vrijdag 24 juni vindt de Rabobank Cultuurprijs plaats in De Kring.

De organisator De Kring Roosendaal heeft de genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal en de Jongeren Cultuurprijs bekend gemaakt. Uit het brede Roosendaalse cultuurveld zijn voor de Rabobank Cultuurprijs gekozen;
Anita Ammerlaan, Leo Lotterman, Roosendaal Danst, Theatergroep Reflex en “IJzersterk”, Project rondom Kees Keijzer. Voor de Jongeren Cultuurprijs zijn genomineerd: Bodhy en Ohry Rottier en Tom Onrust.

Van 1 tot 15 juni kan iedereen stemmen op hún favoriete kandidaat voor de Rabobank Cultuurprijs en de Jongeren Cultuurprijs. Dit kan op de website: www.dekringroosendaal.nl

Genomineerden Rabobank Cultuurprijs Gemeente Roosendaal 2016
De vijf genomineerden worden in alfabetische volgorde genoemd:

Anita Ammerlaan
Anita is actief als beeldend kunstenaar, waarbij de koe een favoriet onderwerp is in haar kleurrijke schilderijen. Daarnaast waardeert de jury de activiteiten in haar galerie op de Oude Markt in Roosendaal. Samen met haar echtgenoot Patrick Roelofs organiseert ze de Eye Candy exposities. De galerie biedt een podium aan schilders, beeldhouwers, fotografen en andere kunstenaars. Daarnaast gaat ze tijdens de openingen van de exposities samenwerking aan met o.a. singer-songwriters, de stadsdichter en diverse muzikanten, ook geeft ze inspirerende workshops. Kortom, deze enthousiaste, inspirerende kunstenaar is volgens de jury van de Cultuurprijs een nominatie waard!
www.anitaammerlaan.com

Leo Lotterman
Leo is sinds maart 2014 de stadsdichter, die voortdurend beschouwend zijn licht over “alles” van Roosendaal laat schijnen: kritisch, vrolijk of melancholisch, het is inmiddels zijn tweede natuur geworden. Met zijn liefde voor taal laat hij de stad aan het woord.
Hij zoekt zijn eigen platform, neemt initiatief en gaat samenwerking aan, zoals in het project Stadsnomaden waarin beeld en tekst samengevoegd worden. Binnenkort verschijnt zijn gedichtenbundel. Daarnaast kreeg hij landelijke bekendheid met het gedicht “de Overkant en ik” dat gepubliceerd is tijdens Sail 2015 te Amsterdam.
Hij is de ambassadeur van onze stad, verbindt de inwoners en bezingt Roosendaal.
www.leolotterman.nl

Roosendaal Danst
Wat een verrassend nieuw initiatief was Roosendaal Danst in 2014! Vervolgens was het in 2015 opnieuw wervelend door de hele binnenstad te ervaren. Internationale, nationale en lokale dansers ontmoetten elkaar in Roosendaal.
De jury heeft veel waardering voor de professionele organisatie van dit festival, met name het bieden van een platform voor professionals en amateurs, jong en oud, de elf dansscholen van Roosendaal, primair en voortgezet onderwijs en niet te vergeten de interactie met het Roosendaals publiek. En dan was er ook nog de danswedstrijd die mensen stimuleert om meer met dans te doen. Voor dit initiatief was moed en durf nodig en bovenal toont het enthousiasme en passie voor dans!
www.roosendaaldanst.nl

Theatergroep Reflex met de jubileumvoorstelling “Demonen”
30 jaar jong en dan wordt er met “Demonen”, zo’n prachtige voorstelling vertoond, dat is een nominatie waard. Reflex is door de jaren heen, naast de keuze voor de bijzondere stukken, sterk in het kiezen van de bijpassende, bijzondere speellocaties. Het is een kunst om in zo’n entourage het toneelspel het verhaal te laten dragen. De jury is onder de indruk van de keuze van het stuk én locatie, de bijzonder goede vertolking van de complexe teksten in dit intense stuk. Vanaf het eerste moment boeiend, het stemt tot nadenken, kortom een eyeopener!
www.theaterreflex.nl

“IJzersterk”, Project rondom Kees Keijzer
De jury nomineert het totale project “IJzersterk” , waarmee de Wouwse beeldend kunstenaar Kees Keijzer 25 jaar na zijn dood geëerd . Wat een prachtige samenwerking tussen verschillende culturele disciplines met de inzet van vele vrijwilligers. Het werd groots aangepakt met tentoonstellingen in het Tongerlohuys en Markant in Wouw, inspirerende wandeltochten door Roosendaal en Wouw en fietstochten langs zijn werken. De gidsen zorgden voor een schat aan informatie. Tot slot is een biografie over zijn leven, werk en inspiratiebronnen verschenen. De jury is van mening dat het project “IJzersterk” over kunstenaar Kees Keijzer zeker een nominatie verdient. http://www.tongerlohuys.nl/freet/bestanden/pdf/WT_IJzersterk_flyer_HR_verkleind_voor_website.pdf

Voor de Rabobank Jongeren Cultuurprijs zijn genomineerd:

Bodhy en Ohry Rottier
De hiphoppers, freestyledansers en dansdocenten Bohdy en Ohry hebben er plezier in, het straalt er vanaf. En actief zijn ze tijdens allerlei wedstrijden, zo namen ze met hun dansgroep deel aan het WK van de dansbond UDO en eindigden op de vierde plaats op het 3e internationaal niveau en zijn ze te zien bij Battle On The Dancefloor. Creativiteit is het speerpunt bij het verzinnen van de nieuwe moves. Door hun enthousiasme weten ze dans in Roosendaal op de kaart te zetten. Het advies van Bohdy en Ohry is: “ga gewoon dansen”! Kijk vooral eens op YouYube.com naar hun moves , zelfs op de Roosendaalse Passerelle.

Tom Onrust
Tom, skateboarder en graffiti-artiest, is de organisator van het Kingdom Festival in 2014 én 2015 in het Vrouwenhof in Roosendaal. Een evenement voor jongeren waarbij het draait om Urban Culture, op straat gefabriceerde kunst van jongeren, zoals skateboarden, graffiti, streetdance en freestyle BMX. SlikeLine werd geïntroduceerd: acrobatische sprongen op een elastisch lint, een combinatie van koorddansen en trampolinespringen. De organisatie had een belangrijke missie: “We willen het slechte-plek-imago van het skatepark ombuigen naar een plek waar jongeren hun kunsten kunnen tonen en grenzen zullen verleggen.” De jury waardeert het initiatief van deze jonge Roosendaler. Tom is ondernemend en ambitieus en wil het Kingdom Festival gaan uitbreiden naar een Brabantse toer.

De Jury
De onafhankelijke jury wordt gevormd door voorzitter Peter van Steekelenburg, Imelda Hack –Brugmans (musicus), Carien Wiercx (beeldend kunstenaar), Simone de Kort (schouwburg De Kring), Polle Dujardin (musicus) en Frederique Assink, directeur bibliotheek. De jury heeft met de verschillende competenties een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal en heeft zo het hele jaar door alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente goed in de gaten gehouden. Daarnaast heeft ook het Roosendaalse publiek kandidaten voorgedragen.

Uitreiking
Op vrijdag 24 juni wordt de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal 2015-2016 tijdens een feestelijk spektakel in de grote zaal van De Kring bekend gemaakt. Dan wordt ook de Jongeren Cultuurprijs, een aanmoedigingsprijs voor jongeren tot 25 jaar, uitgereikt. Het programma begint om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. De presentatie van de avond is in handen van Corné van Sprundel en het muzikale programma wordt geleid door de winnaar van de Jongeren Cultuurprijs Start Spreading The News. Winnaar cultuurprijs 2014 Platform R zal een bijzondere bijdrage leveren aan deze avond.

Stemmen doe je zo:
Vanaf 1 juni kan er gestemd worden. De stemperiode loopt van 1 juni t/m 15 juni.
Iedereen wordt van harte aangemoedigd om de eigen favoriet te stemmen via www.dekringroosendaal.nl

Reageer als eerste