Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb nieuwe flyer web 3 compleet

Verhalen / Japanse top Ikebana-kunstenaar bij Galerie Anita Ammerlaan tijdens bijzonder Ikebana-evenement van

Japanse top Ikebana-kunstenaar Eikou Sumura in Roosendaal

De Sogetsu Branch Nederland organiseert in samenwerking met Sogestu Azalea Study Group België een unieke Ikebana-expositie in Roosendaal. Deze expositie vindt plaats van 30 september t/m 2 oktober 2016 bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal. Eikou Sumura, een Japanse Sogetsu Ikebana master instuctor, zal speciaal voor deze gelegenheid met haar dochter Yuka Ohkubo naar Nederland komen om deel te nemen aan deze bijzondere expositie.
Tijdens deze expositie zijn in de 1150m2 grote galerie zowel grote Ikebana-installaties als subtiele ikebanaschikkingen te bezichtigen. Totaal werken meer dan 50 professionele Ikebanisten van de Sogetsuschool, afkomstig uit Nederland en België, mee aan het maken van 70 creatieve schikkingen met de natuur als inspiratiebron. Hoogtepunt en zeer bijzonder zijn diverse werken van top Ikebana-artiest Eikou Sumura welke tevens te bezichtigen zijn.

Deze expositie is gratis te bezoeken op vrijdag 30 september van 16:00 tot 18:00, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11:00 tot 17:00, op zaterdag en zondag zullen er demonstraties gegeven worden om 13:00 en om 15:00.

IKEBANA
Ikebana vindt zijn oorsprong in Japan en heeft een traditie die eeuwenoud is. Ikebana is een discipline die is gebaseerd op de levenshouding van het Zen Boeddhisme: niet het resultaat maar het proces en de beleving tellen. In Ikebana is niet alleen de leegte in de schikking essentieel, maar ook de harmonie tussen de materialen, de eenvoud, de asymmetrie, het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid. Deze principes zijn door de eeuwen heen altijd van kracht gebleven.

Ikebana is een kunstvorm die zowel klassieke als moderne uitvoeringen kent en daardoor zijn verschillende scholen ontstaan. De Sogetsuschool heeft voor een moderne richting gekozen en is uitgegroeid tot één van de grootste scholen van Japan. Sogetsu Ikebana wordt over de gehele wereld beoefend. De school is opgericht door Sofu Teshigahara (1900-1979).
Het belangrijkste in de Sogetsuschool is niet het creëren van iets bijzonders, maar het streven om het beste uit het materiaal te halen. Aan het ontwikkelen van de creativiteit en het uiten van de individuele originaliteit van de Ikebanist wordt veel aandacht besteed.
In de Sogetsuschool wordt niet alleen met natuurlijk materiaal gewerkt maar ook met bijvoorbeeld: ijzer, steen, glas, plexiglas. Hierbij is het belangrijk dat de verschillende materialen volledig in harmonie zijn met elkaar.

EIKOU SUMURA
Eikou Sumura is een unieke Japanse Ikebana kunstenaar, bekend om haar gebruik van een breed scala van natuurlijke materialen. Breder dan de gebruikelijke verse bloemen en planten. Ze maakt gebruik van bloemblaadjes en gevallen bladeren. Takken van bomen langs de kant van de weg zijn te zien in haar veel geprezen werk. Ze is bekend om de manier waarop ze het leven “vernieuwt”. Verwaarloosde planten en/of materialen, die meestal worden weggegooid,worden weer tot leven gebracht. Haar creaties verbeteren niet alleen de schoonheid van het natuurlijk materiaal, maar benadrukken ook op een schitterende manier de essentiële elementen van de planten. Eikou Sumura heeft er haar levenswerk van gemaakt om mensen over de hele wereld kennis te laten maken met de Japanse kunst van bloemschikken : Sogetsu Ikebana.

SOGETSU BRANCH NEDERLAND
De Sogetsu Branch Nederland is in 1981 en de Sogetsu Azalea Study Group België in 1991 opgericht. Beide zijn onderdeel van de Sogetsu Foundation Tokyo, Japan. De doelstelling van de Branch en study group is zowel de ontwikkelingen van Sogetsu Ikebana als de informatie vanuit Japan aan haar leden door te geven.

GALERIE ANITA AMMERLAAN
Beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan , afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in 1999, heeft een prachtige en 1150m2 grote galerie in het centrum van het Brabantse Roosendaal wat zij tevens gebruikt als atelier. Haar man Patrick Roelofs organiseert elke drie maanden een geheel nieuwe expositie met professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Locatiegegevens:
Galerie Anita Ammerlaan
Markt 39
Roosendaal

www.anitaammerlaan.com
www.sogetsubranchnederland.nl
www.sogetsuazaleastudygroup.be

Reageer als eerste