Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb nieuwe flyer web 3 compleet

Verhalen / Locaties van

Prof. glaskunst Maurice La Rooy bij Galerie Anita Ammerlaan

Tot eind mei is de professionele glaskunst van Amstelveense kunstenaar Maurice La Rooy(23) te bewonderen en te koop bij Galerie Anita Ammerlaan. Tijdens de internationale expositie Eye-Candy 11 presenteert de galerie het professionele werk van veertien kunstenaars op 1150m2 op de bijzondere locatie aan de Oude Markt 39 in Roosendaal.

Maurice(23) is de zoon van Louis La Rooy, die al meer dan 45 jaar als professioneel glaskunstenaar werkzaam is en o.a. glasobjecten maakte in opdracht van bekende kunstenaars als Karel Appel, Corneille en Jan Wolkers. Al op jonge leeftijd kwam Maurice al met glaskunst in contact en was vaak te vinden in het glasatelier van zijn vader. Je zou dan ook verwachten dat Maurice in de voetsporen van zijn vader zou treden, maar dat bleek in eerste instantie toch niet het geval. Hij koos voor een grafische opleiding en in 2012 studeerde hij af aan het Media College in Amsterdam. Maar voor hij het wist zat hij voornamelijk achter zijn computer. Geen pen, geen papier, geen bloed, geen zweet en geen tranen. En het ergste van alles; geen vieze handen! ‘Wat moet een mens met schone handen in dit leven? ‘Saai, dacht Maurice. Ik moet bewegen, voelen, ruiken, zweten en werken’.
En zo stond hij op een dag in het atelier waar hij in zijn jeugd al met zijn handen in de zakken met glasscherven zat. Waar hij speelde en keek en luisterde en de atelierkat aan zijn staart trok maar waar hij glas nooit als werk gezien had. Nooit als toekomst, nooit als iets dat je kan doen! Maar ineens was het er die gedachte: hier kan ik werken, hier wil ik werken. Hij zei tegen Richard Price die naast hem stond: ‘ik geloof dat ik glasdesigner wil worden’. ‘Als dat zo is dan verwacht ik je morgen om 8.00 uur in het atelier’, zei Richard. En meer was niet nodig. Zoveel tijd om in te halen en zoveel ideeën om uit te werken. Zo veel glas om te blazen en te vormen en te bevechten en lief te hebben. Richard Price werd vanaf dat moment zijn full time mentor. Een man om tegen op te kijken. Een man om van af te kijken. Een man die zijn kennis en kunde over wilde dragen. Een man om mee samen te werken en te leren en te leren en te leren.
Maurice La Rooy is een boeiende jonge kunstenaar die, ondanks zijn jeugdige leeftijd van 23 jaar, al bijzonder en professioneel werk weet te creëren . Dat betekent veel voor de toekomst!
www.mauricelarooy.nl
Galerie Anita Ammerlaan is open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00. Meer informatie: www.anitaammerlaan.com

Reageer als eerste