Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb nieuwe flyer web 3 compleet

Verhalen / Locaties van

Project 'De Boot' Rick Lelieveld bij Anita Ammerlaan

Van 7 maart t/m 31 mei is de bijzondere expositie ‘EYE-CANDY 7’ bij ‘Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ in het centrum van het Brabantse Roosendaal te bezoeken met o.a. het project ‘De Boot’ van kunstenaar Rick Lelieveld.

De geboorte van een geel bankje

Tijdens een vakantie in de buurt van St. Malo, Frankrijk, trof kunstschilder Rick Lelieveld in een baai de restanten van een oude vissersschuit aan. Een indrukwekkend beeld van vergankelijkheid. De krachtige vorm waarmee de boeg uit het zand oprees en daarmee de rest van het ingezakte schip compenseerde pakte hem onmiddellijk.

Lelieveld, die doorgaans surrealistische situaties verbeeld, besloot bij thuiskomst aan de hand van gemaakte foto’s een olieverfschilderij van de boot te maken. Toen het schilderij af was bekeek hij het resultaat met gemengde gevoelens. Ja, er was een goed schilderij. Een duidelijk beeld, erg realistisch geschilderd, fotografisch bijna. Maar de techniek beheerst hij wel dus de uitkomst stond bij voorbaat vast. Een niet al te grote uitdaging. Besloten werd om een tweede versie te maken in een stijl die voor hem vreemd was. Meer impressionistisch, een beetje zoals de luministen in het verleden werkten. Hierbij worden de kleuren in losse toetsen naast elkaar op het doek gezet. Op afstand vermengen de kleuren zich optisch met elkaar. Ook hierop werd een vervolg gemaakt. Een schilderij met een nog lossere toets, meer expressionistisch.

Lelieveld besloot om er een project van te maken, een zoektocht naar een vorm van abstractie. Uiteindelijk werden er in de loop van 5 jaar, met grote tussenpozen, meerdere versies van “De Boot” gemaakt.
In de loop van 2013 viel hem opeens in de restanten van het gele hout van de scheepswand een bekende vorm op. In het surrealistische werk waarmee hij zich doorgaans bezig hield was een geel bankje ontstaan. Dit bankje was een vast gegeven in zijn schilderijen aan het worden en leek verdacht veel op de gele vorm in de schilderijen van de boot. Louter toeval of onbewust overgenomen? Besloten werd om een verbinding tot stand te brengen. In de serie van de boot werd doelbewust de gele vorm benadrukt. En in de laatste versie werd tegen een abstracte achtergrond een jongetje, figuratief geschilderd, op het bankje geplaatst. Het jongetje heeft in zijn handen een modelboot, een vissersschuit. De cirkel was daarmee rond. Het project met de boot had aansluiting gevonden bij de stijl die Rick Lelieveld als zijn werkterrein beschouwd, het surrealisme.

Over de kunstenaar

Beeldend kunstenaar Rick Lelieveld [1963] woont en werkt in Bergen op Zoom. Aan het einde van de jaren tachtig begon hij als aquarellist en ontwerper/vormgever van het lokale vastenavendfeest. In de uitvoering hiervan wordt het dagelijkse leven op een surrealistische wijze verbeeld. Dit was een ware voedingsbodem voor zijn rijkelijk aanwezige fantasie en verbeeldingskracht. In zijn huidige werk zijn deze eigenschappen nog steeds aanwezig. Hij schildert nu met olieverf op paneel. Zijn realistisch uitgevoerde figuren zijn vaak geplaatst in een vervreemdende omgeving waarin geometrische patronen van vlakken, blokken en bollen een functie krijgen. Het werk heeft dan ook vaak een droomachtige sfeer. Uitgangspunt is de mens, zijn emoties, de aantrekkingskracht tussen man en vrouw vaak aangevuld met wat half verborgen humor.

www.rick-lelieveld.nl

Expositie ‘EYE-CANDY 7’ biedt de bezoeker een mooie diversiteit, met bijzondere kunstwerken van dertien talentvolle kunstenaars, gepresenteerd op 1150m2.
Te bewonderen zijn: stenen en houten sculpturen, 3D-mozaïek, Chinese waterverf op rijstpapier, 3D kunstwerken uit staal in combinatie met glas, keramiek en schilderijen in diverse stijlen.

De exposanten zijn:
Rick Lelieveld - www.rick-lelieveld.nl (schilderijen)
Peter Vial - www.petervial.nl (3D-mozaïek)
Marijke Ardon - www.marijkeardon.nl (schilderijen)
Erika Stanley – www.arterika.com (schilderijen en 3D-objecten)
Frans Kegels - www.franskegels.com ( 3D staal&glas)
Bart Ensing - www.deverbeelding-online.nl (houten sculpturen)
Loes Müller - www.kunstuitdepolder.nl (3D in lood en keramiek)
Adrienne Kusters - www.adriennekusters.nl (chinese waterverf op rijstpapier)
Ineke Duyndam - www.inekeschilderijen.nl (schilderijen)
Patrick Cornelis - www.patrickcornelis.nl (stenen sculpturen)
Sylvia Verhoeven - www.sylvia-verhoeven.nl (stenen sculpturen)
John Sprengers - www.johnsprengers.nl (schilderijen)
Anita Ammerlaan – www.anitaammerlaan.com (schilderijen)

Bekijk de YouTube-impressie van deze expositie: http://youtu.be/mZi_aNnWkeE

Op zondagmiddag 15 maart om 14.00 uur is de officiële opening van deze expositie.
De opening wordt verricht door Jeroen Hageman en Gül Tevkir van D66.
Jeroen Hageman is sinds 2011 lid van Provinciale Staten, provincie Noord-Brabant voor D66 en Lid van de ‘Commissie voor Cultuur en Samenleving Noord-Brabant’.
Gül Tevkir is kandidaat Statenlid Provinciale Staten Noord-Brabant en staat op nummer 10 van de lijst van D66 Noord-Brabant.

Na de opening leiden de aanwezige exposanten u graag langs hun werk en zullen desgevraagd graag uitleg geven over hun geëxposeerde kunstwerken.
‘Pretty Good Girl’ verzorgt de muzikale omlijsting en uiteraard schenken wij op 15 maart een lekker drankje.

Op zaterdag 7 maart, zondag 8 maart en zaterdag 14 maart is er al een ‘preview’ van deze expositie mogelijk van 12:00 tot 17:00.

In verband met de deelname van Anita Ammerlaan aan het ‘Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015’ is de ruimte van 1 t/m 3 mei gesloten.

Zondag 15 maart kunt u gratis parkeren op de Emiel van Loonpark parkeerplaats op z’on 150 meter van onze ruimte.

Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Markt 39
4701 PB Roosendaal(nb)

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, of op afspraak via info@anitaammerlaan.com

www.anitaammerlaan.com
www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan
www.twitter.com/AnitaAmmerlaan

Reageer als eerste