Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb nieuwe flyer web 3 compleet

Verhalen / Verslag van

Singer Songwriter Sunday bij Galerie Anita Ammerlaan Top!

Singer Songwriter Sunday succesvol

Aandachtig luisteren en genieten van kunst

Afgelopen zondag 25 oktober vond de eerste editie van Singer Songwriter Sunday plaats, een initiatief van Stichting Ear Candy. Zes professionele artiesten hebben in de 1150m2 grote galerie van Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal de sterren van de hemel gespeeld terwijl de bezoekers ook nog eens konden genieten van een enorme kunstexpositie.

Wanneer Flip Noorman het podium betreed hangen de eerste mensen al meteen aan zijn lippen. Het is letterlijk wakker worden met Flip, want de artiest heeft geen microfoon nodig voor zijn performance. De bezoekers krijgen een razende Flip Noorman voor de kiezen die ook nog eens ingetogen liedjes weet te brengen. De kleinkunstenaar heeft in 2014 de Wim Sonneveldprijs gewonnen en dat snappen we helemaal. Hierna mogen mr & mrs honey aantreden die niet gewend zijn om als singer songwriters op het podium te staan. Normaal heeft het tweetal een metalband om zich heen staan, maar ze brengen het er prima vanaf. Ook hebben ze een flinke groep fans meegenomen waardoor het een nog aangenamer optreden wordt. “We hebben genoten van kleinkunst door bijzonder goede singer songwriters”, aldus Patrick Roelofs van de galerie. “Een mooie combinatie met de beeldende kunst van de negende eye-candy expositie. We hebben veel lovende reacties mogen ontvangen van de bezoekers, wat ons betreft voor herhaling vatbaar.”

De organisatie heeft gekozen om met een gastenlijst te werken voor deze editie. “We mogen maar 250 mensen toelaten en dus moesten we werken met een gastenlijst”, aldus organisator Robin Looy. “Deze raakte al snel vol, en dus was ik ervan overtuigd dat het een mooie dag zou gaan worden. Ook de artiesten hebben deze dag tot een succes gemaakt. Ik was voornamelijk onder de indruk van Jeroen Kant en Björn van der Doelen. Dit waren echt optredens om kippenvel bij te krijgen. Ik ben net als de artiesten ook zeer te spreken over het publiek. De mensen luisterden echt naar de artiesten en het was doodstil. Dat getuigde van veel respect naar de artiest toe, iets wat ik vaak mis in de poppodia.” Stichting Ear Candy organiseert het grote jaarlijkse Ear Candy Festival. Dit jaar is er gekozen om diverse evenementen te organiseren door het hele jaar. Het volgende evenement staat gepland op 15 november in cafe De Sjoes. Roosendaalse bands zullen dan de hele dag te gast zijn, en ook dat evenement is weer gratis toegankelijk.

Expositie Eye-Candy 9, waar het werk van twaalf professionele kunstenaars te zien is, is nog tot 29 november te bekijken op de Markt 39 in Roosendaal.
Galerie Anita Ammerlaan is open voor publiek van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

Op de foto: Björn van der Doelen tijdens Singer Songwriter Sunday (foto:Robin Looy)

Reageer als eerste