Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Podotherapeuten

Groepspraktijk Podotherapie Hoorn

Pijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan u beperken in uw dagelijks leven of met sporten. Dergelijke klachten ontstaan vaak door een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerd looppatroon. Voor het onderzoeken en behandelen van dit soort problemen kunt u terecht bij de podotherapeut. Bovendien kan deze voetspecialist mogelijke klachten voorkomen.

De podotherapeut is de hoogst opgeleide, en enige wettelijke erkende, specialist op hetgebied van voet- en houdingsproblematiek (zie de Wet BIG). De kwaliteit van de gebodenzorg wordt door middel van regelmatige controles gewaarborgd.

De Wet BIG (art. 34) geeft zestien beroepsgroepen in de individuele gezondheidszorghet recht om een beschermde opleidingstitel te voeren. Het enige beroep in devoetengezondheidzorg dat recht heeft op een opleidingstitel, is de podotherapeut. Depodotherapeut mag die titel voeren nadat hij/zij met succes de HBO-opleiding Podotherapie,aan Saxion of aan de Fontys Hogescholen, heeft doorlopen. Deze opleiding heeft eenstudiebelasting van minimaal 7.000 uren.

De kwaliteit van de beroepsuitoefening wordt op private basis – door de beroepsgroep zelf,en niet door de overheid – bewaakt. Hiervoor is een visitatieproces ingericht.De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) werkt met een groot aantalartikel 34 beroepen samen in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze organisatie toetstonafhankelijk van de NVvP of de beroepsbeoefenaar voldoet aan de criteria voor registratie.Daarnaast heeft de NVvP een beroepscode opgesteld en is de NVvP aangesloten bijLandelijke Klachtencommissie Paramedici Eerste lijn.

De podotherapeut doet onderzoek naar de oorzaak van uw problemen. Daarnalicht de podotherapeut het mogelijke behandeltraject toe. Het vervaardigen vanpodotherapeutische zolen, teenstukjes, taping en het aanleggen van viltverbanden behorentot de behandelmogelijkheden. Ook behandelt de podotherapeut indien nodig ernstigingegroeide nagels, likdoorns of overmatig eelt. Tevens geeft de podotherapeut adviezenover schoeisel, belastbaarheid, voetverzorging en dergelijke. Waar nodig wordt samengewerkt met uw fysiotherapeut, pedicure, huisarts of medischspecialist.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
08:00
17:00
08:00
17:00
09:00
17:00
09:00
17:00
09:00
17:00
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Twijver 66, 1606BW - Venhuizen
E-mailadres
info@podotherapiehoorn.nl
Telefoon
0229-244302