Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 438

Verhalen / Ervaringen van

Wijkcentrum de Velder.

Klare taa door Jim van Batenburgl uit Veldhuizen- Ede.

ER ZIJN GÉÉN DREMPELS MAAR MOGELIJKHEDEN IN HET WIJKCENTRUM DE VELDER.

Sinds 1979 woon ik met mijn gezin in de wijk Veldhuizen en we zijn niet van plan om hier weg te gaan omdat wij het hier erg naar onze zin hebben. Vervolgens heb ik in al die jaren verschillende vrijwilligerswerk verricht.

Namelijk, 22 jaar voor de Wijkverening/Wijkcentrum de Velder.(waarvan 14 jaar als voorzitter en vele andere activiteiten opgezet). 12 Jaar 'sHeeren Loo Regioraadslid en in diverse commissies gezeten. 11 Jaar Lid van de EHBO Lunteren geweest, waarvan plus minus 5 jaar in het bestuur als algemeen adjunct en bestuurslid van Federatie van EHBO verenigingen Ede. 6 Jaar voorzitter geweest van politieke vereniging Ede Transparant, plus kandidaat(2006) op nummer 2 van de kandidatenlijst, tevens meegedaan aan de landelijke partij Nederland Transparant op de 10e plaats van de kandidatenlijst.

Ongeveer 31 jaar ge leden was een huurders/belangenvereniging actief in de wijk. Deze vereniging zette zich in voor een aantal problemen, die in de wijk aan de orde waren. Nadat de huurdersvereniging hun taak had volbracht trok deze vereniging zich terug uit de wijk. Waarop enkele bewoners van mening waren, dat er meer was voor zo'n jonge wijk. Want de behoefte aan onderlinge contact was groot en volgens deze gedachte startte men toen met een enquete door de wijk, om naar te gaan, hoe de aanpak het beste kon gaan, om de wijkbewoners dichter bij elkaar te krijgen.

De buurtvereniging hield haar activiteiten in diverse locaties en op een gegeven moment kwamen er signalen voor een vast onderkomen bij het bestuur van de vereniging binnen. deze waren afkomstig van de tieners en jongeren uit de wijk. Het bestuur van de vereniging pakte dit signaal op en schreef in samenwerking met de buurtopbouwwerker een brandbrief naar Burgermeester en Wethouders der gemeente Ede.

Begin met de bouw van de wijk Veldhuizen.

Op het voorstel activiteiten te gaan organiseren werd door 80% van de wijkbewoners positief gereageerd. De eerste grote activiteit vond plaats 27 mei 1980 op het veld gelegen tussen de Hofbeeklaan en achter de gymzaal aan de Munnikenhof en opzij van de zigeunerhuisjes. Middels deze activiteit hoopte de activiteitencommissie vele leden te kunnen werven, teneinde de noodzakelijke vereniging op te richten. Onze vereniging werd statutair opgericht 4 december 1980 en kreeg de naam Veldbeekwijk. Naast de Veldbeekwijk waren ook de Koekelt en de Ting bezig met het organiseren van activiteiten in hun eigen buurt en met de dezelfde doelstelling namelijk, de saamhorigheid te bevorderen en aanbieden van ontspanning en ontmoetingsmogelijkheden. Vooral onze vereniging hierbij voortvarend te werk.

De Gemeente besloot medio 1982/1983 in de zuidwesthoek van het veld een buurthuis te plaatsen. Het buurthuis kreeg de naam, 'Velder,' het gebouw bestond uit drie houten noodlokalen, die tegen elkaar werd geplaatst, twee ruimten bevatte het gebouw. Dit gebouw was eigendom van de gemeente en werd gehuurd door de buurtvereniging. Afspraken betreffende ruimte gebruik werd toentertijd opgesteld door de gemeente, o.a. dat het buurthuis naast de activiteiten van de buurtvereniging ruimte moest aanbieden .

Reageer als eerste