Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

46 Verhalen

het verhaal van A(msterdam) nieuws

Poetscompagnie krijgt concurrentie!

AMSTERDAM - Op de Zuidas is nu een winkel waar men zijn schoenen ook kan laten poetsen de Amsterdame Shoeshine Compagny; maar waar is de WTC schoenpoetser van de Amsterdamse Poetscompagnie dan gebleven?
Een mooie nieuwe zaak op de Zuidas herstelt schoenen en… men kan zijn schoenen laten poetsen voor de prijs van .. 10 euro per paar; De Amsterdamse Shoeshine Company Tot 1 jaar geleden waren er ook schoenpoetsers in het WTC zelf waar zijn die dag gebleven?

Wij zochten de schoenenpoetsers van de Amsterdamse Poetscompagnie op internet op(he, lijken die namen op elkaar?)voor een korte reactie: "Wij waren 3x per week daar in het World Trade Center. Tenslotte hebben wij in het verleden 1 m2 plek voor altijd gewonnen van een schoenpoetsmachine. Helaas waren de opbrengsten daar te weinig. Onze vraagprijs van eerste schoen 25 eurocent en tweede, twee euro 50 was te hoog voor veel mensen. In deze crisistijd bleek dat mensen daardoor beter hun schoenen gingen poetsen. Ook een bezoek aan een kantoor waar 20 paar schoenen per week "klaarstonden" stopte na een poosje omdat mensen onze prijs al "hoog" vonden. Daarom hebben wij ons tijdelijk teruggetrokken uit ons paleis aan de Zuidas en zijn de straat op en het land ingegaan ".

Wat vinden de schoenpoetsers van de Poetscompagnie van deze concurrent; Assepoetser de woordvoerder: "Wij wensen hen veel succes en wijsheid toe. Het is niet de eerste keer dat men schoenpoetsen terug wil brengen als vak. Men doet het daar met studenten die parttime werken. Prima. Wij gunnen iedereen werk en het werk van een schoenpoetser is erg leuk. Wij zijn herintreders en dus andere types. Het basistarief van 10 euro is weliswaar de juiste prijs, maar of mensen dat er voor over hebben is een tweede. Wijzelf worden nu al 25 jaar door heel Nederland gevraagd en toeren regelmatig van Groningen tot Maastricht; maar dan heeft iemand ons ingehuurd voor een festiviteit, beurs, congres etc. en hoeft de te poetsen klant alleen de "verzekering tot 0,27 cent" te betalen(voor het geval we over de sok poetsen…) en zelfs dan zijn er vele Nederlanders te verlegen om een ander hun schoenen te laten poetsen is onze ervaring! Wij kunnen niet iedere schoen poetsen en zijn blij met steun! O, ja bij ons staat de klant, bij dit bedrijf zit de klant…"

Waarop Assepoetser eindigt; "Kortom het lijkt een mooie aanvulling en trekker en wij hopen dat de mensen op de Zuidas ook dat tientje tot 22,50 euro voor een paar prachtig gepoetste schoenen willen uitgeven!"

zie verder:
www.amsterdamshoeshine.com
www.poetscompagnie.nl

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Stadsdelen veranderen in Bestuurscommissies

Afgelopen weken zijn in het Centrum de verkiezingscampagnes begonnen; interessant is hoe men het centrum heeft verdeeld in 2 delen; niet zoals parkeervergunninggebieden, maar een soort knip van boven naar beneden; vanaf het Centraal Station naar rechts tot de ijtunnel dan naar beneden tot Blauwbrug, dan linksaf de reguliersgracht tot leidsestraat en dan recht door leidsestraat naar beneden tot Mauritskade= centrum west genoemd; wij zitten rechts van de Leidsestraat en heten daarom Oost en ons gebied gaat tot en met Kattenburg, tot Plantagebuurt lijkt het; dus check het zelf nog eens.... Er zijn diverse buurtgroeperingen en personen op eigen titel die gaan meedoen. Diverse groeperingen zoeken nog kandidaten om hen te steunen, ook op de lijst is nog plaats; ook in centrum oost, waar de Weteringbuurt onder valt !

Algemeen

Over Amsterdam

De Weteringschans is een straat in het centrum van Amsterdam die het Leidseplein met het Frederiksplein verbindt. De straat werd in 1872 vernoemd naar de Weteringpoort en de Boerenwetering (zoals ook de Weteringbuurt en het Weteringplantsoen).

Geschiedenis
De Weteringschans, die tot 1850 de Schans heette, werd aangelegd op de tussen 1820 en 1840 geslechte stadswallen. Het gedeelte van de Schans tussen Haarlemmerplein en Leidseplein werd in 1872 Marnixstraat genoemd en het gedeelte tussen Frederiksplein en Nieuwe Vaart werd de Sarphatistraat.

Bekende gebouwen
Bekende gebouwen langs de Weteringschans zijn theater De Balie, concertzaal Paradiso en het Barlaeus Gymnasium. Op het aangrenzende Kleine-Gartmanplantsoen 6-11 was een Huis van Bewaring gevestigd. Sinds de jaren negentig ligt hier het Max Euweplein, met het tot Holland Casino verbouwde Lido.

Aan de oever van de Singelgracht, op Weteringschans 12-24, staan vier 19e-eeuwse vrijstaande villa's. De villa op nr. 22 werd bewoond door Mathilde Willink en modeontwerper Frank Govers.
Bij de Museumbrug (brug 82) tegenover het Rijksmuseum staan op de plaats van gesloopte 19e-eeuwse villa's twee moderne kantoorpanden bijgenaamd Peper & Zout van architect Frans van Gool. Tussen Weteringschans 28 en 34 ligt een groot deel van het Eerste Weteringplantsoen met het naar Simon Carmiggelt vernoemde Kronkelpad. Op Weteringschans 30 staat het Commiezenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als behuizing voor een gemaal.

Eerste tramlijn
De eerste tramlijn in Amsterdam reed in 1875 over de Weteringschans. Dit was de paardentramlijn Leidscheplein – Plantage die via de Weteringschans en Sarphatistraat reed. Sinds de elektrificatie in 1903 rijden hier de tramlijnen 7 en 10. In 1953 werd het kruispunt vervangen door een rotonde waar nu de tramlijnen 16 en 24 passeren.

Bron: Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weteringschans

Aangrenzende buurten
Grachtengordel-Zuid Oude Pijp Duivelseiland Nieuwe Pijp Burgwallen-Oude Zijde Grachtengordel-West

2 lokale fondsen

Fonds voor Oost

Bezoek de website

Stichting Eigenwijks

Bezoek de website

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Huishoudens
Loading...