Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

46 Verhalen

het verhaal van A(msterdam) nieuws

Inzet Verkeersgroepen Amsterdam zorgt voor veiligheid Rokin!

Na klagen en schrijven.. binnen 72 uur resultaat op het #Rokin, werk dat een ambtenaar ook had kunnen doen, wij de #VerkeersgroepenAmsterdam,lijst 33 in centrum, ism met de #Amsterdamse Juffers lijst nr 17 , allemaal onbezoldigde burgers krijgen het namelijk zo voor elkaar; verhelpen gevaarlijke situatie voor voetgangers, stukke matten voor oude V&D op Rokin. , niet leuk voor ouderen en dames met hakken! Maar nu per vandaag na onze inmenging binnen 3 dagen gerestaureerde matten op het #Rokin ! Foto's Na en voor de uitvoering en klacht!!! Dank aan de #Aannemer

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Wat deed de Verkeersgroepen Amsterdam zoal tot nu toe?

Wat deden de Verkeersgroepen de afgelopen tijd? Assisteren van kleine werkgroepjes over verkeer en vervoer, Ter discussie stellen van opheffen van parkeerplaatsen in Weteringbuurt, zorgen dat een zebrapad minder gaten vertoonde, zorgen dat NZlijn incidenten door slechte bestrating werden opgelost, zorgen dat er discussie met de deelraad werd gevoerd, opkomen voor burgers etc.etc. Naast met kunstbeleid in Amsterdam zich bemoeien en ruimte creëren voor exposities van kunstenaars, zie ook o.a. Artists in Diemen om daar dan te exposeren als het hier niet gelijk lukt!

Algemeen

Over Amsterdam

De Weteringschans is een straat in het centrum van Amsterdam die het Leidseplein met het Frederiksplein verbindt. De straat werd in 1872 vernoemd naar de Weteringpoort en de Boerenwetering (zoals ook de Weteringbuurt en het Weteringplantsoen).

Geschiedenis
De Weteringschans, die tot 1850 de Schans heette, werd aangelegd op de tussen 1820 en 1840 geslechte stadswallen. Het gedeelte van de Schans tussen Haarlemmerplein en Leidseplein werd in 1872 Marnixstraat genoemd en het gedeelte tussen Frederiksplein en Nieuwe Vaart werd de Sarphatistraat.

Bekende gebouwen
Bekende gebouwen langs de Weteringschans zijn theater De Balie, concertzaal Paradiso en het Barlaeus Gymnasium. Op het aangrenzende Kleine-Gartmanplantsoen 6-11 was een Huis van Bewaring gevestigd. Sinds de jaren negentig ligt hier het Max Euweplein, met het tot Holland Casino verbouwde Lido.

Aan de oever van de Singelgracht, op Weteringschans 12-24, staan vier 19e-eeuwse vrijstaande villa's. De villa op nr. 22 werd bewoond door Mathilde Willink en modeontwerper Frank Govers.
Bij de Museumbrug (brug 82) tegenover het Rijksmuseum staan op de plaats van gesloopte 19e-eeuwse villa's twee moderne kantoorpanden bijgenaamd Peper & Zout van architect Frans van Gool. Tussen Weteringschans 28 en 34 ligt een groot deel van het Eerste Weteringplantsoen met het naar Simon Carmiggelt vernoemde Kronkelpad. Op Weteringschans 30 staat het Commiezenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als behuizing voor een gemaal.

Eerste tramlijn
De eerste tramlijn in Amsterdam reed in 1875 over de Weteringschans. Dit was de paardentramlijn Leidscheplein – Plantage die via de Weteringschans en Sarphatistraat reed. Sinds de elektrificatie in 1903 rijden hier de tramlijnen 7 en 10. In 1953 werd het kruispunt vervangen door een rotonde waar nu de tramlijnen 16 en 24 passeren.

Bron: Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weteringschans

Aangrenzende buurten
Grachtengordel-Zuid Oude Pijp Duivelseiland Nieuwe Pijp Burgwallen-Oude Zijde Grachtengordel-West

2 lokale fondsen

Fonds voor Oost

Bezoek de website

Stichting Eigenwijks

Bezoek de website

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Inwoners
7.290
Bevolkingsdichtheid
De Weteringschans 13.158 per km²
Landelijk 500 per km²