Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Moment van

Hek: Ook school wil oversteek Vijzelgracht maar….

Ook de school De Kleine Reus wil een oversteek op de Vijzelgracht maar niet op de vroegere plaats maar een straat verder; Een andere wens dan de bewoners en passanten…..

Nu de Gemeente heeft nog niet laten horen aan de andere betrokkenen buurt en verkeersgroep Weteringbuurt en ondernemers Vijzelgracht. Maar gelukkig zijn er direct vragen gesteld aan de directeur van de Kleine Reus, de school die er ook mee te maken heeft. Hoewel de buurt de oude plek Nieuwe Looiersstraat prettiger vindt is er eindelijk gesprek met iedereen.

"Het probleem van de school is niet dat er een hekje staat, maar dat de oversteekplaats is verwijderd. " meldt een vertegenwoordiger van de Kleine Reus. Maar ja die is weg en er is dus een hekje geplaatst.. Dus is het toch een probleem?

Maar de school was geen voorstander van het weghalen van de oversteekplaats geweest, waar nu een hekje is gekomen. De school meldt verder dat zij voor een voldongen feit gesteld werd… blijkt uit de ons toegekomen correspondentie. Dit is wel door de ambtenaren aan de Verkeersgroep Weteringbuurt o.a. gemeld: De school(naast illegaal parkeren) was zwaarwegend voor het plaatsen van een hekje en de kinderen moesten dan bij de stoplichten oversteken. Terwijl het hek niet tot de stoplichten doorloopt. Daarnaast werden de school wel verkeersregelaars in het vooruitzicht gesteld. Maar waar?

De school hoopt in elk geval nu voor verkeersregelaars bij "de oversteek naar de Noorderstraat." Dat is volgens de brief de belangrijkste toegangsweg. De zorgen en wensen van de school zijn nu goed geïnventariseerd.. Gelukkig die van bewoners, ondernemers en passanten ook!

De verkeersregelaars worden hopelijk nog voor de zomervakantie geregeld en ook zal er een oversteekplek richting de Noorderstraat komen wordt er nu gezegd. En de buurt hoopt natuurlijk dat ook is bij de Nieuwe Looiersstraat…

Maar wie dit leest en de situatie kent; snapt niet dat er een oversteekplaats weggehaald is, een hek is geplaatst en dat er nu weer verschil zit in de plek waar goed overgestoken kan worden…….terwijl er een prima oversteek jaren heeft gezeten bij de Nieuwe Looiersstraat…. Wie zit er eigenlijk om werk verlegen bij de Vijzelgracht….?

-wordt vervolgd

Reageer als eerste