Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Is Stadsdeel centrum te arm of heeft het teveel angst?

AMSTERDAM - De Verkeersgroep Wetering weet het zeker; Stadsdeel Centrum is heel arm; want na 4 maanden is er bij dringend gewenste fietsparkeerplekken nog steeds geen speciaal fietsparkeerbordje geplaatst!
In de Weteringbuurt gonst het van de geruchten, buiten dat een stadsdeelwethouder (Jeanine van Pinxteren) niet eerlijk is tegen insprekers en op foute gronden een besluit of beslissing lijkt te hebben genomen(opheffen van parkeerplaatsen voor dringend gewenste fietsparkeerplekken);zou het waar zijn dat het stadsdeel te arm is om een fietsparkeerbordje te plaatsen!

Want wat kost het een Stadsdeel om op een plek die bestreden is door meer dan 150 bewoners, tijdelijk tot de ombudsman een uitspraak doet, een bordje te plaatsen; Fietsparkeren hier?!

Sommige bewoners denken dat het geld op is van het Stadsdeel Centrum en de verkeerswethouder/openbare ruimte wethouder. Want als dat het enige is wat je moet doen als wethouder om de geloofwaardigheid van een besluit een aanzet te geven, een bordje plaatsen is en dit niet gebeurd... dan is vast het geld op! Het is toch niet het duurste middel een bordje plaatsen? Of komt het omdat het stadsdeel door 4 parkeerplaatsen weg te halen, die gemiddeld 5 euro per uur 15 uur per dag zouden kunnen opbrengen, dat is dus 75 euro x 4=300 euro x 120 dagen= tussen 2000 en 3600 euro niet op de rekening ontvangt? Dit allemaal door parkeerplekken op te heffen, ten behoeve van dringend gewenste gratis fietsparkeerplekken. Ja, dan heb je geen geld voor een simpel fietsparkeerbordje meer in je stadsdeelportefeuille over aldus de Verkeersgroep Wetering!

Of is het verhaal waar dat het Stadsdeel Centrum schijnt te sidderen omdat de Gemeentelijke Ombudsman gaat uitzoeken of het allemaal wel klopt dat opheffen van die 4 parkeerplekken in de Weteringbuurt onder het mom van "ten behoeve van gewenste fietsparkeerplaatsen" en dat het stadsdeel Centrum daarom zelfs geen bordje extra daar "durft" te plaatsen voor de uitspraak er is...?!

-wordt vervolgd-

Reageer als eerste