Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Nationaal coördinator Verkeersveiligheid goed idee

AMSTERDAM - De Verkeersgroepen Amsterdam steunt dit idee: "Verkeersveiligheid is een must; in grote steden met als voorbeeld Amsterdam, is meer dan 30% van het aantal slachtoffers fietser en of voetganger; daarom staan wij achter voorstel CDA voor een Nationaal Commissaris Verkeersveiligheid die coördineert en probeert door een programma van eisen in Amsterdam en andere steden erger te voorkomen!"
Er moet een nationaal commissaris verkeersveiligheid komen die er echt voor gaat zorgen dat het aantal doden en ernstig gewonden in het verkeer afneemt. Die oproep doet het CDA woensdag in een debat in de Tweede Kamer met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

Volgens de onderzoekers lopen fietsers in de stad Amsterdam het grootste risico op een dodelijk ongeval: 28 procent van de verkeersdoden in 2014 reed op de fiets. Voetgangers vormden met 27 procent de tweede groep. In Amsterdam ligt dat percentage, in vergelijking met andere steden, nog hoger. De meeste dodelijke ongevallen vinden plaats op wegen en kruispunten waar vijftig kilometer per uur mag worden gereden. Ook zijn in Amsterdam vaker trams en bussen betrokken bij dodelijke ongelukken. (Over het geheel genomen daalt het aantal verkeersdoden in Amsterdam wel: met zo’n zes procent per jaar).

Volgens CDA-Kamerlid Sander de Rouwe heeft de bewindsvrouw mooie ambities, maar daarmee worden de wegen er niet veiliger op. Wat nodig is, zijn concrete acties.

Nu zijn er veel overheden en maatschappelijke organisaties betrokken bij de verkeersveiligheid. Maar het probleem is dat niemand doorpakt, aldus De Rouwe. De nationaal commissaris, die direct onder de minister zou moeten vallen, moet dat wel doen. ,,Als overheidsbrede commissaris gaat hij of zij een concreet programma opstellen dat wordt uitgevoerd door alle overheden en maatschappelijke organisaties, gericht op het halen van de doelstellingen", zegt De Rouwe.

Schultz wil dat het aantal verkeersdoden in 2020 naar maximaal 500 is gedaald en het aantal ernstig gewonden naar 10.600

Reageer als eerste