Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Ervaringen van

Parkeervergunning zonder bezwaar verlopen? Kan dat?

AMSTERDAM - Wie bij de Gemeente ergens tegen in wil gaan kan bezwaar maken; alleen bij parkeervergunningen denkt Cition dat dit niet mogelijk is…… en gaat op de stoel van de bestuursrechter zitten!
Cition is een incassodienst die voor de Gemeente Amsterdam geld int voor parkeren en parkeervergunningen. Echter Cition bepaalt toch niet de regels van de Gemeente Amsterdam?"De activiteiten van Cition vallen deels onder reikwijdte van de Wob(Wet Openbaarheid van bestuur).

Wie niet op tijd betaald heeft voor de verlenging(die 6 maanden loopt) van zijn parkeervergunning zou dan zijn parkeervergunning verliezen…. stelt Cition op zijn website. Sinds wanneer is het zo dat een incassobedrijf voor de Gemeente Amsterdam dat mag bepalen? Wie weet zijn er wel omstandigheden dat iemand niet op tijd iets kan verlengen?

Wie dan bezwaar zou willen aantekenen zou dit niet kunnen en mogen doen en men zou onderaan de lijst van parkeervergunningaanvragers komen, aldus de website van Cition! Is dit al eens voor een bestuursrechter geweest?

De Verkeersgroepen Amsterdam heeft nu maar eens vragen bij de Amsterdamse politiek uitgezet; bepaalt de politiek het beleid of mag een incassoburo bepalen dat iets wat onder de Gemeente Amsterdam valt, het verstrekken van parkeervergunningen, daar andere regels voor zou gelden dan het bestuursrecht meldt; Wie het AWB deel van het wetboek leest, ontdekt dat men normaal in bezwaar kan komen als het gaat over iets dat met een Gemeente te maken heeft.

Wie de dictator is bij Cition weten wij niet, (LodewijkHartman en Jorgen Weekers zouden de directieleden zijn) maar eigen regels "verzinnen" is toch wel heel vreemd! Overigens is nu in oktober 2014 het jaarverslag van Cition over 2013 nog niet geplaatst op de site; zou men zelf eens te laat zijn…?

zie www.cition.nl/parkeervergunningen betalen

Tijdig betalen

-Laat u de periode van verlenging verlopen zonder te betaald te hebben voor de nieuwe periode van zes maanden dan vervalt uw vergunning van rechtswege. Hiertegen is geen bezwaar mogelijk. U zult dan opnieuw een vergunning moeten aanvragen. Is in uw vergunninggebied een wachtlijst, dan komt u daar opnieuw op te staan.

Reacties

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Dirk reageert

Ik maak dit nu net mee. Eerst een reeks parkeerboetes aangezien mijn parkeervergunning zou zijn verlopen en nu 2 dagen nadat ik snel heb betaald ( en mijn auto buiten het betaald parkeergebied heb geplaatst ) een brief gedateerd op 7 dagen geleden waarin staat dat ik weer onder aan de lijst sta.

De boete voor achterlopen met de boekhouding komst zo dus op 5x een naheffing van 52 euro en de schade van het 1,5 jaar niet hebben van een parkeervergunning.

Ik vraag me al een tijdje af of een wachtlijst systeem wel eerlijk is. Je moet een auto hebben om een vergunning aan te vragen, in de praktijk dus ook een rijbewijs en je bevind je dus 1,5 jaar in een onzinnige situatie met een auto die ergens in niemandsland buiten de ring staat.

Het lijkt mij eerlijker als we allemaal gelijke rechten hebben; dat betekend dat we zolang het parkeergeld niet zoals beloofd voor het oplossen van het parkeerprobleem wordt gebruikt allemaal met gelijke kansen om ons plekje mogen vechten.

Nu lijkt het parkeerprobleem opgelost doordat alleen mensen die al mogen parkeren genoeg plek hebben ... zolang dat een meerderheid is functioneert de democratie natuurlijk niet, niet in de parkeermarkt en niet in de woningmarkt. Het resultaat van wachtlijsten is dat er allemaal problemen die een minderheid raken niet worden opgelost.

Ik wacht het nog even af en ga maandag maar even langs Cition ...

En ik ben dus heel erg benieuwd of iemand anders hier al ervaring mee heeft.