Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Reizen met geleende GVB/OV chipkaart mag!

AMSTERDAM - Wie zijn persoonlijke GVB/OV chipkaart uitleent aan een ander in het openbaar vervoer in Amsterdam of elders mag dat doen!
Een woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam is blij met uitspraak van de De Geschillencommisse Openbaar Vervoer; "Reizen met een geleende OV chipkaart mag! Een doorbraak! Dan geldt dit ook voor het Amsterdamse GVB! Zeker als men een bezoeker heeft en wel 2 persoonlijke kaarten heeft in de familie en bijvoorbeeld een kaart meeneemt voor het bezoek, kan deze uitspraak dit een makkelijk hulpmiddel zijn Men kan namelijk niet meer zoals vroeger voor 2 personen op een tramkaart afstempelen....en men dacht dat men dan een nieuwe kaart onpersoonlijk of een los kaartje voor een bezoeker moest aanschaffen. Denk aan al die kleinkinderen die met tante, oom, opa of oma op de Amsterdamse tram gaan en toevallig geen eigen kaart hebben. Dit is veel handiger!"

"De Geschillencommisse Openbaar Vervoer heeft op 11 december 2014 een belangrijke uitspraak gedaan over het reizen met de OV-chipkaart van een ander, meldt het OV Loket, de ombudsman voor beter openbaar vervoer.

Een jongeman leende een persoonlijke OV-chipkaart van een vriendin om met de trein van Geldermalsen naar Arkel te reizen. Er was geen sprake van een abonnement. De jongeman reisde dus tegen een normaal tarief. Tijdens controle in de trein heeft de conducteur vastgesteld dat de OV-chipkaart niet van hem was. De conducteur heeft de vriendin opgebeld, die bevestigde dat zij haar kaart had uitgeleend. Vervolgens kreeg de jongeman toch een boete.

De Geschillencommissie heeft gezegd dat de OV-chipkaart gebruikt kan worden voor persoonsgebonden en niet-persoonsgebonden producten. De jongeman reisde met het openbaar vervoer, terwijl hij een ander de rit liet betalen. Dat is toegestaan.

Het is terecht, volgens de Geschillencommissie dat de conducteur verifieert of de kaart niet van diefstal afkomstig is of door iemand is kwijtgeraakt. Maar de conclusie dat iemand die met de OV-chipkaart van een ander reist, geen geldig vervoerbewijs heeft, zoals de vervoerder beargumenteerde, gaat de Geschillencommissie te ver.

Conclusie volgens de Geschillencommissie: het is niet verboden gebruik te maken van een OV-chipkaart van een ander voor het uitsluitend betalen van een treinrit zonder gebruik te maken van een persoonsgebonden reisproduct van de uitlenende kaarthouder."

Bron: verkeerswereld NL en dichtbij.nl

Reageer als eerste