Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Waar zijn de fietsen voor de "gewilde" fietsparkeerplaatsen?

Het mooiste stukje buurt in Amsterdam vinden sommige buurtbewoners, maar waarom zijn die fietsparkeerplekken dan leegstaand en moesten die parkeerplekken worden opgeheven? Kreeg de betreffende wethouder een groen waas voor haar ogen?
Wie mooi wil wandelen kan dat in de Weteringbuurt. Op dit moment schijnt het stadsdeel als feitelijk handelen te beschouwen het zomaar parkeerplaatsen te kunnen opheffen (of toe te voegen) naar buurtbewoners wordt niet geluisterd, of gecommuniceerd. En het is dan ook geen verkeersbesluit volgens de ambtenaren.

Meer dan 150 bewoners vroegen zich bij het Stadsdeel af, na een oproep van de Verkeersgroepen Amsterdam, waarom plots 4 parkeerplekken opgeheven werden in de Weteringbuurt. Het antwoord was: fietsparkeerplekken daar is vraag naar. Alleen wisten deze bewoners niet dat een verzoek om iets op te heffen in een Vijzelstraatoverleg plots een besluit werd. En de wethouder meldde dat het alleen maar ging om bewonerswensen in te vullen en daarom waren die parkeerplekken nodig….

Op de fietsparkeerplekken die zo nodig moesten staat echter geen enkele fiets geparkeerd, sinds half april is er geen bord dat verwijst naar de fietsparkeerplekken. Om de hoek zijn vele plekken voor fietsen. En toch heeft wethouder Jeanine van Pinxteren gemeld dat dit "fietsparkeerplekken" zijn. Net als zij gemeld heeft dat een verzoek als besluit op de agenda stond… Kortom 2 onwaarheden die toch niet leuk zijn.

Dinsdag 12 juli 2016 vroeg een woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam en mede namens de Weteringbuurt in de algemene bestuursvergadering in het stadsdeel of de wethouder niet haar excuses moest aanbieden; dat was toch verkeerde informatie die van Pinxteren gaf? Nu wil het dat elke burger wat mag vragen, maar het recht van de wethouder is als het punt niet op de agenda als agendapunt staat niets hoeft te zeggen. Kortom de wethouder van Groenlinks Jeanine van Pinxteren zweeg in alle talen en kwam hier zomaar mee weg.

Reageer als eerste