Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Moment van

Welke Ambtenaar speelt "vals" spel?

Twee goede bewindslieden opgestapt ivm met oude zaak in het verleden… en dat een week voor U en wij naar de stembus mogen; doorgestoken kaart? Want wie in Amsterdam of Den Haag heeft deze geheime informatie naar de pers gelekt?
Vandaag reageert de senator Ben Swagerman(VVD) op de kritiek die Tweede Kamerleden hebben op het vertrek van Minister Opstelten en Staatsecretaris Teeven:

Kritiek op de leden van de Tweede Kamer die kritiek uiten op minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) wegens de financiële deal die het OM vijftien jaar geleden sloot met drugsdealer Cees H. “Zij maken zich schuldig aan schaamteloze politieke spelletjes”, zegt Ben Swagerman, Oud Hoofdofficier van Roermond en daarvoor waarnemend hoofdofficier van Justitie in Amsterdam; nu Eerste Kamerlid voor de VVD, tegen NRC Handelsblad.

Senator Swagerman was in 2000 waarnemend hoofdofficier van justitie en tekende in Amsterdam de deal. De senator – die voor het eerst publiekelijk reageert – zegt zich “buitengewoon geërgerd te hebben” aan kritiek die leden van de Tweede Kamer de afgelopen dagen hebben geuit op zijn partijgenoot Opstelten.

Minister Opstelten kwam in opspraak toen Nieuwsuur vorige week naar buiten kwam met informatie: "dat het OM in 2000 4,7 miljoen gulden had overgeboekt naar drugshandelaar Cees H. " Hoe kwam Nieuwsuur aan deze informatie?

Want er zijn vast meer mensen die in hun la een "gestolen" kopie van iets hebben liggen en die als het hen uitkomt die aan de pers overhandigen. Dat had ook een jaar geleden kunnen gebeuren. Kan het zijn dat een topambtenaar aanhanger van een politieke partij dit heeft gedaan? Want ambtenaren blijven zitten en als het hun uitkomt dan gebruiken zij weleens hun macht, zogenaamd de "vierde macht" genoemd.

Het kan geen toeval zijn dat een Minister niet de juiste gegevens boven tafel krijgt binnen een bepaalde tijd en de pers dit wel heeft.

Of is de tweede gedachte; kan het zijn dat een topcrimineel in Amsterdam deze gegevens heeft doorgegeven, als wraak op het Hoofd van Justitie in Nederland? En daar klapt zijn val open en staan 2 bewindslieden buiten spel….Toeval bestaat niet, ambtenaren die gebruik maken van informatie.. voor een verkiezing bestaan wel!

Reageer als eerste