Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Weteringbuurt "belazert" door wethouder van Pinxteren?

Hoe betrouwbaar is een wethouder als aan de afspraken van de Weteringbuurt met de ambtenaren voorbij wordt gegaan?
Hoe betrouwbaar is een wethouder die jarenlang gesprekken laat voeren met buurtbewoners, waar duidelijk wordt dat er afspraken bestaan om niet eerder tot parkeerplekken opheffen over te gaan tenzij er een straat geprofileerd wordt en/of er parkeergarages in de buurt voor de buurtbewoners zijn. En dan toch parkeerplaatsen op te heffen en te denken dat het een "afgewogen beslissing is" om in een piepkleine buurt minimaal 4 parkeerplekken op te heffen?

Wethouder Jeanine van Pinxteren(GroenLInks) en portefeuillehouder van de Openbare ruimte in stadsdeel centrum is haar "zin" aan het doordrijven. Dat vinden aanhangers van de Verkeersgroepen Amsterdam en de Verkeersgroep Weteringbuurt. Met 150 man reageren op een besluit (opheffen parkeerplekken) dat niemand kende, is niet niets in een piepkleine buurt. Maar wat moet je met onbetrouwbare politici? En dus ambtenaren hebben die uitspraken doen die niets waard blijken te zijn? Waar zijn die notulen dan voor?

De woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam en buurtbewoner Gonny van Oudenallen meldt: "Mensen voelen zich in de maling genomen worden door ambtenaren en de wethouder in deze met de recente brief als antwoord op de vragen hoe dit opheffen kon gebeuren, terwijl de buurt er boven op zit… . Het is willekeur en als er die dag duidelijk was geweest dat een vraag over opheffen van parkeerplekken tot een werkelijk besluit kon komen met op te heffen parkeerplekken, had de buurt daar natuurlijk direct op gereageerd. Het is juist een heel onevenwichtig besluit en dat ken ik niet van deze wethouder en deze ambtenaren. De wethouder zet de buurt op scherp; "dus als wij vragen om meer parkeerplekken en dit evenwichtig wordt gebracht dan gebeurd het? Vast niet, dus dit -nogmaals - is willekeur. Er is plek om fietsparkeerplekken in te ruimen, maar het is geen buurt waar je op dit moment aan parkeerplekken moet komen. Dan weet je niet hoe de buurt leeft en bestaat… We hebben express de overzijde van de Vijzelgacht niet geflyerd; wij komen nu steeds meer bij "hen" parkeren. Daar weet men nog niet van deze problematiek. Want hier wordt het ons bijna onmogelijk gemaakt om te parkeren".

De bewoners vinden het ongelooflijk dat wethouder van Pinxteren hier zomaar weg mee kan komen met haar brief en haar besluit en willen in bezwaar tegen dit besluit gaan, dat nooit een besluit had mogen zijn. Zeker nu de Prinsengracht een reparatie aan de Wallenkant krijgt en ook dat parkeerverkeer een plek zoekt.

Reageer als eerste