Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

2 Verhalen

het verhaal van Loket Vrijwillige Inzet

Actief in vrijwilligerswerk!

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Loket Vrijwillige Inzet van St. Viva Rheden geeft informatie en advies aan vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bemiddelt het Loket tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk. Zoek jij vrijwilligers die zich voor jouw organisatie in willen zetten of ben je juist op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk? Meld je dan aan op de digitale vacaturebank: www.vrijwilligerswerk-rheden.nl

De volgende vacatures vind je al op de vacaturebank:

- Heb jij affiniteit met jongeren en sta je stevig in je schoenen? Het jongerencentrum in Dieren is opzoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden.

- Gezocht! Vaardige en sociale chauffeur (M/V) die twee dagen in de week een jongen in de basisschoolleeftijd van zijn huis in Rheden naar de dagbehandeling in Arnhem wil brengen (om 12.00uur) en weer terug (om 16.00uur).

- Voor internetcafés in Velp zoekt Innoforte handige vrijwilligers die 1 á 2 dagdelen per week hun kennis van de PC willen delen met de oudere bezoekers.

Voor meer informatie, Loket Vrijwillige Inzet: vrijwilligerswerk@viva-rheden.nl of tel.nr.: 0313 – 4210 124.

Persbericht

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Infobijeenkomst 'Vrijwilligerswerk en autisme'

RHEDEN/ROZENDAAL - Het Loket Vrijwillige Inzet van St.VIVA Rheden verzorgt i.s.m. Stichting MEE op maandagavond 7 oktober de informatiebijeenkomst ‘Vrijwilligerswerk en autisme’. De avond vindt plaats in mfc de Oase te Dieren.
‘Onbekend maakt onbemind’, een gezegde die St. VIVA Rheden graag om wil draaien naar de uitspraak ‘bekend maakt bemind’. Vrijwilligersorganisaties ontvangen steeds vaker vrijwilligers met een vorm van autisme. Om ook deze vrijwilligers zich welkom te laten voelen is het van belang dat collega-vrijwilligers meer informatie en begrip krijgen over hoe je het best omgaat met mensen met deze vaak niet-zichtbare beperking. Door soms met simpele dingen rekening te houden wordt het voor beide partijen aangenamer op de werkvloer. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers die klaarstaan voor deelnemers bij onder andere sportverenigingen en in buurthuizen. Enkele ervaringsdeskundigen zijn aanwezig die graag over hun persoonlijke ervaringen vertellen in het vrijwilligerswerk.
De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is gratis. Graag van tevoren aanmelden via het mailadres van het Loket Vrijwillige Inzet: vrijwilligerswerk@viva-rheden.nl of tel.nr.: 0313 – 490 703.

Anders...