Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

2 Verhalen

het verhaal van Loket Vrijwillige Inzet

Actief in vrijwilligerswerk!

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Loket Vrijwillige Inzet van St. Viva Rheden geeft informatie en advies aan vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bemiddelt het Loket tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk. Zoek jij vrijwilligers die zich voor jouw organisatie in willen zetten of ben je juist op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk? Meld je dan aan op de digitale vacaturebank: www.vrijwilligerswerk-rheden.nl

De volgende vacatures vind je al op de vacaturebank:

- Heb jij affiniteit met jongeren en sta je stevig in je schoenen? Het jongerencentrum in Dieren is opzoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden.

- Gezocht! Vaardige en sociale chauffeur (M/V) die twee dagen in de week een jongen in de basisschoolleeftijd van zijn huis in Rheden naar de dagbehandeling in Arnhem wil brengen (om 12.00uur) en weer terug (om 16.00uur).

- Voor internetcafés in Velp zoekt Innoforte handige vrijwilligers die 1 á 2 dagdelen per week hun kennis van de PC willen delen met de oudere bezoekers.

Voor meer informatie, Loket Vrijwillige Inzet: vrijwilligerswerk@viva-rheden.nl of tel.nr.: 0313 – 4210 124.

Persbericht

Vrijwilligerstraining 'Omgaan met agressie'

RHEDEN/ROZENDAAL - Het Loket Vrijwillige Inzet van VIVA Rheden verzorgt in samenwerking met Volare deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers. Op de donderdagavonden 7 en 14 november is er in mfc de Oase aan het Ericaplein 1 te Dieren een training ‘Omgaan met agressie’.

Deze twee trainingsavonden zijn uitermate geschikt is voor vrijwilligers uit jongerenorganisaties en van sportverenigingen. Natuurlijk zijn ook andere vrijwilligers welkom die veel contacten hebben met klanten, bezoekers en andere deelnemende burgers.

Contact kan soms spannend zijn, vooral als de vrijwilliger te maken krijgt met vervelend, intimiderend of agressief gedrag van kinderen of volwassenen. In deze training leert de vrijwilliger hoe het beste mensen hierop aan te spreken en welke gesprekstechnieken ingezet kunnen worden om mensen tot bedaren te brengen en hoe de vrijwilliger paal en perk kan stellen aan intimiderend gedrag. Tevens komt de vraag aan bod: hoe om te gaan met spanning die het werk soms met zich mee brengt en hoe samen met collega’s gezorgd kan worden voor een leuke en veilige werkomgeving.
De deelnemers krijgen alle ruimte om praktijksituaties in te brengen en op de tweede avond is een acteur aanwezig om mee te oefenen.

Deelname is gratis, er is plek voor maximaal vijftien personen. Tijd: 19.00 – 22.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 november via het mailadres van het Loket Vrijwillige Inzet: vrijwilligerswerk@viva-rheden.nl of tel.nr.: 06 – 446 00 868.

Anders...