Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

3 Verhalen

het verhaal van KV Diderna/Visser Sloopwerken

Diderna/Visser Sloopwerken 1 pakt overwinning in Dieren

De selectie van korfbalvereniging Diderna/Visser Sloopwerken uit Dieren heeft haar laatste thuiswedstrijd op 22 mei jl gewonnen tegen Phenix ’72 uit Goor. Door deze overwinning is de 8e plaats overgedragen aan WIKO uit Winterswijk. De 2 ploegen troffen elkaar al 3x eerder, waarbij het steeds gelijk op ging maar Diderna/Visser Sloopwerken uiteindelijk toch de wedstrijd verloor. Voor de wedstrijd werd het team voorbereid door coach Ed Mayer die kans op een over- winning zag voor deze wedstrijd. Rustig en beheerst spelen was de boodschap van de coach.
Phenix startte goed en scoorde snel de 1-0 en na een
aantal gemiste kansen van Diderna/Visser Sloopwerken
ook de 2-0. Gedurende de 1e helft bleef het verschil rond
de 2 doelpunten staan mede doordat de korfballers uit
Dieren veel kansen miste. Speltechnisch domineerde de ploeg uit Dieren de gehele eerste helft maar door het missen van vele kansen verzuimde het om de achterstand om te buigen. De uiteindelijke ruststand was 4-6 in het voordeel van de ploeg uit Goor.
Tijdens de rust benadrukte Ed Mayer het doel van de 2e helft nogmaals, goed beginnen met een 1e doelpunt en rustig zoeken naar het 2e doelpunt om gelijk te maken, verder de open kansen afmaken. De opdracht werd door het team opgepakt en scoorde zo na 5 minuten de gelijkmaker. Uiteindelijk werd er verder gespeeld en groeide het vertrouwen op een winst bij de hele ploeg. Ieder doelpunt wat vervolgens werd gemaakt deed goed bij de ploeg. Uiteindelijk stond de ploeg uit Dieren 4 doelpunten voor op Phenix die aan het eind terugkwam tot 2 doelpunten verschil in het voordeel van Diderna/Visser Sloop- werken. In de laatste minuut werd het laatste doelpunt gemaakt en zorgde voor de eindstand van 14-11 in het voordeel van Diderna/Visser Sloopwerken. Volgende week moet de ploeg uit Dieren aantreden tegen Rivalen uit Doesburg om 14:30 uur.

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Wedstrijdverslag KV Diderna / Visser Sloopwerken - Zwaluwen 3

Op zondag 12 januari vond onze tweede thuiswedstrijd plaats in, natuurlijk, Theothorne. Dit was de eerste wedstrijd dat we met het hele team compleet waren (de wedstrijd daarvoor moesten de Matsers + aanhang helaas gemist worden). We begonnen aan de wedstrijd met: Jeffrey, Dennis, Marleen en Tess in de eerste aanval. Jarno, Sjoerd, Daphne en Danielle hadden de eer om als eerste in de verdediging te beginnen.

We begonnen de wedstrijd lekker vlot en zorgde er meteen voor dat we aan de winnende hand kwamen. We stonden al snel een aantal punten voor en bleven constant op een voorsprong van 2 à 3 punten. De rust gingen we daardoor ook in met een stand van 8 tegen 6, voor ons natuurlijk!

Tijdens de rust hebben we uiteraard besproken wat er zoal goed en fout ging in de eerste helft. Onze trainer (en op dat moment ook coach) vond dat we voor de 4 punten voorsprong moesten gaan, want dat zou de tegenstanders breken.

De 2e helft werd vol goede moed in gegaan. Misschien wel iets te veel goede moed, waardoor we in het begin een beetje naast onze schoenen gingen lopen. Zwaluwen had een aantal spelers gewisseld voor wat meer ervaren spelers en helaas pakte dat goed uit voor hun. Het was zelfs zo erg dat we tot een 8-9 achterstand opliepen, gelukkig trokken we daardoor onze schoenen wel weer aan.

Omdat we met zijn alle natuurlijk keihard voor de winst wilden gaan, gingen we vanaf dat moment er ook weer vol in. Het bleef nog eventjes spannend, maar we stonden toch alweer gauw een punt voor op Zwaluwen. Op het moment van het eindsignaal sloten wij de wedstrijd daardoor ook af met een mooie score van 14 tegen 12 op het scorebord.

Zondag 26 januari wacht De Hazenkamp 2 op ons in Nijmegen. Daar zullen we natuurlijk proberen om met zo’n zelfde score te eindigen, of beter natuurlijk ;)

Geschreven door: Dennis Matser.

www.diderna70.nl

Anders...

Leeftijdsopbouw
Loading...