Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Buurtlinkprofiel van Roel - Buurtjournalist

De familie Renz, die al sinds 1842 de traditie van het circus voortzet, heet u van harte welkom in de circustent aan de Maaswijkweg in Spijkenisse. U krijgt een twee uur durende show voorgeschoteld met veel spektakel. Er is een tijdelijk parkeerterrein op het gras bij te tent gerealiseerd, waar u uw voertuig kunt parkeren. Een korte impressie van de eerste show...
Het circus is te bezoeken t/m 30 september.

Bekijk alle

Een half uur later dan gepland, om 20.30 uur, traden de dames van O'G3NE aan voor een optreden van 35 minuten. De Markt was volledig gevuld met liefhebbers van de harmonieuze zang van de drie zussen. Ook het podium, speciaal gebouwd voor de bewoners van Clareyn, zat stampvol met ouderen die genoten van dit gratis concert voor hun deur. Het Trio gaf een sfeervol concert, waarbij diverse grote hits voorbijkwamen, die luidkeels werden meegezongen.

Bekijk alle

Burgemeester Salet nam, tijdens een speciale bijeenkomst in de Raadzaal van het stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse, afscheid van de gemeenteraad. Aansluitend, om 16.00 uur, was er een receptie voor genodigden in de Burgerzaal van het stadhuis.

Tijdens de officiële afscheidsraad reikte Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, aan burgemeester Mirjam Salet een Koninklijke Onderscheiding uit in verband met haar afscheid als burgemeester van de gemeente Nissewaard vanwege pensionering. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Na eerst gemeenteraadslid en wethouder geweest te zijn in de gemeente Gorinchem werd mevrouw Salet op 16 maart 1993 burgemeester van ’s-Gravendeel. Daarna is zij burgemeester geweest van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Spijkenisse. Vanaf 1 januari 2015 was zij, tot aan haar Kroonbenoeming op 30 november 2015, waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Nissewaard. Op 16 maart 2018 was mevrouw Salet 25 jaar burgemeester en 40 jaar actief binnen het openbaar bestuur.

Er is veel waardering voor de wijze waarop mevrouw Salet sinds 2007 invulling gaf aan het burgemeesterschap, eerst van Spijkenisse, daarna van Nissewaard, en ook hoe zij buiten die rol haar bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. Mevrouw Salet is het gezicht van de gemeente en heeft haar rol van waardig ambassadeur van Nissewaard met verve vervuld. Haar open houding voor ideeën van de inwoners en het actieve contact dat zij zoekt met alle maatschappelijke geledingen, worden zeer gewaardeerd.

Met name haar vermogen om netwerken te bouwen en de verbinding te zoeken met mensen en organisaties binnen de gemeente, maar ook met regionale partners, wordt geprezen. Bovendien heeft zij anderen gestimuleerd, hun netwerken in te zetten om Nissewaard in de regio beter op de kaart te zetten.

Ook als voorzitter van de raad heeft zij haar sporen verdiend. Zo heeft zij er actief aan bijgedragen dat de raden van voormalig Bernisse en voormalig Spijkenisse naar elkaar toe zijn gegroeid. Zij heeft zich altijd ingespannen voor goede verhoudingen binnen de raad. Sprekend voorbeeld hiervan is de wijze waarop mevrouw Salet in 2016 in de raad en de gemeente Nissewaard leiding heeft gegeven aan de transparante en constructieve discussie over de vestiging van een Aanvullende Vluchtelingen Opvang. In alle geledingen van de gemeenteraad bestaat er dan ook veel waardering voor de wijze waarop zij het voorzitterschap heeft vervult.

Tevens blijkt uit de tal van nevenfuncties die zij naast haar burgemeesterschap bekleedt of heeft bekleed, haar brede maatschappelijke belangstelling en betrokkenheid. Het belang dat zij hecht aan het versterken van de gemeenschap van Nissewaard, is daarbij onbetwist.

Mevrouw Salet ontving, tijdens een feestelijke afscheidsreceptie in Theater de Stoep, tevens de erepenning in goud van de gemeente Nissewaard.

In Theater de Stoep aan het Theaterplein in Spijkenisse, werd zij, in bijzijn van genodigden in het zonnetje gezet. Tevens was in het theater een afscheidsreceptie voor inwoners van Nissewaard.

Bekijk alle

Burgemeester Mirjam Salet heeft maandag 27 augustus 2018 de Nissewaardpenning uitgereikt aan de heer Johannes Marinus van der Hor.

Joop van der Hor heeft zich van 1974 tot en met 2012 actief ingezet voor Zeskampvereniging Hoogvliet, waarvan de eerste acht jaar als voorzitter. De stichting is officieel 11 november 2011 gestopt met activiteiten. Tot medio 1982 bestonden deze uit Spel zonder grenzen, zeskampen en later uit het organiseren van (polder)survivals.

In 1982 werd de eerste Steptour georganiseerd die naar Parijs ging. Vele steptours volgden nadien. Het voorzitterschap van Joop van der Hor loopt al die tijd als een rode draad door allerlei activiteiten heen. Hij is de initiatiefnemer van deze tours en zorgde tot en met 2012 ook voor de organisatie.

Ook organiseerde hij eind 2015 een Memorial Tour, gehouden voor overleden stepvrienden. De opbrengst van al deze steptours is altijd ten goede gekomen aan een goed doel, zoals bijvoorbeeld Afasie, Stichting Doe een wens Nederland, Dream Foundation, Stichting (Rolling) On Wheels en gehandicaptensport ten behoeve van blinden en Vereniging Hartsdromen.

Joop van der Hor is ook belangrijke ambassadeur voor Villa Joep, het fonds dat zich inzet voor Neuroblastoom kinderkanker. Hij heeft deze stichting op geheel eigen wijze op de kaart gezet in Regio Rijnmond en ver daar buiten en laat geen enkel moment onbenut om aandacht te vragen hiervoor.

Het verkopen van de Joep-olifantjes is bij hem in goede handen. Hij regelt de logeerpartijen van de 'Grote olifant Joep' bij onder andere burgemeesters die er op hun beurt weer voor zorgen dat kleine Joepjes verkocht worden ten behoeve van de Stichting.

Als mede co-auteur van het boek Heijplaat in verzet (oorlogsgetuigenissen uit het gebied rond de Rotterdamse Waalhaven) heeft de heer Van der Hor meegewerkt om een vlot geschreven, historisch verantwoord relaas te vertellen wat zich in de periode 1938-1945 op en rond Heijplaat heeft afgespeeld.

De heer Van der Hor heeft zich onvermoeibaar op vele vlakken plaatselijk, regionaal en landelijk op grootse wijze ingezet voor de samenleving. Met name voor de sociaal zwakkeren, hulpbehoevenden of zieken. Voortvarend en met niet-aflatende energie heeft hij mensen weten te inspireren, enthousiasmeren en motiveren om hem te helpen voor vele goede doelen en projecten
om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Vriend Leen Huizer (Lee Towers) gaf speciaal voor deze gelegenheid voor Joop een miniconcert. Burgemeester Salet ontving uit handen van Tineke Nusink de penning 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Bekijk alle

Op 21 augustus verzamelden de Skaters zich op winkelcentrum Akkerhof voor de tweede editie van de Skate avondvierdaagse. Deze avond startten de deelnemers voor een parcours van 10 kilomter.
Om 19.00 uur was er gelegenheid om zich te registreren. Voor de tent vormde zich een lange wachtrij. De begeleidende motorrijders maakten zich gereed voor vertrek en om 19.40 was het zover. De groep skaters vertrok richting buitengebied, om na de gereden tien kilometer, weer terug te keren naar het startpunt, tevens finishpunt.
Skatenight 2018 is onderverdeeld in vier avonden, met steeds een ander startpunt. De laatste rit eindigt in de Maaswijk.

Bekijk alle

Op vrijdag 10 augustus konden ouders, opa's en oma's hun kinderen of kleinkinderen op de Kinder Vakantie Spelen meehelpen met het bouwen van de hut. Het was 1 dag na de regendag en het bouwproces werd weer met vol enthousiasme ter hand genomen.
Politieke partij ONS was ook aanwezig en deelde zakjes chips uit aan de kinderen.
Overleg over de te volgen bouwmethode, hameren, zagen, je hout op maat laten zagen, er gebeurde van alles... een impressie.

Bekijk alle

Op 8 augustus vond de jaarlijkse discoavond plaats in de tent van de Kinder Vakantie Spelen. Er werd enhousiast gedanst, gesprongen en gezongen. Sommige meisjes hadden, speciaal voor deze gelegenheid, mooie jurken aan. Voor gratis popcorn was ook gezorgd. Een impressie...

Bekijk alle

Wethouder Léon Soeterboek reikte donderdag 2 augustus om 17.00 uur in het stadhuis een prijs uit aan de winnaar van een oproep op Facebook om de gemeente te helpen op ideeën te komen om het centrum gezelliger te maken. De wethouder stond woensdag 25 juli en zaterdag 28 juli op de Uitstraat om met bezoekers in gesprek te gaan over het stadscentrum. Ook via Facebook konden inwoners hun ideeën indienen door een foto te plaatsen met leuke suggesties voor een aantrekkelijk stadscentrum.

Bekijk alle