Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 2014 09 29%2b28a%2b %2bkopie

Verhalen / Verslag van

Blijvend kunstwerk voor de Supersteppers - Rotonde Hoogvliet

Een blijvend monument voor de Steppers.
Van superstep tot kunstwerk ; Kies, stem en win zelf ook !

Na terugkomst in september 2013 van hun allerlaatste steptocht van Spijkenisse naar Antwerpen en terug, werden de New Yorksteppers enthousiast verwelkomt en gehuldigd in Hoogvliet. Het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente reageerde daarbij spontaan op het verzoek van de uitgestepte groep sporters om de twee supersteps tot een waardig kunstwerk om te smelten. Zij hadden zelfs al een speciaal plekje in gedachten; één van de rotondes aan de Groene Kruisweg nabij het centrum.

Leerlingen van het Lyceum Rotterdam komen met verrassende ontwerpen
De twee supersteps, welke 33 jaar trouw dienst hebben gedaan en waarmee tientallen steppers uit deze regio vele honderdduizenden kilometers en euro’s voor goede doelen bijeen hebben gebracht, verdienen het om verder te gaan. Niet in letterlijke zin maar in symbolische betekenis. Leerlingen van het Lyceum Rotterdam voor kunst, wetenschap en ondernemen aan de Beukelsdijk hebben de afgelopen weken onderleiding van docenten Meerle Lokhorst, Sonia Fernandes en Hester Plomp hard gewerkt aan maar liefst een 22-tal ontwerpen.

Afgelopen week werden alle ontwerpen kritisch bekeken door een jury, bestaande uit constructeur Pim Peters, Floor van der Kemp van Building Changes, Els Barendregt van Move On communicatie en natuurlijk Joop van der Hor van de stichting Sportzeskamp en de New York Steppers zelf. Zij hadden de moeilijke taak om de drie finalisten te kiezen, die door gaan naar de volgende ronde. De keuze is gebaseerd op een aantal criteria zoals uitvoerbaarheid, veiligheid en duurzame materiaalkeuze. Ook het gebruik maken van de bestaande steps was een van de eisen. De jury was onder de indruk van de inzet en het grote aantal verrassende ontwerpen van de leerlingen. Stuk voor stuk was er zeer veel tijd en energie in de voorstellen gestoken en werd door de jonge studenten uitstekend gepresenteerd via PREZI’s, maquettes en tekeningen.

Inmiddels zijn de gekozen ontwerpen getoetst op haalbaarheid door directeur Peter Otting van het Albeda College, die het kunstwerk straks gaat maken in de vestiging RDM Campus op Heijplaat-Rotterdam.

De drie finalisten zijn;
1. De Kroon van Minne Ponsen (kunstrichting)
2. De Boom van Zina de Geus (kunstrichting)
3. Bouwpakket ( Uitdruksteps ) van Sofie Dankerlui (kunstrichting)

Kies, stem en win!
De komende twee weken worden deze drie winnende ontwerpen voorgelegd aan de inwoners van Rotterdam, Hoogvliet, Spijkenisse en Vlaardingen, de vier steden waar de meeste van de steppers vandaan komen en altijd bij de step en goed doel activiteiten betrokken zijn geweest. Mensen kunnen gaan kiezen, stemmen en winnen. Uit de inzenders (inwoners) trekken wij 1 winnaar, die als VIP onder andere mee mag met het wegbrengen van de steps (waarschijnlijk in de week van 11-15 mei) en uiteraard als VIP wordt uitgenodigd bij de feestelijke plaatsing van het kunstwerk, in oktober 2015.

Reageren cq uw stem uitbrengen kan via een mail aan Stepkunstwerk@gmail.com en binnenkort via de speciale website www.stepkunstwerk.nl.

Het winnende ontwerp krijgt uiteindelijk 500 euro, dat besteed mag worden aan een goed doel naar keuze (2e prijs = 300 euro en 3e prijs = 150 euro).
Steps per drijvende bok over water naar Heijplaat
Maar voordat het allemaal zover is, worden de twee supersteps binnenkort vanaf de oevers van de Oude Maas opgetakeld, zo mogelijk door ’s werelds grootste drijvende bok: de Matador 3 van de firma Bonn & Mees. De steps worden met gevoel voor dramatiek en een vleugje melancholie uitgeleide gedaan door oud-steppers en gasten die achter de drijvende bok aan zullen varen met een partyschip van Rederij Fortuna, die meteen hun medewerking hebben verleend aan dit mooie moment.

Kijk voor een terugblik op de jurering naar de videofilm van Roel van Deursen op Youtube (Jurering Kunstwerk/Monument “Steps”/Rotterdam 2015), die net zoals alle andere partijen belangeloos insteekt op dit mooie project : een blijvend monument voor de Steppers. Meer weten? Neem contact op met Els Barendregt van Move On communicatie via 0181-650630 of 06-41115241 of met Joop van der Hor: 06-18135707.

Reageer als eerste