Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Passend Afscheid

Afscheid nemen op een manier die bij u én uw dierbare past.

Ons gezin woont aan de Rijksstraatweg in het laatste rijtje jaren 30 woningen. Toen mijn man dit in de jaren 90 had gekocht, was hij één van de jongste. Links en rechts en verder in ons blok woonden nog de eerste bewoners. Na verloop van tijd trokken deze bewoners uit de huizen. Voor een enkeling was dit zijn/haar laatste woonadres en weer anderen kozen voor een meer beschermde omgeving zoals het verzorgingstehuis. Deze bewoners hadden hun buurt zien veranderen. De komst van de metro en de bouw van de Bijlmer waren grote projecten. Na een aantal jaren wonen in ons huis ging helaas eerst de ene buurvrouw verhuizen en een paar jaar later het andere hoogbejaarde stel. En dan staat er een bord in de tuin, 'Te koop'. Altijd spannend wie je nieuwe buren worden.
Het is fijn om een goede buur te hebben en dat is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid. Hoe leuk mocht mijn decembermaand beginnen. Roepend vanuit de voordeur: 'Hallo buurvrouw, we hebben zo zin om hier te gaan wonen. Snel een bakkie komen doen hoor! Tja zo kan het ook. Ik heb er ook zin in.

Bekijk alle

Duivendrecht of zoals het ook wel wordt genoemd " Klein Bijlmer", is bij vele nog onbekend. En onbekend maakt onbemind. Wanneer wij als gezin via Marktplaats tweedehands spullen te koop aanbieden, dan vermelden wij altijd dat het naast Diemen ligt, want dat kent iedereen.

Gelukkig weet de jonge generatie ons dorp inmiddels wel te vinden. Ben je op zoek naar een betaalbaar huis met een tuintje onder de rook van Amsterdam, dan is Duivendrecht heel oké. Jonge Amsterdamse ouders trekken van de binnenstad naar ons dorp. Hier kunnen de kinderen zelfstandig met de fiets naar school.

Vernieuwing van bewoners is fijn, zo blijft er toekomst voor ons dorp. Als we Duivendrecht kunnen omtoveren van onbekend naar bekend, worden misschien de schaarse mooie oude gebouwen die het dorp nog telt, behouden.

Had het vroeger vooral een dorps aangezicht zo langzamerhand verdwijnt dit mooie beeld geheel, als we niet oppassen. Een paar authentieke gebouwen sieren nog ons dorp. Twee oude voormalige boerderijen, twee kerken en De Oude school. Ik hoop dat deze mooie gebouwen nooit verloren zullen gaan, het herbergt de geschiednis van Duivendrecht.

Zo nu en dan ontmoet ik families die al hun leven lang in Duivendrecht hebben gewoond, die er zijn geboren en die er zullen sterven. De verhalen, het leven van toen en alle veranderingen die zij hebben meegemaakt is reuze boeiend.

Mijn twee kinderen zijn geboren in ons Duivendrechte huis. Ik woon en werk hier met veel plezier en ik hoop dit nog heel te mogen doen.

Michèle Verburgt,
Een Duivendrechtse moeder.

Bekijk alle
Naam organisatie
Passend Afscheid
Beschrijving

Michèle en Max Verburgt geven met Passend Afscheid een bijzondere invulling aan het begrip ‘persoonlijk’. Michèle en Max zijn van begin tot eind zelf bij een uitvaart én bij de nabestaanden betrokken.

Samen doen
“Voor ons is het belangrijk dat we het samen doen. Als iemand overleden is, komen we altijd samen. Daardoor kunnen we de laatste verzorging helemaal zelf doen. Natuurlijk mogen de nabestaanden helpen, maar het hoeft niet.”

Onze aanpak
“Iedere uitvaartverzorger gebruikt het woord ‘persoonlijk’, maar de praktijk is toch dat er steeds verschillende mensen over de vloer komen: iemand voor de laatste verzorging, iemand voor het vervoer, iemand voor de kist… Onze aanpak is dat we alles zelf verzorgen.”

Mens en milieu
“Duurzaamheid en creativiteit zijn belangrijke waarden in ons bedrijf. Onze auto is de eerste rouwauto in Nederland die op groengas rijdt en hij heeft een interieur van duurzaam bamboe. We gebruiken kisten van populierenhout en drukken op FSC-papier. Kaarten ontwerpt Max, opgeleid als grafisch ontwerper, natuurlijk zelf, precies zoals de nabestaanden het willen.”

Notities voor later
Om hun werkwijze bekend te maken hebben Michèle en Max het boek ‘Mijn Notities Voor Later’ gemaakt, waarin mensen kunnen opschrijven hoe ze hun uitvaart willen vormgeven. Ook is er ruimte voor mooie herinneringen en gedachten, en er staan tips in voor nabestaanden.
“Dat maakt het boek persoonlijk. We geven het weg voor niets. We hopen dat mensen erin zien wat onze visie is op een persoonlijk, passend afscheid.”

Passend Afscheid
• Stivu gediplomeerd uitvaartverzorger
• Gecertificeerd overledenenverzorger
• Betrokken familiebedrijf
• Flexibel en onafhankelijk
• Groene uitvaart
• Eerlijke informatie
• Transparante kostenbegroting
• Mooiste laatste wensenboek van Nederland

Postadres
Rijksstraatweg 205 - 1115AR Duivendrecht
Bezoekadres
Rijksstraatweg 205 - 1115AR Duivendrecht
E-mailadres
contact@passendafscheid.nl
Telefoonnummer
0206991990
KvK nummer
56196105