Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje….. droomt

Deze eerste zaterdag van februari komt Drechtje langzaam uit haar - volgens veel trouwe bezoekers té lange - winterslaap.
Wie te lang droomt, gaat op zijn schaduw lijken en daarom wil Drechtje - met de vrolijke klanken van het kerstgelegenheidskoor, dat over de rode lopers opwekkend droomde van een witte kerst, nog in het gehoor - weer helemaal uit de droom geholpen worden. En met open ogen dromen over de toekomst!

Een van de dromen gaat weldra in vervulling merkt een voorbijganger op: ‘Op de hoek van het plein tegenover het Dorpshuis komt een eethuisje met allerlei internationale hapjes: Surinaams en Indiaas. Kijk maar, de nieuwe eigenaren zijn al druk met de voorbereidingen en het plaatsen van apparatuur. En ze zoeken nog twee bezorgers!’

Dromen zijn bedrog voor de rustzoekers aan de Ouderkerkerplas. In de raadsvergaderingen van 15 december 2016 konden - door de vele aanpassingen van het voorliggende evenementenbeleid - zelfs de meest doorgewinterde volgers van de raad en ook de raadsleden zelf (!) er geen touw meer aan vast knopen. Zij voelden zich eerder opgeknoopt. Dromen vielen in duigen. En omdat 1 raadslid afwezig was én de stemming gelijk (7-7) eindigde, gaat het spektakel als Le Cirque de la Tristesse donderdag 16 februari a.s. gewoon verder.

Een jongeman die bijna altijd even komt buurten op de zaterdag tussen elf en half twaalf heeft gelezen dat er op een industriële ruimte aan de Basisweg, op loopafstand van station Amsterdam-Sloterdijk gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een giga-evenemententerrein om stedelijk- en natuurgebied uit de regio te ontlasten van al het ongerief dat grootschalige evenementen - naast plezier voor de jeugdige bezoekers - nu eenmaal altijd met zich meebrengt. Hij vervolgt: ‘Het gebiedsplan heeft nog niet eens een naam, de ontwikkelaars noemen het voorlopig maar gewoon Basisweg/Sloterdijk. De bestuurders van Ouder-Amstel en/of DUOplus zullen bij hun besluitvorming toch wel rekening houden met deze ontwikkeling of dromen zij met open ogen verder?!’

Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen, dacht onze Marjorie Koopmanschap- Verberne, toen zij haar droom verwezenlijkte en naar Almere vertrok. Marjorie werkte vanaf 1999 al bij bakker Dekker op het plein en elke zaterdag sloeg zij de activiteiten rondom Drechtje glimlachend gade vanachter de toonbank of vanuit de deuropening en gaf met groot plezier haar rake commentaren!

‘Waar blijft het Repair Café in Duivendrecht nou toch?’ vraagt een oudere dame voor de zoveelste keer. ‘Het is gezien mijn leeftijd zo lastig om naar de Bindelwijk te gaan. En bovendien hebben wij hier toch ruimte genoeg in het Dorpshuis. Dat staat op zaterdag leeg!’. Een jonge vrouw pakt haar mobieltje en laat de dame zien dat de stichting Repair Café onder Coherente valt en schrijft voor haar het nummer op. En zij grapt: ‘De dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen!’

Onze groenteman Mehrzed Kazemian weet precies hoe het is: ‘Je dromen maak je waar, niet door ze te dromen, maar door ze te doen!’. Met verse producten en een hartelijk welkom breidt hij nu al weer anderhalf jaar rustig zijn klantenkring uit. Veel bezoekers aan Drechtje gaan dagelijks bij hem langs.

Een inwoonster van het dorp, die bijna 40 jaar in de Zonnehof woont, aarzelt eerst een beetje en neemt dan toch het woord: ‘Ik maak niet langer deel uit van de bewonerscommissie van het Zonnehofoverleg omdat ik geen enkel ‘respect’ voel voor de gevolgen van het verdwijnen van het groen en de bouw van 133 woningen , voor de huurders van de flats, de mensen die hier wonen. Het gaat over de Zonnehof maar het woord ‘zon’ komt bij de besprekingen niet voor! Ik ben nu actief bezig op woningnet en ik droom hardop over een woning in een groene setting met zonlicht.

Dromen zijn de illustraties van het boek dat je ziel over je schrijft... en dat geldt vooral voor een forse meneer, die denkt dat je zondags - als er evenementen in het Amsterdam Arenagebied zijn - zomaar overal vandaan met de auto Duivendrecht binnen kunt rijden op de tijden dat jij dat wilt! De evenementen worden in het Weekblad Ouder-Amstel en op de gemeentelijke website wekelijks aangegeven. Een omstander helpt hem uit de droom: ‘In de toekomst neemt de drukte in het uitgaansgebied eerder toe dan af . Heus, ook hier telt: Je stoutste dromen gaan niet altijd in vervulling’.

Een jonge gitarist uit Duivendrecht - Martijn Telman - mocht een performance geven in het Gemeentehuis van Ouder-Amstel tijdens de Nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari jl. Hij begreep maar al te goed: ‘Als je wilt dat je dromen werkelijkheid worden dan moet je wakker blijven!’
Het team van ‘Brugzicht’ gelooft eerder in dromen dan in statistieken en won opnieuw het Huisman Snerttoernooi. De 40e editie al weer, waar ook Mevrouw Huisman in het Oranje zonnetje gezet werd.

Drechtje is zo nu en dan eventjes uit haar winterslaap gekomen. De uitreiking van de eerste editie van de belangrijkste Duivendrechtse onderscheiding 14 januari 2017 bij Lotgenoten wilde ze niet aan haar neus voorbij laten gaan. Lees meer:

Eerste Groot Orde van Drechtje: http://files.webklik.nl/…/170114_Oorkonde_Groot_Orde_van_Dr…
Op de Duivendrechtse Dinsdagochtenden in het Dorpshuis van Duivendrecht kunt u ook in 2017 lekker wegdromen naar verre oorden of mee doen aan georganiseerde activiteiten. Lees meer over a.s. dinsdag

Van Duivendrecht naar Wales en terug: http://files.webklik.nl/…/Van_Duivendrecht_naar_Wales_en_te…
In de dromen en in de liefde is niets onmogelijk. En Drechtje ziet met genoegen hoe het winkelend publiek op het plein elkander helpt om de laatste zegeltjes voor het gratis boodschappenpakket te vergaren… en hoe een paar dames de zegels die over blijven gebruiken voor pakketten voor de voedselbank in Diemen.

De nieuwsbrief lezen?
http://files.webklik.nl/…/Drecht…/170204_Drechtje_droomt.pdf

Reageer als eerste