Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje rouwt… Een zwarte dag… inzake de bebouwing van de Z

Er ligt een brief op de sokkel van Drechtje op het Dorpsplein. Het schrijven is aan haar gericht en afkomstig van een diep, diep bedroefde inwoner. Drechtje leest:

‘Als Duivendrechters gevraagd worden voor mee te denken en te doen, dan willen zij voor vol aangezien worden. Zo ook als het gaat over de nieuw te bouwen woningen in de Zonnehof.
Echter de volksvertegenwoordigers van de landelijke politieke in onze gemeente, zijn al bezig met verkiezingen van de gemeenteraad in 2018. En geven maar al te vaak de indruk dat zij met onwetenden van doen hebben en richten zich op het pluche.

Wat?! Hè bah! Belanghebbenden die wat willen …

Wat betreft Zonnehof dossier natuurlijk niet zo vreemd, want deze raadsleden hebben sinds hun aantreden in maart 2014 voor het eerst sinds lange tijd weer eens in een publiek toegankelijke gemeenteraadsoverleg gesproken over de nieuwbouw in de Zonnehof.

Alle jaren daarvoor zijn voor de raadsleden over de Zonnehof meerdere geheime/vertrouwelijke bijeenkomsten geweest. Daar mochten nieuwsgierige en betrokken Duivendrechters niet bij aanwezig zijn. Ook al werd er om informatie gesmeekt, niets is betrokken Duivendrechters over de voortgang van de nieuwbouw in de Zonnehof medegedeeld. Het enige houvast voor de Duivendrechters zijn onherroepelijk vastgestelde plannen. Daar hebben Duivendrechters zich dan ook aan vastgeklampt.

Het laatste vastgestelde plan telt toch, niet dan?

De door bewoners ingediende zienswijzen sluiten naadloos op het laatste officiële plan aan.
Bij de behandeling van de Zonnehof stukken in de commissie van 9 mei 2017, waar twee betrokken Duivendrechtse belanghebbenden inspreken, lijken aanvankelijk de raadsleden zich kapot te schrikken.

Dat er zoveel grote fouten zijn gemaakt! De schrik slaat de raadsleden om het hart.

Tja, door college wordt bevestigd dat fouten in de communicatie zijn gemaakt en dat het heeft ontbroken tijdig informatie te verstrekken aan betrokken Duivendrechters. Echter, dat wat aan plannen in het verre verleden heeft plaatsgevonden, dat zal en moet doorgezet worden. Ook al wijkt dat dus aanzienlijk af (maar liefst ruim 40%) van het laatste en onherroepelijk vastgestelde plan!

De wens van het college om het obscure bouwplan door onze volksvertegenwoordigers te laten bespreken en in een vloek en zucht in de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen, staat lijnrecht tegenover wat wenselijk is en in de zienswijzen naar voren is gebracht. College bevestigd dat de zienswijzen inhoudelijk correct zijn, maar dat toch naar eerdere en niet meer actuele plannen moet worden teruggekeerd.

Met 12 tegen 3 is het voorstel de Zonnehof nog meer vol te bouwen, dan het laatste officiële plan, aangenomen.

Het pluche regeerde en landelijke partijen zijn al met zetelverdeling in maart 2018 bezig en niet met de belangen van de Duivendechters.

En het is een dag van rouw voor de Zonnehofbewoners.

Op de publieke tribune wordt al gesproken over een rechtszaak. Dit kàn toch niet, wat hier gebeurd!?

Zo Drechtje, dit moest ik even kwijt. Nogmaals ik vind het heel erg hoe de landelijke partijen in de gemeenteraad met zo’n groot en belangrijk ruimtelijk project omgaan, niet de moeite nemen om navraag te doen en hoe Duivendrechters dus voor de gek gehouden worden.

Wat betreft de uitvoering van de nieuw te bouwen woningen in de Zonnehof lijken democratische waarden en normen verder weg dan ooit.

Met groene en kleinschalige groet,

H. Bergensteen’

Voor de nieuwsbriefversie klik op: http://files.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/170510_Drechtje_rouwt_een_zwarte_dag_inzake_bebouwing_Zonnehoff_.pdf

Reageer als eerste