Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt Alarm: extra editie Zonnehof

Drechtje spreekt Alarm: extra editie Duivendrechters let op uw ZAAK, het is kort dag;
Op de 9e mei wordt er over u, en als u niet oppast, zonder u beslist wat betreft De Zonnehof.
Spontane meeting op het Dorpsplein.

Op deze volgens verwachting rustige meidagen droomde Drechtje een beetje weg, vanwege de vrije dagen en vakantie zou de volgende editie pas op 27 mei zijn. De kalme rust werd plots ruw verstoord omdat drie dorpsgenoten bij de sokkel heel druk met elkaar in gesprek raakten. Huh, er is toch geen Drechtje? Hé, er is vast iets belangrijks! Inderdaad, wat is er aan de hand?

In het Weekblad Ouder-Amstel van woensdag 3 mei staat een berichtje over een speciale en extra ingelaste commissievergadering in Ouderkerk vanwege de Zonnehof, op dinsdag, 9 mei, ’s avonds om 20:30 uur. Hè?! Wat gebeurt er nu?! Een extra ingelaste en speciale vergadering aankondigen midden in de mei-vakantie die al binnen 6 dagen plaatsvindt over iets heel erg belangrijks voor Duivendrecht?! En dat doen we dan in Ouderkerk?!

Een in woede ontstoken mevrouw kwam erbij staan en vulde aan: ‘En dat terwijl er 5! zienswijzen ingediend zijn. Ik heb contact met al deze mensen gehad en ze zijn niet eens persoonlijk door de gemeente op de hoogte gesteld dat deze extra vergadering wordt gehouden. Ze hebben het alleen kunnen lezen in het Weekblad! Geen brief, geen mailtje, geen telefoontje hebben ze ontvangen van de gemeente.
En dat, terwijl deze extra speciale vergadering met alleen de Zonnehof als onderwerp, nu juist door verantwoordelijk Groen Links wethouder is uitgeschreven om inspreken mogelijk te maken. Laat me niet lachen, het is om te huilen!

Tijdens de mei-vakantie en alleen in de krant aankondigen, komt deze informatie van de ingelaste raadsvergadering veels en veels te laat. Inspreken verwordt tot wassen neus. Of was een inspreekfopspeen nu juist de bedoeling van onze Groen Links wethouder?
De dame vervolgt: de 5 bezorgde en technisch correct uitgevoerde zienswijzen inclusief verduidelijkende tekeningen zijn voor de politici keurig samengevat. Jawel, onder redactie van het college natuurlijk! Maar ook weggezet als lastige obstakels in een versneld tijdpad. Want, zo is de redenering, het is zaak zo snel mogelijk een volledige omgevingsvergunning voor de Zonnehof te verlenen zodat De Nijs aan de slag kan op dat kale met een hek omheinde stuk tussen natuur en scholen omringd door de hoge flatgebouwen.’ Ze moest even op adem komen na haar driftige toespraakje.

Terwijl juist de zienswijzen van de inwoners verwelkomd hadden moeten worden als serieuze waarschuwingen. ‘SAMEN maken wij Ouder-Amstel?!?’ Wordt misschien bedoeld: college en raadsleden maken SAMEN Ouder-Amstel KAPOT! Waar is de democratie gebleven?

Moet je nagaan: inwoners én raadsleden worden overvallen met een extra en speciale ingelaste vergadering. Dat is toch vreemd allemaal. In alle rust hadden door de politici de zienswijzen en de collegereactie bestudeerd en becommentarieerd moeten worden. En voor de zorgvuldigheid zouden raadsleden ook contact met de zienswijze indieners moeten opnemen voor een nadere toelichting.

Niks 6-daagse haastklus, gewoon volgens de regels van behoorlijk bestuur, zorgvuldig met hoor en wederhoor.

Een dame vult aan: ‘Dit is ondemocratisch. De raadsleden zullen toch niet zo STOM zijn zich over te geven aan de willekeur en haastklus van deze wethouder?
Gelukkig weet ik van Natuurlijk Belang dat die faliekant tegen is. En die andere lokale partij Ouder-Amstel-Anders, die mevrouw is zo fel altijd en pittig in haar standpunten, nou die zal het vast en zeker ook niet pikken.’
Een jonge dame mopperde dat haar politieke partij, met het predikaat Democraten uit het provojaar 1966 als argument zal gebruiken om voor te stemmen ‘omdat er zoveel behoefte is aan nieuwe woningen’. Nou ja!? Wat geeft het als het langer duurt? We wachten al ruim 16 jaar en er is al zoveel geld voor niets aan het Dorpshart uitgegeven, waarom dit nu binnen 6 dagen willen gaan beslissen?

Voor de vorm nu deze ad hoc vergadering uitschrijven, zodat de mensen ‘formeel in de gelegenheid zijn gesteld’ over dit onderwerp inspreken. En volksvertegenwoordigers zogenaamd de tijd hebben gehad de belanghebbenden te contacten.
Wethouder van Groen Links gaat er al vanuit dat, gezien vakantie en de magere 6 dagen, dat noch insprekers noch raadsleden, voldoende gelegenheid hebben te doen wat ze zouden moeten doen.

Een alom gerespecteerde oudere heer, die al zijn hele leven hier woont voegde er nog aan toe: ‘Jaren geleden zei een CDA wethouder dat hij alles in en met Duivendrecht zomaar kon doen. Gelukkig zijn sindsdien Duivendrechters wakker geworden!
Daarom geef deze Groen Links wethouder niet de mogelijkheid naar die tijd terug te keren! Het is dus heel goed dinsdagavond om 20:30 uur naar het gemeentehuis te gaan en misschien zelfs in te spreken? Ik weet het is errug! kort dag, dus Drechtje begrijpt volledig, als dat - binnen 6 dagen - met alle volle agenda’s, niet gaat lukken.

Voor de nieuwsbrief versie:
http://files.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/170505_Drechtje_ALARM_extra_editie_inzake_Zonnehof_.pdf

Reageer als eerste