Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... Blauw, blauw... alleen maar blauw

De flinke sneeuwbui van gisterenavond maakte dat het vanmorgen glad en glibberig was, althans op de trottoirs en op het plein. Een uitglijder zal Drechtje gelukkig niet snel maken, zij staat immers standvastig op haar sokkel.

Het winkelend publiek komt langzaam op gang en de eerste mijnheer die haar aanspreekt is een bewoner uit de Kruidenbuurt. Hij laat Drechtje weten erg blij te zijn dat er vorig jaar een blauwe zone in zijn wijk is ingesteld, maar hij voegt er direct aan toe dat het parkeerprobleem zich meer en meer verplaatst. Hij zet ’s ochtends, voordat hij doorrijdt naar zijn werk, zijn kinderen af bij school, maar daar is het nu ook haast onmogelijk om te parkeren. Parkeren langs de Begoniasingel om je kinderen even naar school te brengen is helemaal niet meer mogelijk. De hele Begoniastraat staat vanaf ’s ochtends vroeg al helemaal vol. De K+R plaatsen langs de Satellietbaan zijn maar beperkt wat er in resulteert dat sommige ouders hun auto maar parkeren op de strook van de bushalte. Nee Drechtje, dat is zeker niet correct maar wel het gevolg van overmacht, frustratie en wanhoop…
Een jongeman met hond mengt zich in het gesprek. ‘Ja, afgelopen week was er een informatie-avond over het hele parkeergedoe in Duivendrecht. Die avond was erg goed bezocht en de grote meerderheid van de bezoekers was het er over eens dat héél Duivendrecht maar blauwe zonegebied moet worden’. ‘Daar ben ik het helemaal mee eens’, roept een mevrouw van achter haar wollen shawl, ‘maar dan moeten de bewoners zelf natuurlijk wel een ontheffing krijgen!’
‘Ja, ja die krijg je ook’ roept de man uit de Kruidenbuurt ‘die hebben wij, 3 stuks zelfs, dus ook een voor ons bezoek’. Iemand uit het publiek vraagt wanneer dit blauwe parkeren in zal gaan. Volgens de jongeman met hond pas nadat er een onderzoek is ingesteld en dat het waarschijnlijk pas in het najaar zijn beslag gaat krijgen. ‘Wàt? Dan pas?’ Een rasechte goed-gebekte Duivendrechter wordt nu ècht boos! ‘Hoezo onderzoek? Waar is dat voor nodig? Wat kost dat wel niet? Dat is toch absoluut overbodig! Als iemand hier een paar keer per week de parkeersituatie komt bekijken is het toch met het blote oog zichtbaar dat alles vol staat. Daar is geen universitaire studie of onderzoek voor nodig!!’.
‘Ja’, mompelt iemand ‘voordat er hier in het dorp daadwerkelijk iets gebeurt duurt het jáááren. Doorpakken en snel oplossen is iets waar ze in de gemeente O-A nog niet echt bedreven in zijn. Een onderzoek naar de trage besluitvaardigheid van ambtenaren zou in dit geval meer op zijn (parkeer)plek zijn’.

‘Wat? Gaat het vandaag over het parkeren?’roept een jonge vrouw met twee kleine kindjes die aan komt lopen. ‘Nu hebben we een mooi nieuw gezondheidscentrum annex apotheek maar de parkeerplekken erbij zijn nog steeds niet af! Er is al ruimte voor gemaakt, maar er ligt alleen nog maar zand. ’t Strandje van Duivendrecht’, grapt een ander. ‘Bij gebrek aan plaatsen kan dan wel geadviseerd worden om er met de fiets naar toe te gaan, maar met een gebroken been vergt dat wel enige oefening… En om je auto dan maar verderop bij de Papiermolen te parkeren, is voor bejaarden en mensen die slecht ter been zijn, ook geen doen’. Ja, extra parkeerplaatsen, wèl of niet… Voor alle verandering blijkt wederom: prima, but not in my backyard.
Drechtje denkt ‘r het hare van.

Een kleumende oudere mijnheer wil iets kwijt over iets anders blauws op straat. Hij heeft gelezen dat wij sinds november 2014 eens nieuwe veldwachter in het dorp hebben die met name het parkeerprobleem aanpakt. Deze handhaver heet Ron Commandeur en valt dus tegenwoordig vaak ik het dorp waar te nemen. Hij rijdt in een bijpassende blauwe auto (alles is dus blauw, blauw, wat de klok slaat) en is full time in dienst bij de gemeente Ouder-Amstel. Hij speurt dagelijks meedogenloos naar voertuigen waarvan de parkeertijd overschreden is. Het koukleumende mannetje stelt voor dat deze Ron Commandeur dan maar eens (of opnieuw) voorgesteld wordt in ons ‘Suffertje’. Misschien is ’t een idee als er een leuk verhaal met foto over deze heer Commandeur geplaatst wordt zodat wij dorpelingen weten hoe onze veldwachter ofwel handhaver ‘smoelt’. Hmmm…niet zo’n gek idee van het mannetje dat zich snel huiswaarts naar de warme kachel spoedt.

Voor vandaag houdt Drechtje het voor gezien, ze is intussen zelf blauw, maar dan van de kou.

Voor de nieuwsbrief versie surf naar:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150131_Drechtje_spreekt_Blauw_blauw_alleen_maar_blauw.pdf

Reageer als eerste